Головна » 2009 » Листопад » 19

DSC00419.JPG— Ніно Олександрівно, одним із основних напрямків діяльності виконавчої гілки влади, тобто, райдержадміністрації, є наповнення місцевого бюджету. В нинішньому році під час економічної кризи, яка не обійшла стороною і наш район, ця проблема є особливо гострою. Як у цій ситуації вдається наповнювати скарбницю району?

— Саме місцевим бюджетам, як основній фінансовій базі органів місцевого самоврядування, належить особливе місце в бюджетній системі нашої держави. Важлива роль відводиться місцевим бюджетам і у соціально-економічному розвитку району, адже саме з місцевих бюджетів здійснюється фінансування закладів освіти, культури, охорони здоров’я населення, засобів масової інформації; також фінансуються програми, видатки по у ... Читати далі »

Просмотров: 1076 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

25 листопада 2009 року о 10 годині біля Ружинської сільгосптехніки буде проводитись перевірка технічного стану техніки (трактори, причіпи, комбайни) на 2010 рік.
При собі мати:
копію техпаспорта;
копію паспорта власника;
копію ідентифікаційного кода власника.
Інспекція Держтехнагляду у Ружинському районі

Просмотров: 823 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Виїзний особистий прийом громадян провів заступник голови райдерж-адміністрації О.В.Кирилюк у селі Плоска 17 листопада. Значна частина порушених селянами питань стосувалася приватизації земельних ділянок, розрахунків місцевих орендарів з людьми згідно договорів та благоустрою населеного пункту. Сільський голова І.М.Сиротенко на зустрічі присутньою не була, оскільки наразі перебуває у відпустці.
Депутат сільської ради Наталія Петрів-
на Ляшевич звернулася до заступника голови райдержадміністрації за роз’ясненням щодо питань виділення земельної ділянки під забудову та умов її вилучення, якщо на раніше виділеній ділянці не проводяться будівельні роботи і вона неприватизована. Депутат наголосила на тому, що багатодітна мати вже неодноразово зверталася до сільської ради з проханням виділити таку ділянку, однак отримує відмови. Сільський голова мотивує це тим, що таких ділянок немає. О.В.Кирилюк пообіцяв вивчити це питання разом із сільською радою та архітектурною ... Читати далі »
Просмотров: 858 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

За день до чергової сесії районної ради, 17 листопада, відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності. Члени комісії розглянули ряд питань, що стосуються виконання районного бюджету та внесення змін до нього.
Зокрема начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська повідомила, що до райбюджету за 9 місяців нинішнього року надійшло 43 млн 763, 1 тис. грн доходів, видатків за звітний період здійснено на суму 42 млн 564, 8 тис. грн. Щодо внесення змін до бюджету, начальник фінуправління детально розповіла про розподіл цільової додаткової дотації, що надійшла в район у сумі 1 млн 707, 8 тис. грн, з яких 250 тисяч грн. спрямовано на районну лікарню, 604 тис. грн – на освітянську галузь, 738 тис. грн – сільським бюджетам тощо.
Головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля наголосив, що знову виникла гостра необхідність закупівлі інсуліну у асортименті. Адже тендер на закупівлю цих ліків, який відбувся 4 листопада в Житомирі, оскаржено, і тепер ... Читати далі »
Просмотров: 759 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Ми — українці. Нація давня, оспівана та плекана в віках за своє героїчне минуле, звитяжні традиції, любов до землі, гостинність. З давніх-давен наші родючі землі були предметом гордості та поваги з боку інших народів. Недарма Україну завжди називали «житницею Європи» — найсмачніший хліб, спечений з найкращого зерна, був прикрасою столу в домівках росіян, болгар, білорусів, поляків та інших народів. Наші хліборобські традиції споконвіку були своєрідним еталоном, на них рівнялися і визнавали одними з найкращих.
Та час невпинно плине, змінюєть-
ся світ, змінюються традиції. Вічні цінності такими ж вічними і лишаються: люди, як і раніше, кохають один одного, народжують дітей, плекають онуків. Та деякі інші речі, на жаль, за-знають змін. Останні десятиліття стали для нашої Батьківщини часом великих потрясінь: величезний економічний спад, інфляція, політична лихоманка. Як результат — якість життя невпинно погіршувалась: від рівня заробітної платні до якості хліба. ... Читати далі »
Просмотров: 1026 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Напередодні Дня працівників сільського господарства відбулися урочистості з нагоди свята, на яких керівники сільськогосподарських підприємств району приймали вітання від керівництва району та аматорів районної сцени.
«19 років я пропрацювала у місцевому господарстві – СВК «Ружинський», тому це свято близьке мені, і я завжди з особливою теплотою говорю про тих людей, які вирощують хліб. Саме завдяки вашій праці ми маємо хліб і до хліба, кращі показники серед інших районів області. Тому бажаю вам щастя, довголіття, дуже хочу, аби ви отримували гідну зарплату і високу пенсію. Спокою вашим сім’ям, здоров’я вашим дітям, щоб неприємності та негаразди не затьмарювали неба над вашим домом», — сказала у вітальному слові голова райдержадміністрації Н.О.Туранська та попросила присутніх на святі керівників сільгосппідприємств передати вітання своїм підлеглим — усім трудівникам полів і ферм, чиєю працею сьогодні увінчаний загальнорайонний коровай Ружинщини.
«Наш район — с ... Читати далі »
Просмотров: 1687 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

У нинішньому році Ружинський район посів перше місце в області за валовим виробництвом зерна. Свій внесок у загальну справу зробили і фермери, а їх у нас понад 100. Вони обробляють понад дві тисячі гектарів ріллі і в середньому збирають по 30 центнерів з гектара. Звичайно, внесок фермерів міг би бути і більшим, якби вони володіли певним багажем агрономічних знань, мали нову техніку, повною мірою були забезпечені органічними і мінеральними добривами та застосовували сучасні технології вирощування сільськогосподарських культур. Про це свідчать результати роботи. Наприклад, якщо на полях великих сільськогосподарських підприємств урожайність зернових склала 42 ц/га, а в кращих господарствах — 50-60, то фермери зібрали всього по 30 центнерів з гектара. Виходить, що земля використовується неефективно. Що ж потрібно зробити для того, щоб фермери запрацювали на повну потужність, по-новому, і підвищили віддачу кожного гектара землі? З цієї нагоди з редакцією «Ружинської зем ... Читати далі »
Просмотров: 809 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Результати третього етапу опитування платників щодо діяльності органів державної податкової служби України
ДПІ в Ружинському районі провела чергове соціологічне опитування громадян – платників податків. У ньому взяли участь 22 платники податків, серед яких приватні підприємці та головні бухгалтери підприємств району.
На запитання «У який спосіб Ви зверталися за роз’ясненням податкового законодавства до органів ДПС?» 20 респондентів або 91% опитаних відповіли: «Під час відвідування податкової інспекції»; 1 респондент зазначив: «При зверненні по телефону»; 1 респондент зазначив: «Під час відвідування семінарів та практикумів».
На запитання «Який спосіб отримання інформації щодо оподаткування Вам зручніший?» 18 респондентів або 82% опитаних зазначили, що під час відвідування податкової інспекції для отримання усних консультацій; 9% з числа опитаних зазначили — при зверненні по телефону та через веб-сайт; 9% — під час відвідування семінарів.
На запитання «Ч ... Читати далі »
Просмотров: 775 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100