Головна » 2009 » Листопад » 11
Просмотров: 745 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)


Незважаючи на економічні труднощі та погодні негаразди, трудівники села все зробили для того, щоб виростити і зібрати вагомий урожай зерна. За підсумками обласного змагання зі збирання ранніх зернових культур другий рік поспіль Ружинський район визнано переможцем серед господарств лісостепової зони області.
Практично завершено збирання кукурудзи на зерно і вже можна з упевненістю сказати, що валовий збір зерна у сільськогосподарських підприємствах району становитиме більше 140 тисяч тонн. Це найкращий показник за роки незалежності України.
Лідерами у виробництві зерна є ТОВ «Новофастівське», ПСП АФ «Світанок», СФГ ім. Мічуріна, ПП «Ташір», де з кожного гектара зібрано відповідно по 60,1 ц/га, 58,5 ц/га, 54,9 ц/га та 48,6 ц/га. Найбільший валовий збір зерна отримано в ПСП АФ «Світанок» – 39144 тонни, ТОВ «Новофастівське» – 13882 т. Добрі результати у виробництві зерна з рок ... Читати далі »
Просмотров: 1162 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Газопровід до Княжиків та Сахнів уже збудовано, всі будівельно-монтажні роботи виконані, однак «блакитний вогник» ще й досі не загорівся у оселях селян. Чому склалася така ситуація і коли прийде тепло в княжицькі та сахнівські домівки?
Як повідомив редакції газети головний інженер Ружинської дільниці Попільнянського УЕГГ В.І.Білаш, наразі до Княжиків проведено 3 км 757 м підвідного газопроводу, 8 км розвідних мереж у Княжиках та 4,5 км – у Сахнах, встановлено 2 ГРП для зниження тиску газу. Також газифіковано 121 будинок в обох селах. Усе готове для пуску газу. Проте за всі ці виконані роботи тепер газовому господарству боргують більше 856 тисяч гривень. Василь Іванович вказав три можливі варіанти виходу із ситуації, що склалася. Перший – кошти повертає інвестор ММК ... Читати далі »

Просмотров: 863 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Понад десять років у Зоряному на молочнотоварній фермі працює Катерина Вікторівна Машкара. Вона народилась і виросла в Зоряному, закінчила Зарічанську школу і з п’ятнадцяти років розпочала свою трудову діяльність. Подумати тільки, якими важкими шляхами-дорогами водило її життя, коли ще зовсім юною дівчинкою змушена була піти працювати і важкою фізичною працею заробляти свій шматок хліба.
У неї не було захоплюючих подорожей, великого та величного кохання чи бурхливого студентського життя. Був тільки холодний розрахунок, палке дівоче серце та міцні руки з бурштиновими мозолями, які напеклися ще з дитинства. Тому невипадково подалася на ферму. З висоти пройденого життєвого шляху, прожитих років стало очевидним, що вибір зроблено правильно. А підтвердили це на практиц ... Читати далі »

Просмотров: 810 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

_46 3.jpgЗаради майбутнього врожаю, на прохання керівника СФГ ім.Мічуріна В.І.Пилипчука, жителі Зоряного всією громадою вийшли працювати у поле. А причиною такого «паломництва» стали гризуни, які знищують посіви, що може призвести до зниження урожайності в наступному році. Протягом семи днів у полі на протравленні сумлінно трудилися слюсарі і механізатори пенсіонери, працівники бухгалтерії господарства, сільської ради. Зорема, С.Л.Більський, С.Р.Климчук, О.П.Процюк, М.Т.Стрільчук, Н.В.Савіцька і багато інших. Кожного дня у полі працювали близько 30 чоловік. За потреби, ця робота продовжиться і в майбутньому.
Глибоко орють і добре кладуть скибу перероблені плуги в господарстві. Навіть на площах, які були за ... Читати далі »

Просмотров: 916 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Є один анекдот про українських студентів, яких запитують, скільки часу їм потрібно, щоб здати екзамен з китайської мови. Відповідь: «Методичка є? Зараз докурим – і здамо». Не секрет, що так у наших вузах можна здати практично все. Не дарма кажуть, що студенти жодної кризи не бояться, бо двічі на рік у них «повний апокаліпсис» – сесія. І так від покоління до покоління.
Отож – чергова сесія. Провівши ніч у віртуальних нетрях всесвітньої павутини, студент, який «продрушляв» протягом семестру усе, що можна було, приходить здавати іспит. «Автомат» йому точно «не світить». Тож добрі товариші підсовують «шпору» і радять швиденько переписувати усе, аби «не засипатися» на екзамені.
– Що здаємо?
– А хто ж його знає?!
– А питання з чого?
– Питань ... Читати далі »

Просмотров: 851 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

_46.1.jpgЗ давніх-давен праця хлібороба вважалася найпочеснішою та най-благороднішою, проте у сучасному урбанізованому суспільстві молодь прагне реалізувати себе у престижніших, на їхню думку, професіях менеджерів, економістів, юристів тощо. Жити і працювати в селі зараз не модно. А випускники сільськогосподарських вишів намагаються перекваліфікуватися у малярів, водіїв, двірників, таксистів лише заради того, щоб влаштувати своє життя в місті.

Проте існують люди, мрії і сподівання яких нерозривно пов’язані саме із сільським господарством. Люди, які не покладаючи рук трудяться заради того, щоб батьківська земля не заростала бур’янами, щоб не пустували та не розвалювалися корівники та ... Читати далі »

Просмотров: 1249 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Двадцять три метри нової огорожі біля Зарудинецького фельдшерсько-акушерського пункту власним коштом встановив приватний підприємець В.В.Янішевський. Таку приємну новину повідомив редакції сільський голова А.І.Хоцянівський. Володимир Вікторович допомагає зарудинецькій громаді, адже тут орендує ставки. Місцева громада цінує внесок підприємця у покращення благоустрою села і висловлює йому щиру подяку.

Просмотров: 828 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

На виконання Указу Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації та з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, забезпечення належної організації та проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів розпорядженням голови Ружинської райдержадміністрації Н.О.Туранської утворено організаційний комітет та затверджено план заходів з підготовки та проведення в районі у 2009 році Дня пам’яті жертв голодоморів.
План заходів зокрема передбачає покладання траурних вінків до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховання жертв голодоморів, проведення траурних мітингів-реквіємів для вшанування пам’яті загиблих у роки голодомору. Також буде проведено Загальноукраїнську акцію «Запали свічку». У всіх навчальних закладах району проводяться «Уроки пам’яті», тематичні засіда ... Читати далі »

Просмотров: 1049 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Питання соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, введення їх до єдиного банку даних та надання їм допомоги розглянули члени дорадчого органу взаємодії суб’єктів соці-альної роботи з такими сім’ями на засіданні, яке відбулося 5 листопада.
Члени дорадчого органу заслухали інформацію, надану соціальним працівником Н.О.Передерій, про покращення житлово-побутових умов у родині з Білилівки, у якій виховується малолітня дитина. За словами заступника директора Білилівської гімназії з виховної роботи Т.П.Мошко, дитина ходить до школи, добре навчається, одягнена відповідно сезону, але потребує зимового одягу та взуття. Вирішено вивести цю сім’ю з соціального супроводу з позитивним результатом і допомогти теплим одягом та взуттям. Таке ж рішення дорадчий орган прийняв щодо другої сім’ї з Білилівки, у якій виховується двоє діток. Мати придбала будинок, спиртного не вживає, опікується своїми дітьми. Третю сім’ю з Білилівки, яка опинилась у с ... Читати далі »
Просмотров: 1484 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Почесне звання «Мати-героїня» автоматично не присвоюється. Його присвоюють жінкам, які народили і виховали до восьмирічного віку п’ятеро і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.
У відділі у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації створено банк даних про матерів району, які народили і виховали п’ятеро і більше дітей. Станом на 6 листопада 2009 року на території району (за інформацією сільських та селищної рад) проживає 225 матерів вказаної категорії, 215 з них мають підстави для удостоєння почесним званням України «Мати-героїня».
З 2005 року і до сьогодні в результаті спільної праці виконкомів сільських, селищної рад та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації підготовлено пакети документів 191 жінк ... Читати далі »
Просмотров: 859 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Протягом 2008 року на території Ружинського району народилося 276 дітей, з них 156 хлопчиків та 120 дівчаток. Найпоширенішими іменами хлопчиків були Олександр, Артем, Максим, Владислав, Дмитро, Андрій, Роман, Денис, Богдан, Назар; дівчаток — Марина, Вікторія, Анастасія, Софія, Вероніка, Юлія, Катерина, Анна, Дарина. А за 2009 рік вже зареєстровано 153 народжень дітей, з них 78 хлопчиків і 75 дівчаток. Найпопулярнішими іменами хлопчиків цьогоріч є Денис, Владислав, Максим, Іван, Артем, Назарій, Олександр, Дмитро, Роман; дівчаток — Ольга, Марина, Софія, Анастасія, Яна, Вікторія.

Лариса ГОЛЮК,
провідний спеціаліст відділу РАЦСГ

Просмотров: 839 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Порядок нарахування пенсії кочегарам


Я працював кочегаром у школі з вересня 1987 року до травня 1994 року. Чи зараховується цей період до стажу, що дає право на пільгову пенсію за списком №2?
Під час визначення права на пільгову пенсію застосовуються Списки, які були чинними в період роботи особи. Так, згідно з розділом 32 «Загальні професії» Списку №2 виробництв, цехів, професій і посад, робота в яких дає право на державну пенсію на пільгових умовах і в пільгових розмірах, затверджених постановою Ради Міністрів СРСР від 22.08.1956 р. № 1173 (був чинним до 1 січня 1992 року) право на пільгову пенсію мали кочегари виробничих котелень і виробничих печей. Виробничі котельні – це котельні, які дають пару або гарячу воду для виробничих цілей. Кочегари котелень побутового призначення, наприклад, котелень, лазень, відділів комунального господарства, права на пільгову пенсію не мають.
Розділом 33 Списк ... Читати далі »
Просмотров: 1117 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100