Головна » 2010 » Березень » 4 » До Зведеного бюджету план надходжень перевиконано
22:50
До Зведеного бюджету план надходжень перевиконано
Виконання прогнозних завдань – одне з пріоритетних завдань у роботі податкової служби, — зазначила на брифінгу з представниками засобів масової інформації начальник ДПІ у Ружинському районі Катерина Велика. – Головними критеріями оцінки цієї роботи є надходження платежів до бюджетів усіх рівнів, зменшення сум податкового боргу, збереження бази податкових надходжень та питома вага суб’єктів господарської діяльності серед підприємств груп ризику.

Під час брифінгу Катерина Павлівна поінформувала, що у січні поточного року до Зведеного бюджету надійшло 1545,9 тисячі гривень або 110,2% планово-нормативної бази надходжень. До Державного бюджету забезпечено надходжень у сумі 292,5 тис. грн або 79% запланованого рівня. Місцевий бюджет у січні перевиконано на 21,4% запланованого рівня. Рівень сплачуваності податку з доходів фізичних осіб юридичними особами становить 71,8%, фізичними особами-підприємцями – 99,8%.
При цьому в січні 2010 року не забезпечено планових завдань до Державного бюджету з податку на додану вартість (-142,1 тис. грн). Податкове навантаження з податку на додану вартість склало 2,96%, що є достатнім для середньообласного показника.
Порівняно з показником станом на 1 січня поточного року податківцям району вдалося зменшити податковий борг на 28,1 тис. грн, виконати прогнозні завдання за актами документальних перевірок.
Станом на 1 лютого поточного року в судах різних інстанцій перебуває на провадженні 3 справи про стягнення податкового боргу за рахунок активів відповідача на суму 6099,5 тис. грн, 3 справи про скасування державної реєстрації та 7 справ про визнання недійсними податкових повідомлень-рішень на суму 3528,2 тис. грн.
Також протягом січня поточного року на 95,2% забезпечено надходження коштів з орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності та земельного податку суб’єктів підприємницької діяльності-юридичних осіб. Досі не вирішили питання щодо орендної плати ПП «Емануїл», ПП «АФ «Україна», ВАТ «Райагропостач».З решти видів податків досягнуто перевиконання планових надходжень. Добровільна сплата податків у районі становить майже 80% загальних надходжень.
У порівнянні з минулорічним показниками у січні цього року до Зведеного бюджету коштів надійшло на 229,2 тисячі гривень більше. Досягти таких результатів, за словами начальника ДПІ у Ружинському районі К.П.Великої, вдалося завдяки злагодженій роботі податківців, співпраці з органами виконавчої влади та добросовісним платникам, які забезпечували наповнення бюджетів всіх рівнів і своїм умінням організовувати справу, поєднаним з соціальною відповідальністю, визначили економічне зростання в районі та стабільність бюджетної сфери держави.
Особливо вдячні податківці платникам, які щомісяця наповнювали скарбницю району в 2009 і продовжують цю роботу в 2010 році: СФГ ім.Мічуріна, с.Зоряне (керівник В.І.Пилипчук), СФГ «Україна», с.Бистрик (А.М.Шокал), СВК «Ружинський» (О.Ф.Колібаба), ДП АФ «Ян» (Л.М.Пономаренко), ДП «Рогачівське» (В.І.Шуляк), ДП «Новофастівське» (Ю.В.Крижанівський), філія «Бистрицька» ТОВ СП «НІБУЛОН» (І.В.Сорока), ПСП ім.Цюрупи (О.О.Розгон), СВАТ «Житомиррибгосп» (В.І.Федун), «Зарудинецьке ХПП» (С.Б.Петрова).

Переглядів: 788 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100