Головна » 2009 » Жовтень » 7 » Дотації для працевлаштування інвалідів
15:34
Дотації для працевлаштування інвалідів

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість», який набрав чинності у березні 2006 року, дозволив людям з обмеженими фізичними можливостями зареєструватися в районному центрі зайнятості з метою пошуку роботи. На початку 2007 року інваліди одержали право не лише на статус безробітного, а й на виплату матеріального забезпечення (з урахуванням їхнього попереднього трудового й страхового стажу).

Інвалід, який не досяг пенсійного віку, не працює, але бажає працювати, має право бути зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітний. Рішення про визнання інваліда безробітним і взяття його на облік для працевлаштування приймається центром зайнятості за місцем проживання інваліда на підставі поданих ним рекомендацій МСЕК та інших передбачених законодавством документів.

У Ружинському районному центрі зайнятості насьогодні перебуває на обліку 12 безробітних громадян з інвалідністю. У поточному році з причин загальнодержавних економічних труднощів обмежено фінансування на створення додаткових робочих місць за рахунок надання дотацій роботодавцям. Однак, наприкінці третього кварталу поточного року цільові кошти з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття були виділені для створення нових робочих місць для працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю. Завдяки цьому Ружинським районним центром зайнятості працевлаштовано протягом серпня-вересня 5 осіб з інвалідністю, які попередньо пройшли професійне навчання за замовленням роботодавців.

Успішно співпрацює з  районним центром зайнятості роботодавець з ФГ «Бджоляр – Загороднюк О.І.», який постійно дбає про створення нових робочих місць у своєму господарстві, організовує проведення громадських робіт, проводить стажування працівників на виробництві.  У серпні 2009 року О.І.Загороднюк за рахунок Фонду створив два нових робочих місця та працевлаштував двох безробітних осіб з інвалідністю.

Створено нові робочі місця і працевлаштовано по одному інваліду роботодавцями: приватний підприємець Ніколін О.В., приватний підприємець Кравчук А.В., приватне підприємство фермерське господарство «Троянда» (керівник В.С.Гуменюк).

Районний центр зайнятості і надалі співпрацюватиме з керівниками підприємств, установ, організацій в напрямку створення нових робочих місць для безробітних громадян з обмеженими фізичними можливостями, робитиме все можливе для забезпечення зайнятості цієї категорії населення. 

Володимир БОНДАРЧУК,

директор Ружинського районного центру зайнятості

Переглядів: 917 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100