Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Філія працює, навчає, виховує
22:18
Філія працює, навчає, виховує

Нові умови вступу до українських вишів спонукають наше суспільство провести ревізію поглядів на освітянську роль коледжів, училищ, технікумів. Попит на них зростає. І цьому підтвердженням є результати вступної кампанії на нинішній навчальний рік. До прикладу, на одне навчальне місце у Верхівнянській філії Житомирського агротехколеджу претендувало півтора абітурієнта. Відомо, що у попередні роки заклад відчував дефіцит бажаючих навчатися у ньому. Про роботу навчального закладу спілкуємося з директором коледжу О.О.Дмитренком.
– Олексію Олексійовичу, розкажіть, будь ласка, детальніше про результати вступної кампанії на 2009-2010 навчальний рік у філії.
– На перший курс цього року до нас прийшли навчатися 75 студентів, з них 70 – за державний кошт. Бажаючих вступити до навчального закладу, згідно заяв, було 110. Це діти не лише з Ружинського району, а й Попільнянського, Коростенського, Володар-Волинського, Брусилівського, Овруцького, Сквирського районів. Двадцять двоє студентів направили до нас на навчання управління агропромислового розвитку відповідних районів. Студенти отримують освіту за спеціальностями «Виробництво і переробка продукції рослинництва» та «Захист рослин».
– Чи можливо сьогодні стати студентом Верхівнянської філії ЖАТК? Адже відомо, що є ряд випускників шкіл, яким не пощастило вступити до навчальних закладів. Якщо вони згають цей рік, то наступного їм знову доведеться проходити зовнішнє незалежне оцінювання, щоб отримати новий сертифікат.
– Звичайно, наразі триває набір студентів на заочну форму навчання за тими ж спеціальностями, за якими навчається стаціонар. Студенти заочного відділення також мають можливість навчатися за державні кошти. Тому ті, хто мають сертифікати з результатами ЗНО з української мови, біології, математики, нехай не марнують дорогоцінного часу і чимдуж поспішають на навчання. Інакше втратять і час, і документ.
– А що ж робити, якщо сертифіката немає? Наприклад, коли випускник за станом здоров’я не здавав іспити?
– Від абітурієнтів, які не проходили зовнішнього оцінювання за станом здоров’я, заяви приймаються без сертифікатів. Для цього їм необхідно надати довідку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК). І за результатами іспитів вони будуть зараховані на навчання у філії.
– Олексію Олексійовичу, які переваги, на вашу думку, є у Верхівнянській філії ЖАТК? Адже досить часто доводиться чути розмови про те, що дітям краще вчитися у містах, де більше перспектив.
– Можливо, у великих містах і є більше шансів для кращого працевлаштування. Та, на моє переконання, отримувати сільськогосподарську освіту краще у таких закладах, як наш. Адже Верхівнянська філія ЖАТК – це вищий навчальний заклад, який і був створений для того, щоб бажаючі навчатися могли отримати освіту на місці, не їхали далеко від домівки. Серед наших студентів значна частина дітей із найменш соціально захищених категорій. Це й діти-сироти чи напівсироти, діти із сімей, які потрапили у складні життєві обставини тощо. Філія наближена насамперед до людей. Та й хіба агроном може бути далеко від землі, від хліба? Наші викладачі дають не лише теоретичні знання, а й у першу чергу, практичні навички необхідні у професійній діяльності. Таким чином конкуренто-здатність таких фахівців на ринку праці значно вища. А отримавши диплом молодшого спеціаліста, наші випускники продовжують навчання з третього курсу базових вищих навчальних закладів. Наприклад, 20 наших випускників 2009 року вже скористалися такою нагодою і здобувають вищу освіту.
– Якими ще успіхами відзначився цей рік для навчального закладу?
– Насправді, приємних моментів є декілька. Наприклад, цього року викладацький колектив поповнився молодими спеціалістами. У нас новий викладач фізичної культури Ольга Леонідівна Дятел, яка активно включилася у фізкультурно-масову роботу, оздоровлення студентів. А також ми прийняли нового художнього керівника і викладача іноземної мови Інну Станіславівну Попову. Це щодо кадрових змін. Крім того, хочу поділитися деякими планами – ми вже готуємо документи і матеріальну базу для відкриття ще однієї спеціальності – «Економіст-бухгалтер» вже наступного навчального року. Крім того, радують і самі студенти. Ось нещодавно вони провели дуже гарні вечори відпочинку до Дня знань, Дня вчителя, «Осінній вернісаж». Тож попри всі закиди, які час від часу доводиться чути, хочу сказати: Верхівнянська філія Житомирського агротехколеджу працює, навчає, виховує.
– Нагадайте, куди слід звертатися бажаючим, щоб долучитися до вашого дружного студентського колективу?
– Детальнішу інформацію про умови вступу і навчання можна отримати за телефоном 9-56-45. Ласкаво просимо на навчання!
Бесіду вела
Олена СОФЛІКОВА

Переглядів: 977 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 1
1 Олeксaндр  
1
Якщо є бажання здобути таку освіту, то поступити можна. Я сам це знаю. Цього року я закінчив даний навчальний заклад, і ці 4 роки навчання пройшли дуже швидко. А зараз планую далі навчатися в Житомирському університеті, і обіцяють що після технікуму на навчання студентів беруть краще, ніж після шкіл. Тож, якщо маєте бажання, сміливо поступайте, вам там будуть раді. biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100