Головна » 2010 » Квітень » 15 » Флюорографічне обстеження – обов’язкове
09:15
Флюорографічне обстеження – обов’язкове
Під головуванням засту-
пника голови райдержадміністрації О.В.Кирилюка відбулось засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, в роботі якого взяли участь начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, головний державний санітарний лікар П.П.Куцан, лікар-епідеміолог Ружинської санітарно-епідеміологічної станції О.І.Гриб, начальник відділу надзвичайних ситуацій РДА А.А.Кравчук, начальник управління ветеринарної медицини в Ружинському районі В.С.Тимчук, лікар-фтізіатр Ружинської центральної лікарні О.П.Чоботар.
В.В.Ніколайчук зазначив, що в 2009 році зареєстровано 11 випадків вперше діагностованого туберкульозу легень, в тому числі у однієї дитини, 2 випадки рецидивуючого бацилярного туберкульозу. Показник по району в 1,7 рази менше обласного. З деструктивними формами за-хворювання виявлено 6 осіб. В цілому по району прослідковується зростання з року в рік захворюваності на бацилярний туберкульоз. Смертність від туберкульозу становить один випадок. Найбільша кількість захворілих реєструється в Зарудинцях, Вільнопіллі та Шпичинцях.
Протягом минулого року проводилось флюорографічне обстеження населення на туберкульоз, планове завдання по району виконане лише на 78,9%. Планові завдання по туберкулінодіагностиці та щепленні дітей вікових груп і новонароджених – виконані.
Таким чином з метою забезпечення профілактики населення від туберкульозу та покращення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на туберкульоз в районі та згідно ст.83 ЗУ «Про боротьбу із захворюваностю на туберкульоз» та ст. 26 ЗУ «Про санітарне – епідеміологічне благополуччя населення», на своєму засіданні районна надзвичайна протиепідемічна комісія вирішила: забезпечити роботу пересувного флюорографа для роботи в районі один раз в рік; широко проводити санітарно-освітню роботу з населенням з використанням засобів масової інформації; забезпечити 100% профілактичний огляд на туберкульоз працюючого населення району та декретованого населення
Відповідно рішення комісії необхідно забезпечити 100% вакцинацію та ревакцинацію дитячого населення проти туберкульозу, забезпечити санаторним лікуванням осіб, що лікуються від туберкульозу.
Місця для торгівлі приватним підприємцям на ринках району надавати за наявності довідки про проходження флюорографії один раз в рік. Керівництво РВ УМВС України в Житомирській області має забезпечити 100% огляд осіб, які повернулися з місць позбавлення волі.
Директору районного центру зайнятості слід забезпечити 100% огляд осіб, які знаходяться на обліку у районному центрі зайнятості. Також комісія вирішила рекомендувати управлінню Пенсійного фонду України в Ружинському районі здійснювати прийом документів для оформлення пенсії при наявності довідки про проходження флюорографії.
Зобов’язати приватних підприємців при звітуванні в Державну податкову інспекцію в Ружинському районі надати при звіті довідку про проходження флюорографії один раз в рік. При формуванні місцевих бюджетів передбачити кошти для придбання туберкуліну, шпри-ців, рентген–плівки для проведення профілактичного обстеження населення.
Контроль за виконанням рішення комісії покладено на голову комісії, заступника голови РДА О.В.Кирилюка.

Переглядів: 1634 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100