Головна » 2010 » Квітень » 08

218.jpgГолодні… Замордовані… Морально зламані та фізично ослаблені. А в очах біль втрати, сум та розчарування. Такими ми уявляємо собі тих, хто пережив безкінечні тортури, знущання та фашистський режим у концтаборах під час Великої Вітчизняної війни. Із часом все забувається. Біль вщухає. Проте не дають спокою спогади, які щоночі приходять уві сні страшними кошмарами. А ще іноді нагадують про себе травми отримані під час ув’язнення. Для декого німецькі концтабори – це могили родичів, для інших – найстрашніше жахіття молодості, а для молодшого покоління – це істор ... Читати далі »

Просмотров: 15355 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Понад 36 років пропрацювала бухгалтером в одному господарстві, спочатку в колгоспі ім.Леніна, а сьогодні в СВК «Ружинський», Марія Савівна Огійчук. Букви, цифри, розрахунки, малі і великі суми грошей, точний облік зерна, кормів, тварин, молока – все це пройшло через її розум та серце, закарбувалося в пам’яті і глибоко запало в душу. Такою є бухгалтерська робота. Щоденно вести облік, робити аналіз, економити, заощаджувати, оскільки суть її полягає в тому, аби скрупульозно все рахувати. Безумовно, це допомагає керівнику у його повсякденній роботі, оскільки, тільки завдяки обліку можна побачити реальну картину, стан справ у господарстві. Марія Савівна любить свою роботу, а тому, не зважаючи на чималі вже літа, продовжує трудитися. Вона обіймає посаду заступника головного бухгалтера.
Розпочинала свій трудовий шлях 1971 року рахівником у місцевому колгоспі с.Березянка, а через два роки переїхала в Ружин на постійне місце проживання. Тут влаштувалася на роботу. Звідс ... Читати далі »
Просмотров: 764 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Наводять порядок

Кожного року у Мовчанівці під безпосереднім керівництвом сільського голови Галини Євгеніївни Козіцької проводиться належна робота з санітарної очистки населеного пункту. Значний обсяг робіт уже виконано і в цьому році. Нещодавно своїми силами вирівняли і укоткували футбольне поле. Навели належний порядок на кладовищі і прилеглій до нього території: вирубали поросль, загребли і вивезли сміття. В центрі села на прилеглих територіях школи, клубу, ФАПу сільської ради та приватних магазинів впадають в око просапані клумби, чистенько прибрані від зимового сміття пам’ятні місця, підбілені дерева та бордюри. На черзі висадка дерев та квітів. Зараз наводится порядок у господарських дворах ТОВ «Новофастівське». Сумлінно потрудилися і продовжують працювати, наводячи порядок у своєму селі, вчителі та технічний персонал Мовчанівської ЗОШ під керівництвом директора Світлани Михайлівни Янченко, працівники культури на чолі із завідуючим клубом Федором Петровичем ... Читати далі »

Просмотров: 771 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

З давніх часів село Бистрик славилося працьовитими людьми і добропорядними господарями, і як результат, ще в недалекому минулому колгосп «Україна» славився високими врожаями не тільки в районі, області, але й на рівні республіки. Після реформ, які відбулися в Бистрику, незважаючи на певні труднощі перехідного періоду та фінансову спроможність, ці традиції продовжили працівники СФГ «Україна». Вони зуміли у цей складний час переходу від планової до ринкової економіки зберегти у себе галузь тваринництва і досягнути високих надоїв молока. Так сьогодні від тваринницької галузі щоденно в касу господарства надходить жива копійка. За нинішніх умов, це вагома підтримка для проведення комплексу весняно–польових робіт. Адже всі гроші від продажу молока та м’яса йдуть на посівну. Тут утримують 794 голови ВРХ. В тому числі 133 корови. Також в господарстві є 55 коней та 274 голови свиней. Середньодобовий надій молока від однієї корови складає 18 кілограмів. Зараз в господарстві ... Читати далі »
Просмотров: 884 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Нещодавно двадцять троє мешканців нашого району отримали Карту поляка. У Ружині такий урочистий захід відбувся вперше. Карти поляка вручив уповноважений на те Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку голова Ружинського польського культурно-освітнього товариства Войцех Ґабріельські.
Під час зустрічі пан Ґабріельські зазначив:
— Карта поляка є документом, що підтверджує Вашу приналежність до народу польського. Ви так довго очікували на цей документ. Історія кожного з Вас, мешканців Ружина, його околиць та інших населених пунктів України, дуже різна. Не було вільної, незалежної, демократичної України, однак Ви, не зважаючи на те, зберегли польські традиції, мову, звичаї. Схиляю перед Вами чоло за те, що Ви пережили такі важкі часи.
Він також подякував присутнім за па- тріотизм та виховання молодь, яка залюбки вивчає і пізнає польську мову та культуру. А також побажав усім здоров’я, процвітання, радості та добра.
Нагадаємо, що особа, яка має Кар ... Читати далі »
Просмотров: 844 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (1)

Одним із питань, з якими звертаються люди до районного управління юстиції за консультацією по телефону «Гарячої лінії», є питання, хто і як може отримати доступ до матеріалів справи та копію судового рішення. 

Визначаючи нормативну базу, хотілося б зазначити, що крім відповідних процесуальних законів, які розкривають нам механізм доступу до судових рішень, є і спеціальні норми. До таких правових норм можна віднести і Закон України «Про судоустрій України», згідно положень якого ніхто не може бути обмежений у праві на отримання в суді усної або письмової інформації щодо результатів розгляду його судової справи.
До письмової інформації щодо результатів розгляду справи, що надається особі, відноситься також копія судового рішення. Таку копію, засвідчену печаткою суду, мають право отримати особи, які брали учать у справі (зазвичай це сторони, треті особи, їх представники). Особи, які не брали участі у справі так ... Читати далі »
Просмотров: 1935 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (1)

08815.jpgВідповідно до Положення про проведення шістнадцятого фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників, на виконання спільного наказу по відділу освіти від 5 березня 2010 року №54 та по РВ ГУ МНС України в Житомирській області «Про проведення шістнадцятого фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників» були організовані зональні змагання за шістьма зонами: Ружинською, Білилівською, Мовчанівською, Ягнятинською, Вчорайшенською та Зарудинецькою. У зональних змаганнях взяли участь команди 23-х шкіл. Переможцями стали команди Голубівської,

... Читати далі »

Просмотров: 1768 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Кожен тато і мама хочуть заздалегідь підготувати свою дитину до школи, навчити читати й писати, аби маленькому школярикові було легше влитися у навчальний процес. Як то кажуть, бути готовим до школи – не означає вміти читати, писати і рахувати, швидше — бути готовим всьому навчитися. Ні, ви не даремно вивчили абетку та невтомно рахували яблука, цукерки, дерева і пташок. Це добре, але це не головне.
В інтелектуальному плані у дитини повинен бути певний рівень пізнавальних інтересів, готовність до змін, бажання вчитися; уміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Важливі й аналітичні навички: порівнювати, зіставляти, робити висновки й узагальнення.
Першокласнику буде легко вчитися, якщо він допитливий, уважний, посидючий, уміє слухати та виконувати тривалий час не дуже цікаві завдання.
Всі ці навички можна напрацьовувати щодня. Вам допоможуть ігри, ліплення, читання, спілкування. Але пам’ятаймо, що шестирічна дитина не любить програвати ні в ... Читати далі »
Просмотров: 685 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)


Дорога редакціє!

«Ми, ветерани тих далеких подій, даємо Вам у руки матеріал, як починалась та будувалась тая «космічна епоха». Та прекрасно розуміємо, що у наш важкий час деяким політикам, успіхи 50-х та 60-х років Радянського Союзу не до вподоби, але з історичною правдою прийдеться змиритись. Тому щ ... Читати далі »

Просмотров: 687 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Незручно псувати весняний настрій непривабливою статистикою, але факт, що інсульти щорічно вражають від 5,6 до 6,6 мільйонів людей в світі і забирає 4,6 млн життів. Не дивлячись на проведене лікування, більше 70% хворих, що перенесли інсульт, залишаються інвалідами, смертність може сягати 40%. 

Сумна, малооптимістична статистика і в нашому районі. Тому
класичний вислів про те, що хворобу «легше попередити, ніж вилікувати» стосується інсульту в першу чергу. Я пишу цю статтю з надією, що таких випадків буде менше. Щоб так сталося, потрібна інформація і самодисципліна. Адже ми користуємось парасолькою під час дощу, ременем безпеки в автомобілях. Чому? Бо ми не хочемо застудитись, не хочемо травм, бо ми любимо життя. І саме тому нам би хотілось уникнути інсультів, але їх попередження не таке легке і миттєве. Серед пацієнтів найважче допомагати двом категоріям. Перша зовсім не цікавиться своїм здоров’ям та ігнору ... Читати далі »
Просмотров: 1602 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (0)

Останнім часом короста спостерігається не лише у дезадаптовних верств населення, а й осіб, які матеріально забезпечені та дотримуються особистої гігієни. На превеликий жаль, можливо, саме ці чинники стають причиною того, що лікарі припускаються помилок під час діагностування корости і лікують таких пацієнтів не від корости, а від алергічного дерматиту.

Короста – це паразитарна заразна хвороба, збудником якої є коростяний кліщ. Щороку в світі реєструється до 300 млн випадків корости, а епідемії хвороби повторюються приблизно кожні 300 років. Кліщ паразитує тільки на шкірі людини.
Цикл розвитку коростяного кліща триває 14-20 днів. Хвороба з вираженими симптомами розвивається в середньому через 4 тижні після потрапляння на шкіру людини хоча б однієї самки.
Найхарактернішим елементом висипань вважаються коростяні ходи, які найчастіше можна побачити на бокових поверхнях кистей і пальців, на згин ... Читати далі »
Просмотров: 1010 | Добавил: zmya | Дата: 08.04.2010 | Комментарии (1)

Міні-чат

100