Головна » 2010 » Квітень » 22
У Житомирській області лідируючі позиції у посівній кампанії утримує наш район. Так уже засіяно понад 50% площ, які будуть зайняті під посівами ярих культур. Одними з перших розпочали весняно–польові роботи трудівники СВК «Ружинський», СФГ «Україна», СФГ імені Мічуріна, ДП «Ілліч Агро Умань» та інші. За рахунок нової потужної, високопродуктивної техніки у стислі строки проводять посівну ТОВ СП «НІБУЛОН» та ПСП АФ «Світанок». На сьогоднішній день у господарствах району проведено підживлення озимих зернових культур на площі 16448 гектарів. Багаторічні трави підживлені на 5310 гектарах. План посіву ярих культур складає 42712 га. Станом на 19 квітня уже засіяно 22250 гектарів площ, що становить 52 відсотки запланованого. З тим, щоб отримати запланований урожай, сільгосппідприємства району придбали 10015 тонн мінеральних добрив, що повною мірою забезпечило підживлення озимих культур та внесення добрив в рядки під час посіву. Цьогоріч сільські трудівники особливу увагу з ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Відбулася нарада семінар із сільськими головами та директорами шкіл району за участі голови РДА Н.О.Туранської, заступника голови РДА О.В.Кирилюка, керівника апарату РДА А.М.Марущака, завідуючого відділом освіти РДА В.Г.Федорчука, керівників
установ та організацій.
На нараді обговорили питання організації відпочинку дітей у літніх пришкільних таборах, надання пільг багатодітним сім’ям, умов проживання дітей із кризових сімей, виконання розпорядження голови РДА щодо благоустрою та про підготовку до 65–ї річниці Дня Перемоги.
Про надання одноразових державних допомог до дня Перемоги розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович, яка зазначила, що загальна сума, яка буде виплачена жителям району до 5 травня, складе 455 тис 580 грн.
Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук розповіла, що в 2010 році на території району планується відкрити 17 пришкільних таборів, в яких має оздоровитися ... Читати далі »
Просмотров: 718 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Дев’ятсот двадцять грамів – такі щоденні прирости ваги у групи телят, які обслуговує доглядачка великої рогатої худоби Надія Василівна Харчук. Вона працює у Мовчанівському відділку ТОВ «Новофастівське». Надія Василівна обслуговує групу з 65 тварин, а високих приростів досягла завдяки щоденній копіткій праці та міцній кормовій базі відділку.
– Працьовита, добросовісна людина, – зазначає керуючий відділком Олександр Васильович Кулибаба, – яка сумлінно ставиться до роботи. До-тримується технології в годівлі тварин, раціонально використовує корми. В неї добре підібрана високопродуктивна група, і як результат, середньодобові прирости складають 920 грамів. Це високий показник не тільки у відділку, але й в господарстві в цілому.
ЇЇ робочий день розпочинається з самісінького ранку і закінчується пізно ввечері. Ферма стала невід’ємним атрибутом її життя. І не дивно, адже працювати доводиться у будні і святкові дні, оскільки телят потрібно нагодувати, напоїти, догляну ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Упродовж другого кварталу 2010 року дільничні інспектори міліції, працівники паспортно-візових підрозділів, сектору карного розшуку, кримінальної міліції у справах дітей із залученням громадських помічників дільничних, позаштатних дільничних інспекторів міліції проводять профілактичні заходи, пов’язані з відвідуванням помешкань громадян.
З метою інформування населення про місцезнаходження дільничних пунктів міліції, години прийому громадян триває робота з розміщення в місцях масового перебування людей (адмінбудівлі, магазини, клуби, поштові відділення, навчальні та медичні заклади) відповідної інформації. Силами дільничних інспекторів міліції із залученням їх громадських помічників, позаштатних ДІМ здійснюються поквартирні та подворові обходи громадян із врученням візитних карток та пам’яток «Як не стати об’єктом злочинних зазіхань».
Нагадаємо, що згідно наказу начальника Ружинського РВ УМВС В.П.Семенюка, за дільничними інспекторами міліції тимчасово закріпле ... Читати далі »
Просмотров: 807 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Субота, ранок. Потужний гуркіт розірвав вранішню тишу. Падіння... Полум’я... Жертви...
Мало хто уявляє, наскільки масштабною була ця катастрофа... Скільки синів і дочок забрала Недоля у Польщі... Людей розпізнавали за перстнями, обручками, уцілілим одягом, ДНК. Першу леді упізнали лише за обручкою на пальці. Дев’яносто шість людей
раптово залишили цей світ.

Прощання із загиблими відбувалися у Кракові тиждень після трагедії. Королівське місто відкрило свої сумні обійми перед тисячами прихильників президентської пари, високопосадовцями і людьми, які бажали вшанувати честь президента.
Неділя, 18 квітня 2010 року.
Тисячі людей вийшли на головну площу міста, сотні тисяч – на вулиці, якими мав проїжджати ескорт президента. Мільйони чекали біля екранів, мільярди співчували.
Цього дня дощова погода змінилася палючим сонцем, яке миттю сушило сльози. Та це не було перешкодою для польського народу, як ... Читати далі »
Просмотров: 775 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Ситуація «працівник-роботодавець» в Україні гідна жалю. В умовах «тотального» безробіття потенційний працівник згоден на всі умови, висунуті роботодавцем: від «попрацюй тиждень-місяць на випробувальному терміні (безкоштовно)» до «на оплачуваний лікарняний та відпустку не розраховуй». На жаль, багато громадян України погоджуються на такі пропозиції, мовляв, якась зарплата буде, а те, що в конвертах, так це не важливо (до пенсії ще далеко). Правда, попрацювавши місяць-два, розуміють, що джентльменські угоди з роботодавцем до добра не доводять, спроба відстояти хоча б обіцяне, закінчується звільненням по-американськи: «Ти звільнений!». В кращому випадку тобі віддають те, що ти встиг «напрацювати», в гіршому - ти йдеш ні з чим, розуміючи, що тебе знову «розвели» у правовій державі. Так от, працівники, нагадуємо вам про те, що Кодекс законів про працю в Україні ніхто не відміняв. Цей нормативний правовий акт є основним (після Конституції) джерелом ваших прав і обов’язкі ... Читати далі »
Просмотров: 1771 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Переді мною книга Леоніда Большакова «Повість про вічне життя». Це книга-літопис про найвизначніші події у житті поета, його особисті й творчі зв’язки з представниками братніх культур, його посмертну славу. 

Розповідь починається з 1814 року до останнього 1861. Адже він прожив всього сорок сім років земного життя. А далі Безсмертя.

«Повість про вічне життя». Як це розуміти? Людина смертна. Настає час – і обривається нитка земного існування. Часто нитка рветься задовго до можливої межі – косять рід людський хвороби та кулі.
Та як нам не вистачає тих, чиї імена в енциклопедіях супроводжуються вже двома датами – народження і смерті!
Народ не може і не хоче розлучатися з ними. Всім і кожному потрібна поезія О.С.Пушкіна, Т.Г.Шевченка. Їх слово живить наші почуття, плекає в нас добре, вічне й світле.
Отже, книга Л.Большакова про Т.Г.Шевченка. Про нього і його час. Він з нами і в нас. Він в арсеналі нашої духовної зброї – його «Кобзар» і його Боротьба.
Борітеся, по ... Читати далі »
Просмотров: 1033 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Виховувати повагу до людей, які в роки війни захищали і боронили нашу землю від ворогів треба розпочинати ще з першого класу. Так напередодні 65-річниці Великої Перемоги учні початкових класів Немиринецької школи послухали розповідь про життєвий та бойовий шлях Миколи Петровича Нікітенка. На зустріч із школярами завітала донька ветерана Людмила Миколаївна Сіротка. Ось що вона нам розповіла.
Микола Петрович Нікітенко народився 13 жовтня 1925 року в Немиринцях у простій селянській родині. Мама Доминія Петрівна працювала у колгоспі, а батько Петро Никифорович – секретарем сільської ради. Як і всі діти у той час Миколка бігав босоніж з однолітками калюжами, пас корови (адже тоді череди не було), грався.
Та не довго продовжувалося це щасливе дитинство. Адже коли Миколі виповнилося 16 років, – розпочалася Велика Вітчизняна війна. Коли хлопцеві було 17 з половиною років він був призваний до радянського війська, а саме в навчальний піхотний полк міста Казані. Після ... Читати далі »
Просмотров: 824 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

У кожного своє розуміння кордонів того, де закінчується повсякденне життя і починається екстремальне. Для одних найвідчайдушнішим вчинком може стати звичайний для багатьох стрибок з парашутом, деякі ж не можуть повноцінно жити без нових відчуттів, які дає ризик. Саме до цієї категорії належать сталкери. З легкої руки любителів творів братів Стругацьких так стали називати людей-провідників, або просто мандрівників, з якої-небудь відчуженої зони. Мабуть, одне з найвідоміших у світі таких екстремальних місць – це зона
відчуження навколо Чорнобильської АЕС.
Дорога на ЧАЕС. Попереду видніється напис «ЧАЕС», а по боках, між іншим, Рудий Ліс ...
Чорнобильська зона давно стала відкритою територією. Необхідно лише правильно оформити документи, і шлях відкрито. Багато туристичних фірм навіть пропонують екскурсійні поїздки. Вартість подібного вояжу близько 100-125 у.о. з людини. Під час такої одноденної екскурсії вам запропонують відвідати околиці ЧАЕС, мертве міст ... Читати далі »
Просмотров: 892 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (2)

Першість району розпочато
На спортивних майданчиках Роставиці та Мовчанівки відбулись змагання з футболу на кубок «Пролісок». Розіграшем цього кубка у районі стартує футбольний чемпіонат.
У Роставицькій зоні переможцями змагань стали футболісти чорнорудського «Олімпу» та господарі майданчика «Зірка». На футбольному полі Мовчанівки перемогу здобули ружинські «Ветерани» та футболісти, які у чемпіонаті району представляють Сквирщину – «Дизельтех».
Отже, чотири команди змагались за право володіння перехідним кубком «Пролісок». Чорнорудські спортсмени перемогли футболістів Роставиці, а сквиряни у впертій боротьбі здобули перемогу у «Ветерана».
У фіналі зустрілись чорнорудський «Олімп» та «Дизельтех» зі Сквири. Сильнішими та вдалішими виявились сквирські футболісти, які і стали володарями кубка «Пролісок», другими – чорнорудський «Олімп», а бронза дісталась роставицькій «Зірці».

Турнір на приз газети «Житомирщина»
Футбольна з ... Читати далі »
Просмотров: 730 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (1)

Шкода від спалювання листя та сухої трави багатолика. Водночас у цьому є навіть небезпека. Проте щороку навесні, як тільки встановлюється тепла погода, починається справжній «пекельний» бум: горить суха трава на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей та залізничних колій і навіть на узбіччях вулиць.
Під час згоряння однієї тони рослинних залишків у повітря викидається майже 9 кг мікрочастинок диму. До їхнього складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали й низка канцерогенних сполук. Окрім того, з димом у повітря потрапляють діоксани – одні з найотрутніших для людини речовин.
На присадибних ділянках рослини нерідко окроплюють пестицидами, котрі під час горіння листя чи трави також вивільняються в повітря. Спалювання листя призводить до руйнування ґрунтового покриву, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.
При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях виникає загроза перекидання вогню на природні діл ... Читати далі »
Просмотров: 779 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Тема безоплатного донорства крові завжди була актуальною, а особливо сьогодні, коли складна економічна ситуація в країні напряму впливає на ставлення суспільства до участі у цій благородній справі.
В Житомирській області нараховується близько двадцяти тисяч донорів, з яких 800 – «Почесні донори України». У Ружинському районі зареєстровано 1820 здавачів крові, 65 з яких носять звання «Почесного донора України». У минулому році 263 донори здали кров. Загальна чисельність донорів у державі з 1990 року зменшилась на 53%. Впродовж останніх п’яти років середня чисельність здавачів крові на Житомирщині зменшується на 7%. Для дотримання принципу самозабезпечення країни компонентами та препаратами крові, Рада Європи рекомендує 40-50 донацій на одну тисячу жителів. В Україні ж на тисячу жителів припадає від 8,1 до 34 донорів, а у Житомирській області – 13,6. Існуюча тенденція скорочення донорів зменшить на 15-20% обсяги невідкладної гемотрансфузійної допомоги.
Такий ст ... Читати далі »
Просмотров: 820 | Добавил: zmya | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100