Головна » 2010 » Квітень » 29
За кілька тижнів у школах відлунають срібні переливи Останнього дзвінка. А дорослі розпочнуть думати-гадати, де взяти грошей на ремонт класів, систем опалення, вікон і дверей, як полатати дах і замінити підлогу. Словом, турбот освітянам, батькам і представникам влади вистачає.
З року в рік постає одна й та ж проблема: дітей все меншає, кількість навчальних приміщень залишається однаковою, а ціни на газ, електроенергію, будівельні матеріали ростуть так, що за ними й не встежиш. Торік за парти в нашому районі сіло 3174 школярі, а у наступному їх буде на 234 менше. А навчальних закладів, які треба опалювати, освітлювати, фарбувати, як було двадцять дев’ять десятиліття тому, так і є до сьогодні. Подекуди класні кімнати просто порожні.
Виходить, що менше учнів навчається у школі, то більше затрачається грошей на їхнє навчання. Приміром, у Вербівці це 17 тисяч 318 гривень на кожного з 20 учнів, а в Ружині – 4759 гривень на кожного з 659 гімназистів. Щоправда, це н ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Увічнено подвиг ветеранів війни
Інформаційний стенд з портретами великих полководців Радянського Союзу та ветеранів Великої Вітчизняної війни підготували директор В.В.Туранський та працівники територіального центру з обслуговування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян УПСЗН райдержадміністрації до 65-ї річниці Великої Перемоги.
В.В.Туранський провів подвірні об’їзди ветеранів війни району, які перебувають на обслуговуванні у терцентрі. Відтепер пам’ять про безсмертний подвиг ветеранів зберігатиме ще й стенд територіального центру, на якому крім світлин фронтовиків містяться й відомості про їх бойовий шлях.

В Дерганівці посадили сто дерев
В Дерганівці місцеві активісти біля пам’ятника загиблим односельцям (на місці зламаних місцевими бешкетниками дерев), поблизу сільської ради та на території ФАПу посадили 60 берізок, 30 ялинок і 10 сосонок. Активну участь у суботнику приймали Л.І.Савч ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Напружено, використовуючи кожен погожий день, проходять весняно-польові роботи в СФГ імені Мічуріна. Зранку і до вечора механізатори працюють у полі. З початком весняної кампанії, як і годиться, закрито вологу. Підживлено озимі на площі 380 гектарів, багаторічні трави – на 200 га. На підживленні озимини на кожен гектар внесено по 150 кілограмів селітри. Під соняшник та кукурудзу, під час посіву в рядки, вносять по 80-100 кілограмів нітроамофоски. На 110 гектарній площі посіяно соняшник, а також 90 га цукрових буряків. Зараз на полях господарства сіють кукурудзу на зерно (100 га), кукурудзу на силос (190 га) та сою на площі 80 га. На черзі догляд за посівами.
– Весною завжди дуже багато роботи, – говорить керівник сільгосппідприємства Володимир Іванович Пилипчук. – А цього року й поготів. Аже весна затрималась і всі роботи збіглися водночас. Але настрій у трудовому колективі бойовий. Люди працюють, не покладаючи рук, зранку до вечора. Сумлінно трудяться на посівн ... Читати далі »
Просмотров: 844 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукра-їнського конкурсу «Кращий державний службовець», з метою організації підвищення кваліфікації державних службовців у березні-квітні 2010 року на базі Ружинської районної державної адміністрації проведено І тур конкурсу «Кращий державний службовець», в якому взяли участь працівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації. 
За результатами виконаних тестових завдань на знання Конституції України, законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією, створених ділових документів та виконаних тестових та практичних завдань щодо володіння персональним комп’ютером переможцями І туру конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий керівник» визнано Денеж Тетяну Іванівну, завідувачку сектору контролю апарату райдержадміністрації, у номінації «Кращий спеціаліст» – Савіцьку Наталію Юріївну, головного спеціаліс ... Читати далі »
Просмотров: 656 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (1)

На засіданні ружинської районної координаційно-методичної ради з питань правової освіти населення затверджено план заходів щодо превентивного виховання населення під назвою «Закон у моєму житті» та утворено комісію у складі працівників відділів освіти, юстиції, охорони здоров’я, міліції, служби у справах дітей та відділу сім’ї, молоді та спорту РДА, яка здійснюватиме затверджені заходи.
Відповідно до запровадженого обласною радою тижня превентивного виховання населення, який має відбутися у травні, члени координаційно-методичної ради з питань правової освіти населення прийняли рішення провести ряд заходів у Білилівці, Вчорайшому та Верхівні. Насамперед спеціалісти відділу освіти опрацюють питання для анкети, яка має не лише виявити рівень обізнаності шкільної молоді з законами України, а й поінформувати школярів про відповідальність за вчинення правопорушень. Після анкетування у школах та агротехколеджі відбудеться демонстрація фільму, який має на меті поінформу ... Читати далі »
Просмотров: 770 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

До середини 1993 року в Україні діяла банківська система виконання державного бюджету, що перейшла у спадок від СРСР з його централізованою економікою та однорівневою банківською системою. Тогочасна практика касового виконання державного бюджету була розрахована на систему єдиного банку і не відповідала дворівневій банківській системі, яка почала формуватися в Україні.
Ситуація змінилася із запровадженням з 1 липня 1993 року нової системи касового виконання бюджету. Згідно із Указом Президента України від 18.06.1993 року «Про порядок виконання державного бюджету України» Національний банк за згодою Міністерства фінансів України запровадив з ІІ півріччя 1993 року єдину схему касового виконання бюджету.
Недосконалість системи управління коштами бюджету комерційними банками особливо виявилася в період економічної кризи, спаду виробництва, як наслідок – кризи платежів, що призвело до відсутності коштів на рахунках підприємств, організацій, бюджетних установ.
З ... Читати далі »
Просмотров: 804 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)


З нагоди свята працівників управління Державного казначейства у Ружинському районі привітали голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради В.Ц.Саківський. Відмітивши злагодженість у роботі колективу управління та побажавши усім здоров’я, щастя, добра в серцях та людяності у стосунках, керівники вручили Подяки та Грамоти кращим працівникам. Тож за відданість праці, фаховий досвід, професіоналізм та успіхи в роботі Грамотами райдержадміністрації нагороджені: начальник відділу видатків державного і місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин Інна Анатоліївна Держанівська; головний казначей цього ж відділу Ольга Григорівна Свиридюк та головний казначей відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Валентина Сергіївна Табачук. Грамотами районної ради відзначено успіхи в роботі головного казначея відділу обслуговування кошторисів Ірини Микола ... Читати далі »
Просмотров: 703 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Дев’ятого травня ми святкуємо світлий і сумний День Перемоги. День пам’яті та скорботи. День щирої вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни, всім, хто виборював Перемогу на передовій, у партизанських загонах, біля верстатів у цехах заводів, хто страждав у фашистських концентраційних таборах – всьому великому поколінню, яке пережило воєнне лихоліття. Ціна Великої Перемоги у цій жорстокій війні – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи і досі спричиняють біль, а сама війна назавжди залишиться незагойною раною в пам’яті народу.
Ми не маємо права не пам’ятати героїв Курської дуги і Сталінграду, Москви і Києва, визволителів нашої рідної Житомирщини. Довгих 1418 днів і ночей Великої Вітчизняної війни щодоби гинуло 20 тис. людей. Страшна й найжорстокіша в історії людства ві ... Читати далі »
Просмотров: 851 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)


Гірким полином простелилася доля мешканки села Ярославка Марії Талимонівни Панасюк. Роки голодомору, воєнного лихоліття, втрат і поневірянь поєдналися на життєвому шляху жінки, як сплітається колюче віття терну. Доля солдатської вдови – нелегка доля, але головне для людини – гідно знести всі випробування, не розгубити доброти і людяності, не втратити надії на краще майбутнє.
У родині батьків Марії Тали
мовнівни було шестеро дітей, тато і мама важко працювали, щоб прогодувати своїх пташенят. Голодний тридцять другий рік примусив Маріїних батьків податися до Ленінграду, щоб заробити хоч якийсь харч для своїх дітей. Двійко малят взяли з собою, аби людською милістю зібрати трохи сухарів – вдома коло печі, яка вже забула пахощі свіжовипеченого хліба, чекали голодні братики, сестрички…
Юність Марії минула, як один день: «Здається, і не було її в мене…», - з сумом пригадує св ... Читати далі »
Просмотров: 900 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Цікаву зустріч з ветераном і учасником бойових дій Василем Давидовичем Левчуком провели учні та вчителі початкових класів Немиринецької школи. На зустріч завітала дружина ветерана – Надія Тихонівна. Багато цікавого розповіла про життєвий та трудовий шлях Василя Давидовича.
Народився Василь Давидович 30 січня 1921 року в селі Тихий Хутір Жашківського району Черкаської області. Сім’я була не із заможних, адже у ній росло четверо дітей. Батько працював ветеринарним лікарем, а мама була домогосподаркою.
Коли юнакові виповнилось 17 років, він пішов працювати апаратником на спиртовий завод, що у місті Красний Кут Богодухівського району Харківської області.
У 1939 році хлопця призвали до лав Червоної армії. Відбував службу Василь на Далекому Сході у місті Спаськ Дальний, де і застала його війна 1941-1945 років.
З початком війни у 1941 році 109 артилерійський полк, де служив Василь Давидович, перевели під Ленінград, а пізніше у Мурманськ.
Молодий боєць зарек ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Ми продовжуємо серію публікацій про діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», в яких на ваші запитання відповідає лікар експерт
Ружинської філії
Ірина Ніколайчук.

— Як впливає на членство в «ЛК» вихід на пенсію чи звільнення з місця роботи?
— Для того, щоб продовжити користуватися послугами та пільгами Лікарняної каси після звільнення з роботи з будь якої причини, в тому числі і при виході на заслужений відпочинок, необхідно почати платити членські внески самостійно в будь-якому зручному для вас банку чи відділенні Укрпошти. Код вашого рахунку при цьому не змінюється, він залишається ідентичним вашому ідентифікаційному коду, тому під час сплати внесків необхідно мати при собі лише членський квиток «ЛК». Розмір внесків для працюючих і пенсіонерів однаковий і становить 20 гривень на місяць.
— Чи розповсюджуються пільги «ЛК» на новонароджених?
— Так, діти, м ... Читати далі »
Просмотров: 735 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Уже понад двадцять років поспіль, щороку на футбольному полі у Вчорайшому розігрується кубок пам’яті воїна-інтернаціоналіста В.М.Дзюбка. Цей футбольний турнір присвячений пам’яті людини, яка загинула в Афганістані, виконуючи свій військовий обов’язок. Тому ці змагання завжди збирають велику кількість вболівальників. І не дивно, адже В.М.Дзюбко народився і виріс у Вчорайшому. Тут навчався у школі. Його знали і поважали односельці, друзі, знайомі, близькі та рідні, а тому і приходять на стадіон, аби вшанувати його пам’ять. Цього року також змагання пройшли на високому організаційному рівні, але прикро від того, що на турнір не зміг прибути сільський голова Юрій Миколайович Приступнюк.
На змагання було заявлено шість команд. Вони проводились за олімпійською системою з подвійним вибуванням. Це команди: «Постол» із Вчорайшого, «Олімп» з Чорнорудки, «Зірка» з Роставиці, «Юність» із Заріччя, «Медик» з Ружина та «Нива» з Бистрика. У першій парі переможцем стала команда ... Читати далі »
Просмотров: 766 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100