Головна » 2010 » Квітень » 01

П’яні підлітки, які до середини ночі сидять у кафе, це те, на що, на жаль, сьогодні перетворилося поняття «дозвілля молоді у вечірній час». Причин цього явища можна знайти багато, однак не менш важливо знайти шлях, як викоренити цю суспільну проблему. Саме це питання стало ключовим на засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося 30 березня.

... Читати далі »

Просмотров: 985 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (7)

Як тільки дозволила погода, сільські трудівники СВК «Ружинський» вийшли у поле.
– Зараз нам не можна гаяти не тільки жодного погожого дня, але й години, оскільки прийшла гаряча пора весняно-польових робіт, – зазначає керівник господарства О.Ф.Колібаба. – Тим більше, що всі роботи збіглися в часі. Так механізатори з ранку до вечора працюють у полі. Закривають вологу, сіють овес, горох, ячмінь, якщо буде сприятлива погода, поки є волога в грунті, потрібно сіяти кукурудзу, пересівати площі зайняті під ріпаком. Працівники контори прибирають, підбілюють дерева, підмітають сміття на території, наводять порядок на клумбах, сапають, підживлюють квіти, виконують інші роботи. Тваринники наводять порядок на фермах та прилеглих до них територіях. Весна всіх спонукає до роботи.
І справді, скрізь іде робота, але найгарячіше у полі. У Ружинському відділку на четвертому полі урощища «Ягнятинський ліс» вже протягом чотирьох днів кипить робота. На площі 55-гектарів посіяно гор ... Читати далі »
Просмотров: 706 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Минулого місяця Національна асоціація молочників України для тих керівників сільськогоподарських підприємств, які мають у себе доїльні зали, організувала шестиденну поїздку до Ізраїлю. В числі 24 керівників господарств, які займаються виробництвом сільськогосподарської продукці з усієї України, наш район представляв Олександр Феодосійович Колібаба, який протягом багатьох років очолює СВК «Ружинський» і в галузі тваринництва досяг певних успіхів. Так у цьому господарстві вперше на Житомирщині введено в дію сучасний доїльний зал. З метою обміну досвідом він побував у багатьох країнах Європи та США, а нещодавно запропонували поїздку до Ізраїлю. Своїми враженнями від побаченого Олександр Феодосійович ділиться з читачами  ... Читати далі »

Просмотров: 866 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Відбулася конференція освітян району, на якій було переобрано районний комітет профспілкової організації, склад ревізійної комісії та обрано голову райкому профспілки.
Про результати своєї роботи на посаді за п’ять років прозвітувався голова районного комітету профспілки М.Л.Стрільчук.
– Головним завданням профспілки є посилення захисту трудових, соціально-економічних прав та гарантій освітян, створення гідних та безпечних умов праці, а також оздоровлення та повноцінний відпочинок працівників. Районна профспілкова організація освітян – це 29 профкомітетів, 7 профгруп, 989 членів спілки. Усі питання організації праці соціального захисту членів спілки регламентуються через колективну угоду між райкомом профспілки та відділом освіти системою колективних договорів навчальних закладів. За звітний період вдалося зберегти мережу закладів освіти і, незважаючи на зменшення кількості учнів, уникнути скорочення робочих місць. Крім того, були відкриті нові дошкільні зак ... Читати далі »
Просмотров: 940 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Шановні ружинці і зарічанці

roses.jpgСелищним головою підписано Розпорядження про проведення двомісячника санітарної очистки та благоустрою селища. Тобто наведення належного санітарного стану триватиме до 15 травня поточного року. За цей час ми всі зобов’язані, починаючи з власного порога, підмести, підгребти ... Читати далі »

Просмотров: 658 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

DSC00329.JPG                                       DSC00330.JPG

З ... Читати далі »

Просмотров: 721 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

DSC01516~1.jpgМилуючись ТАКИМИ краєвидами (на фото) мимоволі DSC01523~1.jpgзамислюєшся над тим, чи насправді пам’ятають люди споконвічну істинну що «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять»! Блиснуло весняне сонечко, минуло кілька теплих весняних днів, і ми побачили «сюрпризи», які ховалися під сніговим покровом. Сміття! Ми бачимо його біля будинків, магазинів, ними засипані кана ... Читати далі »

Просмотров: 723 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (3)

yun_1062.jpgЛіс – національне багатство держави, його примноження – справа честі не лише фахівців, а й кожного жителя району. Коли висаджене бодай одне деревце на рахунку людини, то вважається недаремно життя прожито.

Площа Ружинського лісни ... Читати далі »

Просмотров: 802 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)


Нещодавно святкувала день народження моя найближчої подружка з мого трагічного і разом з тим щасливого дитинства – Тамара Павлівна Тимошенко. Їй виповнилося 70.
Доля звела нас, зовсім малих, у далекі й суворі роки минулої війни. Перед війною Тамарин тато був уже комуністом (не хотіла перепитувати Люду – найменшу доньку) і працював, може, я помиляюся, у райкомі комсомолу. Мій батько був директором Ружинської машино-тракторної станції. Обидва комуністи.
Павло Гаврилович у перші ж дні війни пішов на фронт, залишивши молоду дружину і двох діток: Тамару, мою майбутню подружку, і її молодшого братика Колю. Батько ж мій займався евакуацією МТС. Відправляли в тил все, що могло послужити ворогові, а все, що не могли відправити, – знищували.
Знаменита в майбутньому трактористка з с. Роставиця Марія Кіндратівна Зіневич розібрала і закопала свій трактор, а в перші дні визволення села відкопала і зібрала.
Я перескакую від однієї події до другої, і, може, моя роз ... Читати далі »
Просмотров: 851 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Сьогодні, спробуємо пояснити як проголошують судові рішення. Принцип публічного проголошення рішення у залі судового засідання після закінчення розгляду справи закріплено у статті 6 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також в усіх процесуальних кодексах нашої держави.

За загальним правилом є те, що після виходу з нарадчої кімнати головуючий зачитує текст судового рішення або його вступну та резулятивну частини. Під час проголошення рішення зазвичай присутні як особи, які беруть участь у справі, так і громадскість у залі судового засідання.
Проте правила проголошення судових рішень у різних видах судочинства дещо відрізняються. Відмінності вказаних процедур можна навести таким чином.
Цивільне судочинство. Рішення суду у цивільних справах проголошується негайно після закінчення судового розгляду і прилюдно, крім випадків, встановлених цивільним процесуальним кодексом. При цьому головуючий роз’ясню ... Читати далі »
Просмотров: 1342 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії райдержадміністрації, яке відбулося 24 березня, затверджено план дій на випадок виникнення підозри захворювання на африканську чуму свиней у господарствах району.
Начальник управління ветеринарної медицини в Ружинському районі В.С.Тимчук поінформував членів комісії про посилення ветеринарно-санітарного контролю і нагляду щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області та Ружинського району зокрема, повідомив про ситуацію зі сказом тварин на території району та області.
Задля запобігання поширенню сказу та виникненню випадків африканської чуми на території району комісія прийняла рішення рекомендувати сільським, селищному головам, начальнику МКП «Господарник» провести знищення бродячих собак та бездомних котів.
Затвердженим планом дій у випадку підозри захворювання свиней на африканську чуму у господарствах всіх форм власності передбачено проведення епізоотичного розслідув ... Читати далі »
Просмотров: 706 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Відповідно до наказу Державної податкової адміністрації України від 18.12.2009 року №716 внесено зміни до порядку приймання документів та видачі довідок про внесення місць зберігання роз-дрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру місць зберігання.

Державні податкові інспекції у районах здійснюють прийом документів від суб’єктів господарювання, передачу їх до регіональних управлінь Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА України та видають оформлені бланки ліцензій і довідки.
Для отримання довідки про внесення місця зберігання до Єдиного реєстру, суб’єкт господарювання подає заяву за встановленою формою та додає наступні документи: нотаріально посвідчену копію ліцензії, копію документа, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, свідоцтво про право власності).
У разі зміни відомостей про заявника мі ... Читати далі »
Просмотров: 1073 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

На питання відповідає провідний спеціаліст контролю за призначенням пенсії відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги управління праці та соціального захисту населення Світлана ОКСЕМЧУК.
Відповідно до статті 52 Закону України «Про загально- обов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) суму пенсії, що належала пенсіонерові й залишилася недоотриманою у зв’язку з його смертю, виплачують по місяць смерті включно членам його сім’ї, які проживали разом з пенсіонером на день його смерті, зокрема непрацездатним членам сім’ї, що перебували на його утриманні, незалежно від того, проживали вони разом із померлим пенсіонером чи ні.
Згідно зі статтею 36 Закону до членів сім’ї належать чоловік (дружина), батько, мати, діти, брат чи сестра, дід чи баба. Відповідно до рішення Конституційного суду України від 13 червня 1999 року №5-РП/99 членами сім’ї може бути визнано інших родичів або осіб за умови постійного проживання разом, ведення спіл ... Читати далі »
Просмотров: 821 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Дохід, отриманий у вигляді спадщини, підлягає оподаткува-
нню. Оподаткування спадщини регулюється статтею 13 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб». Так у разі отримання свідоцтва про право на спадщину або нотаріального посвідчення договорів дарування спадкоємцями, що є членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення, оподаткування здійснюється за нульовою ставкою до будь-якого об’єкта спадщини (подарунка), тобто не оподатковуються. При отриманні спадщини або подарунка членами сім’ї, що не є членами сім’ї першого ступеня споріднення, — застосовується ставка 5% до будь-якого об’єкта. При отриманні спадщини або подарунка від іноземця ставка податку становить 15%. Коли ж спадщину або подарунок отримує іноземець, він зобов’язаний сплатити 30% незалежно від ступеня споріднення.
Якщо спадщину або подарунок отримує особа, яка є інвалідом І групи або має статус дитини-сироти, позбавлена батьківського піклування, — застосовується нульова ставка о ... Читати далі »
Просмотров: 751 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Згідно діючих Правил любительського та спортивного рибальства, у березні–червні 2010 року на території області проводиться двомісячник з охорони та відтворення водних живих ресурсів.
Головним державним управлінням охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області згідно Наказу №16 від 23 березня 2010 року встановлено весняно-літню заборону на лов риби, інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області.
На час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри заборонене всяке рибальство. З 1 квітня по 20 травня заборонена рибна ловля у річках та їх притоках. Рибалити у ставках та водосховищах заборонено з 1 квітня по 9 червня, а в новостворених водних об’єктах та у придамбовій системі річок з 1 квітня по 30 червня.
Також заборонений всякий вилов раків у водоймах, що підпорядковані управлінню, в період виношування ікри, личинок першої та другої линьок з 1 квітня по 20 червня та з 2 ... Читати далі »
Просмотров: 792 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Бережіть майно!
З кабінету казначейства смт Ружин невідома особа скоїла крадіжку жіночої сумки, в якій були особисті речі. Порушено кримінальну справу. Триває слідство.
Місцевий житель с. Плоска незаконно займався виготовленням та збутом самогону. Кримінальну справу направлено до суду для прийняття рішення.
Просмотров: 753 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

У Верхівнянській загальноосвітній школі відбувся шаховий турнір на кубок призера обласних та неодноразового переможця першості району, різних турнірів та кубків Іллі Гнатовича Вершківського. Нічого дивного у цьому немає, що змагання відбулися саме у Верхівні. Адже свого часу Ілля Гнатович працював у цій школі вчителем. Перед початком турніру, згадуючи добрими словами шахіста і вчителя, звернулись до учасників змагань спеціаліст відділу у справах сімї, молоді та спорту РДА В.В.Агеєв, колишній директор Верхівнянської школи В.М.Дійничко та вчитель фізвиховання С.Й.Кравчинський. Багато хороших слів було сказано на адресу І.Г.Вершківського, адже протягом багатьох років він брав активну участь в обласних та районних змаганнях з шахів. Він оганізовував секції цієї гри у школі, навчив багатьох учнів грати в шахи, які неодноразво ставали переможцями районних змагань, а Т.Столярець стала бронзовим призером обласних змагань. На турнір приїхали рідні Іллі Гнатовича: племінниця ... Читати далі »
Просмотров: 751 | Добавил: zmya | Дата: 01.04.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100