Головна » 2010 » Березень » 4 » Готуємось до посівної
22:36
Готуємось до посівної
Незважаючи на перші дні календарної весни, зима все ще утримує свої позиції. Та гаряча пора весняно–польових робіт не за горами. Мине ще зовсім небагато часу, і весна покличе хліборобів у поле. Безумовно, до цієї важливої кампанії сільські трудівники готуються заздалегідь. Інакше і бути не може, оскільки хлібороби завжди живуть надією про майбутній урожай. Так сільгосппідприємства запасаються мінеральними добривами та препаратами захисту рослин, йдуть останні приготування насіннєвого матеріалу, обстежуються посіви озимини тощо. До речі, за інформацією спеціалістів управління агропромислового розвитку, в цьому році незважаючи на сувору зиму, стан посівів задовільний. І це радує, адже озима пшениця посіяна на площі 13794 га, це наш основний урожай.
– Під ярий клин зернових та зернобобових культур відведено 14507 гектарів, – говорить начальник відділу розвитку сільської місцевості, врегулювання відносин власності, правової роботи управління агропромислового розвитку Віктор Петрович Базилюк. – Яра пшениця займає 1012 га, ячмінь – 4815, овес – 1055 та горох – 330 гектарів. На 5917 гектарах заплановано посіяти кукурудзу на зерно, на 853 га – гречку та 505 – просо. Технічні культури займуть 13811 гектарів сільгоспугідь. В тому числі цукровий буряк – 1700 гектарів, соя – 3563 та гірчиця 2081 гектар. Кормові культури будуть розміщені на площі 9182 гектари. На сьогоднішній день сільгосппідприємства району для посіву ранніх зернових та зернобобових культур, а також для підживлення забезпечені мінеральними добривами в розрахунку центнер мінеральних добрив на кожен гектар. Також для проведення весняно–польових робіт є 2300 тонн якісного посівного матеріалу за потреби 2200. Власне, на наших полях висівається насіння не нижче другої репродукції. Згідно агрономічних потреб, цієї весни буде висіяно 219 тонн елітного насіння, що складає десять відсотків від загальної кількості.
Отож, як бачимо, все, що можна зробити власними силами для належного проведення комплексу весняно–польових робіт вже виконано.
Василь Копач
Переглядів: 855 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100