Головна » 2010 » Квітень » 22 » Готуються до Дня Перемоги
11:52
Готуються до Дня Перемоги
Відбулася нарада семінар із сільськими головами та директорами шкіл району за участі голови РДА Н.О.Туранської, заступника голови РДА О.В.Кирилюка, керівника апарату РДА А.М.Марущака, завідуючого відділом освіти РДА В.Г.Федорчука, керівників
установ та організацій.
На нараді обговорили питання організації відпочинку дітей у літніх пришкільних таборах, надання пільг багатодітним сім’ям, умов проживання дітей із кризових сімей, виконання розпорядження голови РДА щодо благоустрою та про підготовку до 65–ї річниці Дня Перемоги.
Про надання одноразових державних допомог до дня Перемоги розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович, яка зазначила, що загальна сума, яка буде виплачена жителям району до 5 травня, складе 455 тис 580 грн.
Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук розповіла, що в 2010 році на території району планується відкрити 17 пришкільних таборів, в яких має оздоровитися близько 500 дітей. Вартість харчування для однієї дитини складе – 12 грн 26 копійок. І хоча невирішеними залишаються ще деякі питання, та всі сподіваються, що двері пришкільних таборів 1 червня відчиняться для дітлахів.
Про проведення місячника з благоустрою в Ружинському районі розповіли куратори відповідних зон. Всі вони наголосили на тому, що робота з наведення належного санітарного стану проводилася у всіх сільських радах. У більшості з них уже до Поминальної неділі були прибрані кладовища та сільські вулиці, проводилася й вирубка пагіння. У зв’язку з дощем ще не всі зуміли побілити дерева вздовж автошляхів. Проте, за словами кураторів, до закінчення місячника всі роботи будуть закінченні у повному обсязі.
В рамках підготовки відзначення 65-ї річниці Перемоги у
Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років голова райдержадміністрації Н.О.Туранська провела робочу нараду з членами організаційного комітету, на якій розглядались питання відзначення всенародного свята.
Зокрема, прийняте відповідне розпорядження, затверджені заходи з підготовки та відзначення в районі 65-ї річниці Перемоги. Згідно розроблених заходів, на території району необхідно впорядкувати кладовища, військові поховання, облаштувати монументи, пам’ятники, пам’ятні знаки, що встановлені на знак вшанування подвигу героїв Великої Вітчизняної війни. За цей час також слід обстежити умови проживання ветеранів війни, вдів загиблих воїнів, за можливості, надати необхідну допомогу, виділити кошти та продуктові набори.
У загальноосвітніх закладах з метою патріотичного виховання підростаючого покоління до свята відбудуться зустрічі з фронтовиками, ветеранами війни, а у селах району напередодні святкування Дня Перемоги будуть проведені урочисті заходи.

Переглядів: 719 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100