Головна » 2010 » Березень » 26 » ЯКЩО ТИ В КОНФЛІКТІ ІЗ ЗАКОНОМ…
08:31
ЯКЩО ТИ В КОНФЛІКТІ ІЗ ЗАКОНОМ…
Ти оступився, зробив невірний крок у своєму житті, вступив у конфлікт із законом – за це все тебе судом засуджено і призначено відповідне покарання, з випробуванням, тобто надано шанс виправитися своєю зразковою поведінкою, сумлінним виконання обов’язків, покладених на тебе, чесною працею, навчанням. Своєю поведінкою ти маєш довести готовність стати повноцінним громадянином нашої Держави. Стати на шлях виправлення тобі допоможуть працівники кримінально-виконавчої інспекції, які ознайомлять тебе з основними положеннями чинного законодавства відносно наданих тобі прав та встановлених обов’язків, нададуть відповіді на запитання, які виникнуть в ході відбування покарання.
Перш за все, після винесення вироку суду та вступу його в законну силу, ти повинен з’явитися до підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Ружинського району, який знаходиться в районному відділі міліції (16 кімната) для постановки на облік. Тебе буде ознайомлено з умовами відбування покарання, з наслідками ухилення від відбування покарання, з обов’язками, покладеними на тебе. Відповідно ст. 76 Кримінального Кодексу України суд може покласти такі обовязки:
1. Попросити публічно або в іншій формі вибачення у потерпілого;
2. Не виїзджати за межі України без дозволу кримінально- виконавчої інспекції;
3. Повідомляти про зміну місця проживання, роботи, навчання;
4. Періодично з’являтися для реєстрації;
5. Пройти курс лікування від алкоголізму, наркоманії або іншого захворювання, що становлять небезпеку для здоров’я інших осіб.
Виконання вищевказаних обов’язків, дотримання громадського порядку, чесний спосіб життя допоможуть тобі відбути іспитовий строк і тебе буде направлено до суду з клопотанням про звільнення від відбування покарання по закінченню іспитового строку.
Запам’ятай, якщо у тебе виникли проблеми під час відбування покарання, звертайся до працівників кримінально-виконавчої інспекції, не залишайся на самоті, тобі обов’язково нададуть допомогу. Долаючи свої проблеми ти допомагаєш собі, своїм рідним і друзям.
Олександр Гуляс,
інспектор Ружинського підрозділу КВІ лейтенант
внутрішньої служби

Переглядів: 636 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100