Головна » 2009 » Жовтень » 11 » Колегія РДА
20:13
Колегія РДА

Найактуальніші питання району розглянули та обговорили члени колегії та керівники управлінь, відділів, служб РДА, інших районних установ на черговому засіданні колегії районної державної адміністрації.

Про виконання розпорядження голови облдержадміністрації №158 «Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати і рівень оплати праці на підприємствах усіх форм власності» поінформував заступник начальника управління праці та соціального захисту населення В.М.Скрипаченко, яка зазначила, що станом на 29 вересня 2009 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по підприємствах району становить 297,9 тис. грн. Серед них підприємства-банкрути боргують 167,3 тис. грн (СТОВ «Агросвіт» – 100,1 тис. грн, СФГ «Городок» – 67,2 тис. грн), економічно неактивні підприємства – 89,8 тис. грн (88,7 тис. грн – СТОВ «Відродження Поділля», 1,1 тис. грн – ПП «Злагода»), економічно активні – 40,8 тис. грн (14,9 тис. грн – ТОВ «Ружинська будівельна кераміка», 25,9 тис. грн – ВАТ «АТП-11840»).
Для того, щоб контролювати процес погашення існуючих боргів із виплат заробітної плати працівникам, на засіданні відповідної комісії було розроблено та узгоджено графіки погашення заборгованостей по економічно активних підприємствах, згідно з якими ТОВ «Ружинська будівельна кераміка» має повністю розрахуватися із працівниками до 1 жовтня 2009 року, а ВАТ «АТП-11840» до 1 грудня 2009 року.
Загалом для оплати праці всіх працівників було нараховано 43360 тис. грн. Номінальна зарплата одного штатного працівника за січень-серпень 2009 року склала – 1205,9 тис. грн. Вище середнього рівня в районі заробітна плата у працівників державного управління (1649,02 грн), освіти (1338,52 грн) та промисловості (1397,46 грн). Значно нижча зарплата у робіників сільського та рибно господарства, працівників транспорту та культури.
За проаналізований період зменшення рівня заробітної плати відбулося у працівників промисловості – на 5,6%, освіти – 9,9%, культури – 11%, рибного господарства – 25,4%, торгівлі – 7,5%, транспорту – 4,7%, державного управління – 7,2%, послуг юридичним особам – 9,3%,охорони здоров’я – 16,4%, але разом з тим відчутно збільшилися зарплати робітників сільського господарства та будівництва – на 11,9% та 0,2% відповідно.
Заслухавши інформацію, щодо цього питання, з метою активізації роботи стосовно погашення боргів із виплати заробітньої плати та дотримання працедавцями законодавчо встановленого її мінімального рівня, колегія райдержадміністрації вирішила продовжувати контроль за погашенням зарплат на економічно-активних підприємствах та вжити відповідних заходів для активізації цієї роботи на підприємствах-банкрутах. А також управлінню праці та соціального захисту населення продовжити роботу зі здійснення державного контролю за дотриманням державних гарантій та законодавства в оплаті праці на суб’єктах господарювання району, забезпечити щотижневий моніторинг щодо погашення боргів, здійснювати контроль за виконанням узгоджених графіків з виплати заборгованостей на підприємствах-боржниках.
Начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку В.І.Розломій поінформував присутніх про стан підготовки тваринництва у зимовий період. Володимир Іванович зауважив, що в більшості підприємств району уже завершено ремонтні роботи та дезинфекцію приміщень, де зимуватиме ВРХ; ветеринарною службою району проводиться комплекс ветеринарно-санітарних заходів, пов’язаних з підготовкою тварин до холодної пори, а також сільгосппідприємства активно заготовляють необхідні для зимівлі корми. Зважаючи на аргументи В.І.Розломія та з метою своєчасної, якісної підготовки громадського тваринництва до зимівлі, колегія РДА вирішила рекомендувати керівникам і спеціалістам сільгосппідприємств, управлінню ветеринарної медицини вжити заходів для організованого переведення худоби на зимово-стійлове утримання, стабілізації чисельності поголів’я та поліпшення його продуктивності. Також керівникам підприємств було рекомендовано оприбуткувати всі наявні корми та скласти помісячні плани витрат кормів. А для надання практичної допомоги в організованому проведенні зимівлі тварин за кожним сільгосппідприємством закріплені представники райдержадміністрації.
Про якість подання інформації до відділу ведення Державного реєстру виборців РДА та стан розгляду звернень виборців щодо уточнення персональних даних розповів начальник відділу М.А.Сівоздрав. Він наголосив, що в районі уже проведено значний обсяг робіт щодо первинного уточнення персональних даних виборців, внесених до Державного реєстру. В процесі уточнення опрацьовано 457 повідомлень 3393 виборців, що становить 13,62% загальної кількості виборців у районі загалом. Разом з тим є недоліки в організації подання відомостей суб’єктами подання та відпрацювання запитів: порушуються терміни подання відомостей до відділу ведення Державного реєстру виборців установами району, не дотримуються визначених строків ГІРФО Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області, а також досить часто зустрічаються помилки у вже поданій інформації.
Зважаючи на сказане, колегія РДА вирішила посилити контроль за дотриманням термінів подання інформації, а також подання відомостей про людей, які не здатні самостійно пересуватися, в смт Ружин та с.Заріччя залишити за відділом охорони здоров’я райдержадміністрації, а в решті населених пунктах обов’язки подання таких відомостей покласти на сільських голів.
Аліна Зінькова

Переглядів: 792 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100