Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Кожна сім’я — під опікою держави
23:15
Кожна сім’я — під опікою держави
Проведення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю — це основне завдання центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Пріоритетним напрямком таких центрів є робота з сім’ями, окремими молодими особами, які потрапили в складні життєві обставини.
В Ружинському районному центрі СССДМ працює 5 штатних працівників. На них покладено відповідальне та нелегке завдання – забезпечення, поліпшення та відновлення якості життєдіяльності сімей, дітей та молоді, захист їх конституційних прав, свобод і законних інтересів, задоволення культурних та духовних потреб.
У центрі працює служба соціальної підтримки сім’ї, яку очолює А.М.Скрипнюк – старанний та відповідальний працівник. Поїхати до домівки тих людей, які потрапили в складні життєві обставини, надати весь комплекс соціальних послуг, заспокоїти, допомогти порадою та добрим словом, підняти настрій діткам та дорослим – все це робота яку виконує Аліна Миколаївна. А ще в центрі вона веде соціальний супровід прийомних сімей. На території району створено 6 прийомних сімей, які взяли на виховання 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сприяти адаптації дитини в новій родині, створити позитивний психологічний клімат в сім’ї та умови для розвитку дітей з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини, допомогти знайти вихід з будь-якої ситуації – завдання яке стоїть перед всіма працівниками соціальних служб. Приємно відзначити, що успішне функціонування прийомних сімей району, заслуга служби підтримки сімей.
Філію ЦСССДМ в Білилівці очолює спеціаліст зі значним досвідом роботи Н.О.Передерій, яка завжди прийде на допомогу молодим сім’ям або одиноким мамам, допоможе вирішити їхні матеріальні та побутові потреби, зв’яжеться з іншими службами та організаціями для надання відповідних соціальних послуг. Сім’ї, які знаходяться під супроводом Надії Олексіївни, ніколи не скаржаться на брак уваги та підтримки.
Працює в центрі спеціалізоване формування супроводу неповнолітніх та молоді, які перебувають чи звільняються з місць позбавлення волі. Здійснення обліку таких осіб, складання індивідуального плану супроводу з метою їх ресоціалізації та адаптації, допомога під час відновлення документів, працевлаштування, налагодження родинних зв’язків, допомога під час пошуку свого місця у суспільстві – це обов’язок провідного спеціаліста, головного бухгалтера О.С.Лисюка.
Соціальна робота з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини залишається пріоритетним напрямком роботи ЦСССДМ. Влаштування дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї українців важлива державна справа. Працівниками Ружинського районного центру СССДМ буде докладено максимум зусиль, щоб кожна родина в районі була щаслива.
Анатолій СИМОН,
директор РЦСССДМ

Переглядів: 889 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100