Головна » 2010 » Березень » 26 » Листи з 1941-го шукають адресатів
08:53
Листи з 1941-го шукають адресатів

Фронтовий солдатський
трикутник шукає свого адресата в Білилівці. Він – серед більш як тисячі листів, переданих Державною службою контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України Меморіальному комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» у Києві. Про це повідомляється у листі, що надійшов у райдержадміністрацію з Житомирської ОДА.
Лист з фронту адресований у Білилівку Співаку Ш. Науковці Меморіалу розпочинають до-слідження цієї колекції і просять відгукнутися адресатів, адресантів, рідних і близьких, знайомих, усіх, хто може пролити світло на їхні долі.
Фронтові листи були вивезені гітлерівцями з Кам’янця-По-дільського. Ця кореспонденція, датована червнем – липнем 1941 року, зберігалася у фондах музеїв м. Відня (Республіка Австрія). Листи не розпечатані, не прочитані, не атрибутовані. У них багато скривджених доль, жахливих трагедій і сліз. Тому наш моральний обов’язок перед пам’яттю авторів, більшість яких загинули у 1941 році, відкрити конверти і донести до світу слова розпачу, суму, туги, любові, прощання.
Відомості про адресатів та адресантів надсилайте на адресу:
10014, м. Житомир, вул. М.Бердичівська, 25. Обласне відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України». Телефонуйте: 47-44-15.

Переглядів: 773 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100