Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Модернізоване виробництво
23:42
Модернізоване виробництво


Коли все руйнується, розпочинати будівництво, чи взагалі, якусь нову справу надзвичайно складно. Відсутність необхідних коштів, обладнання – перші перепони на шляху до продуктивної роботи. Але, коли є бажання, можна здолати будь-які перепони. Добре, що на той час не було ще кризи, банківська система працювала справно. У жовтні 2005 року Андрій Андрійович Масюк взяв кредит, орендував приміщення у СТОВ «Зарудинецьке», закупив у СВК «Ружинський» 20 свинок і розпочав господарювати. На допомогу запросив місцевих жителів – сім’ю Ремінських. Власними силами відремонтували приміщення. Але правильно кажуть люди – ремонт не можна закінчити, його можна лише призупинити. Тож уже протягом чотирьох років продовжується ремонт приміщень. Та більше не ремонт, а модернізація. Встановлюється нове сучасне обладнання, модернізуються місця утримання тварин. Збудована нова каналізація, встелена решітчаста підлога, що значно поліпшило санітарний стан у приміщеннях. Ферми утеплені – встановлені металопластикові вікна, дах та вхідні двері обшиті утеплювачами, тому відсутні протяги.


Паралельно постала проблема із кормами для тварин. Адже поголів’я зростало. Частину зерна мали із власного поля, частину доводилось, як і зараз, закуповувати у сільгосппідприємствах району. Сьогодні у господарстві щоденно згодовують дві з половиною тонни кормів, які працівники готують самостійно. Адже мають цех з приготування кормів. У годівлі застосовують найсучасніші методи. Керівник — Андрій Андрійович Масюк — за фахом ветлікар— та його помічник ветлікар-технолог Володимир Миколайович Репко, який, до речі, веде весь технологічний процес (утримання, парування, годівля), дотримуються розробленого науковцями раціону годівлі, за якого зростає рентабельність виробництва. Згідно цього раціону реалізаційна вага тварин — 95-120 кілограмів — досягається за шість місяців. Саме в такому випадку собівартість одного кілограма живої ваги свиней в господарстві становить 6 гривень. Влітку ж собівартість була дещо вищою — далася взнаки спека, яка також впливає на прирости ваги тварин.
У СФГ «Магілан» зараз утримується 860 свиней. В тому числі 180 основних і ремонтних свиноматок чотирьох порід м’ясного та м’ясо-сального напрямків.


За час діяльності створена матеріальна база для реалізації 2,5 – 3 тисяч свиней щороку. Ведуться роботи, як зазначає А.А.Масюк, для створення на базі господарства племрепродуктора для реалізації племінного реммолодняка у сільгосппідприємства району та для населення. Дотримуються всіх необхідних умов. Є елітний насінний матеріал, облаштовують пропускну систему тощо. Тож незабаром сільгосп-підприємства Ружинщини матимуть змогу закуповувати племінний молодняк свиней у своєму районі.


До речі, одне робоче місце у господарстві «Магілан» коштує майже вісімсот тисяч гривень. Це затрати на закупівлю тварин, кормів, ремонт та модернізацію приміщень, сплата податків тощо. Працює у підприємстві всього сім чоловік. Борис Григорович та Наталія Олексіївна Ремінські та їхня донька Тетяна трудяться не тільки біля тварин. Вони разом з Олександром Валерійовичем Швецем та Валентином Валерійовичем Дубіневичем ремонтують приміщення, облаштовують територію, готують корми, виконують усі необхідні господарські роботи.
Василь Кащук



Переглядів: 960 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100