Головна » 2009 » Жовтень » 29 » На варті добробуту людей
23:07
На варті добробуту людей
Сьогодні управління праці та соціального захисту населення опікується усім тим колом питань, від яких залежить добробут людей. Звичайно, це покладає на працівників управління велику відповідальність, адже потрібно організувати чітку скоординовану з багатьма іншими органами виконавчої влади діяльність, яка б дала можливість ефективно реалізувати державну соціальну політику на місцях. Але разом з тим — додає їм творчої наснаги, зобов’язуючи якнайкраще впоратися з обов’язками. Адже, що краще вони роблять свою справу, то швидше зростатиме рівень життя малозахищених верств населення, ветеранів війни та праці, інвалідів.
В управлінні праці та соціального захисту населення працює 30 досвідчених працівників.
Відділом праці, який очолює І.Л Охрімчук, протягом року було проведено 37 перевірок на підприємствах усіх форм власності щодо дотримання державних гарантій в оплаті праці.
Ліквідація боргів із заробітної плати була і залишається однією із найважливіших соціальних і економічних проблем як цілої держави, так і нашого району. Стан розрахунків з виплати заробітної плати розглянуто на шести колегіях районної держадміністрації та 12 комісіях з виплати заробітної плати.
Фахівцями управління багато зроблено для вдосконалення колективно-договірних відносин, аби поліпшити правову та соціальну захищеність трудівників району. Адже відсутність колективного договору створює підґрунтя для різного роду зловживань, порушень трудових прав працівників, що призводить до виникнення конфліктів.
У районі колективно-договірними відносинами охоплено 4124 осіб або 94,9% середньооблікової чисельності штатних працівників, укладено та зареєстровано 105 колективних договорів.
Відділ бухгалтерського обліку, який очолює Т.Л.Кушим, координує роботу управління та веде постійний контроль за витрачанням бюджетних коштів.
До посадових обов’язків відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги, очолюваного І.В Руденком, відноситься організація та ведення бази Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, і їх персоніфікованого обліку, моніторинг заходів щодо створення сприятливих умов безперешкодного доступу цих громадян до об’єктів соціальної інфраструктури, координація роботи щодо надання пільг ветеранам праці та іншим громадянам похилого віку, соціального захисту дітей війни; встановлення статусу та надання пільг жертвам політичних репресій і нацистських переслідувань.
Функції контролю за правильністю призначення та здійснення перерахунків пенсій покладено на провідного спеціаліста відділу С.В.Оксемчук.
Заступник відділу Н.І.Пигина працює з інвалідами, проводить роботу щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, спеціалізованим автотранспортом, працевлаштування та оздоровлення інвалідів.
Працівниками відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги, перераховані кошти за надані пільги надавачам послуг в сумі 2541,6 тис грн.
Основними завданнями відділу державних соціальних допомог, в якому працює 9 спеціалістіі та який очолює І.М.Мартинюк, є забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян шляхом надання соціальних допомог та субсидій.
Відділом державних соціальних допомог призначено 2043 виплати на суму 7542,6 тис грн.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2009 року № 120 «Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» відділом державних соціальних допомог проводиться відповідна робота щодо оформлення особових справ та виплати вказаної винагороди. З початку 2009 року відповідну допомогу нараховано 43 матерям-героїням.
Відділ також здійснює контроль за цільовим використанням бюджетних асигнувань, передбачених для надання допомог та субсидій, організовує через засоби масової інформації роз’яснення населенню законодавчих актів про надання усіх видів соціальної допомоги.
Завдяки сумлінному ставленню головного спеціаліста з автоматизованої обробки інформації Ю.О.Бренделя до виконання своїх службових обов’язків в управлінні праці та соціального захисту населення комп’ютерна техніка працює злагоджено та дозволяє вчасно опрацьовувати поставлені перед працівниками завдання.
Здійснення контролю за забезпеченням правильного застосування законодавства, проведення перевірок відповідності законодавству проектів, наказів та інших нормативно-правових актів, здійснення заходів щодо дотримання трудового законодавства, реалізацію державної політики щодо питань роботи з кадрами проводить головний спеціаліст з питань кадрової роботи — юрисконсульт О.В.Дітківська.
Поряд із досвідченими спеціалістами працює і молодь, яка сумлінно виконує свої посадові обов’язки. Це зокрема О.С. Ковальчук, яка працює на посаді секретаря керівника, здійснює контроль над веденням документації управління.
За правильністю надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям і субсидій для відшкодування ви-трат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та використанням коштів державного бюджету стежитьє державний соціальний інспектор В.Ф.Ткачук.
В територіальному центрі обслуговування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян, який очолює В.В.Туранський, перебувають на обліку 579 жителів району, яких обслуговує 43 соціальних робітники. Це покладає на працівників не тільки велику відповідальність, а й зобов’язує постійно вдосконалювати форми співпраці з сільськими радами та керівниками підприємств.
Працівники управління постійно спілкуються з жителями району. Вони друкують роз’язнення на шпальтах районної газети, проводять особистий прийом громадян в управлінні, виїжджають в села району. Вони сумлінно виконують свій професійний обов’язок та вкладають душу в роботу. Вміння співчувати чужій біді, прагнення розуміти проблеми людей та до-кладати зусиль для їх вирішення, турбуватися про немічних стареньких людей з особливими потребами – неповний перелік кращих професійних і людських якостей всіх працівників соціальної сфери.
Начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович та заступник В.М.Скрипаченко спрямовують всі свої зусилля на реалізацію головної мети – комплексно підходити до вирішення нагальних проблем, приймати виважені управлінські рішення та оперативно реагувати на потреби людей. Начальник управління зуміла згуртувати навколо себе професіоналів, які забезпечують єдність слова і діла.
Працівники управління пишаються своїми старшими колегами, які вже перебувають на заслуженому відпочинку, і до яких так часто звертаються за порадою соціальні працівники: О.А.Таравською, Г.І.Федун, Г.Л.Ревунець, Л.Б.Пташинською, М.О.Гусак, Г.П.Черній, В.В.Гребінь, Г.Г Гичко.
Ліна ВОРОПАЙ

Переглядів: 851 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100