Головна » 2010 » Травень » 31 » Наголос на ефективність
11:48
Наголос на ефективність
В першу чергу, учасники семінару побували на полях, де вирощуються зернові, оглянули посіви цукрових буряків, які в нинішньому році господарство обробляє на 175-ти гектарах.
Під час ознайомлення з діяльністю господарства, О.Ф.Колібаба зазначив, що тут працюють за рахунок власних коштів. Ніякої допомоги та різних дотацій уже два роки вони не отримують. Регулярні кошти надходять від реалізації продукції тваринництва.
Щоденно господарство реалізовує близько десяти тонн молока, тисячі кілограмів м’яса. Значна частина, близько 200 тисяч гривень направляються на виплату заробітної плати, більше 150 тис. грн – на податки. В достатній кількості закуплені мінеральні добрива та засоби захисту рослин. Усі посіви підживлені та оброблені отруто-хімікатами від бур’янів та шкідників.
Що стосується посівів цукрових буряків, як зазначив О.Ф.Колібаба, планують обробити їх не менше шести разів, тоді і результат має буди вагомим.
Не менш важлива увага приділяється і кормозаготівлі. Адже чи не основний акцент у господарюванні – тваринництву. Тут утримується 460 корів, майже дві тисячі голів молодняка великої рогатої худоби. Саме для повноцінної годівлі худоби щорічно заготовляють в межах восьми тисяч тонн сінажу та сіна. Для цього в структурі посівних площ кормові культури займають значні площі – 400 гектарів багаторічних трав, 180 – однорічні трави, 400 – кукурудзи на силос і зелений корм.
Керівник СВК «Ружинський» О.Ф.Ко-лібаба, головний зоотехнік М.В.Федчук, головний агроном О.П.Покропивний ознайомили учасників семінару з передовими технологіями утримання та годівлі тварин, особливостями застосування нових агротехнічних прийомів по догляду за посівами озимої пшениці, кукурудзи, соняшнику, цукрових буряків, що застосовуються в господарстві.
Під час пленарної частини учасники семінару підсумували роботу тваринницької галузі району за 4 місяці 2010 року та особливості літньо-табірного утримання худоби; ветеринарні вимоги до літньо-табірного утримання ВРХ та свиней. Також ознайомилися з передовими технологіями утримання та годівлі тварин.
Підсумовуючи роботу семінару голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук наголосив на широкому впровадженні сучасних технологій у виробництво сільськогосподарської продукції та економічній ефективності ведення сільського господарства.
Василь КАЩУК

Переглядів: 820 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100