Головна » 2010 » Березень » 11 » Наркотики – тема не нова, проте страшна й актуальна
14:23
Наркотики – тема не нова, проте страшна й актуальна

stop_nark_s.jpgЯк свідчить статистика, середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку. Тому діють державні програми для запобігання поширенню цього лиха. На території Ружинського району боротьбу зі злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотичних речовин провадить райвідділ внутрішніх справ МВС України в Житомирській області. Про роботу райвідділу в цьому напрямі розповідає заступник начальника Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області Ігор Артемчук.

Задля досягнення позитивних результатів у протидії скоєнню на території району злочинів, пов’язаних з наркотиками, та забезпечення стабілізації ситуації з наркотиками у регіоні з 11 по 25 лютого поточного року було створено оперативний штаб під керівництвом першого заступника начальника райвідділу міліції майора О.М.Мартинюка та проведено оперативно-профілактичне відпрацювання території Ружинського району щодо протидії наркозлочинності.

У відпрацюванні щоденно брали участь 22 працівники райвідділу. Під час практичного етапу відпрацювання працівники сектору карного розшуку виявили три факти збуту наркотичних засобів та один факт надання приміщення для вживання наркотиків. Працівник кримінальної міліції у справах дітей спільно з працівниками сектору карного розшуку виявив один випадок зберігання наркотичних засобів.

Дільничні інспектори міліції склали один адмінпротокол за ст.44 КУпАП щодо мешканця с.Вчорайше, який зберігав 1,22 грама марихуани для власних потреб без мети збуту.

Загалом же під час відпрацювання працівниками Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області виявлено та вилучено 220 грамів канабісу (особливо небезпечний наркотик рослинного походження) та було порушено 5 кримінальних справ. Зокрема порушено кримінальну справу щодо жителя смт Ружин за надання приміщення для вживання наркотичних засобів. Ще одного ружинця притягнуто до відповідальності одразу за чотирма злочинами: три – за повторний збут канабісу та за зберігання 218,06 грамів сухих рослин коноплі.

Всі заплановані заходи щодо реалізації наявної оперативної інформації виконано у повному обсязі. Зокрема проводилися заходи щодо запобігання розповсюдженню наркотичних та психотропних речовин у розважальних закладах (кафе, барах, ресторанах тощо), але таких фактів виявлено не було.

З метою попередження викрадень наркотичних лікарських препаратів з аптек та лікувальних закладів, аптечних складів працівники райвідділу провели перевірки зберігання, розподілення та реалізації таких препаратів, можливість їх отримання за підробленими рецептами, встановлення фактів кустарного виготовлення наркотиків.

Також працівники міліції провели виступи в навчальних закладах, на підприємствах та серед населення щодо шкоди здоров’ю, спричиненої вживанням наркотиків, відповідальності, передбаченої за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин.

З метою виявлення каналів придбання і збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів проведено відпрацювання осіб, затриманих за незаконний обіг наркотиків. Крім того, затриманих перевірено на причетність до скоєння інших злочинів, в результаті чого щодо одного з підозрюваних порушено кримінальну справу за крадіжку.

Отже, у поточному році виявлено 5 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Це – майже 16% всіх подібних злочинів, виявлених у минулому році. Серед виявлених злочинів – було викрито 32 злочини загально-кримінальної спрямованості, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних речовин, з них 9 – тяжких. У 2009 році виявлено 8 фактів зберігання наркотиків з метою збуту, 16 фактів – незаконного зберігання наркотичних засобів, 5 випадків посівів або вирощування маку чи конопель, 3 факти схиляння до вживання наркотичних речовин. Не було виявлено в минулому році фактів утримання місць для незаконного вживання наркотиків, незаконного виробництва чи збуту сильнодіючих речовин.

 


Переглядів: 665 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100