Головна » 2010 » Лютий » 25 » «Не кількість, а якість та результат!»
21:18
«Не кількість, а якість та результат!»
У невеличкому селі Прибережне, в мальовничому місці, на самому березі річки стоїть і живе своїм життям школа, яка для багатьох жителів стала другою домівкою. Вона продовжує нас дивувати талантами своїх учнів. Багато відомих та поважних людей саме в ній здобули свої перші знання.
Сьогодні у школі навчається 54 учні, які беруть участь у найрізноманітніших видах навчально-виховної діяльності. За підрахунками результатів рейтингу з навчальних олімпіад Ружинського району за 2009 рік, з двадцяти семи навчальних закладів Прибережненська ЗОШ І-ІІ ступенів потрапила в десяток найкращих. У проведених олімпіадах прибережненські школярі зайняли призові місця з багатьох предметів. Марічка Форостяна – старанна учениця 9-го класу – отримала перше місце в районній олімпіаді з правознавства та четверте у всій Житомирській області. Вчитель Валентина Сергіївна Коляновська, яка допомогла дівчинці здобути перемогу, може пишатися досягненими результатами, адже найкраща винагорода для вчителя – це знання, які засвоїли учні. Та це ще не все, Марічка також зайняла друге місце в районній олімпіаді зі світової літератури, любов до якої в неї виховала Таїса Дем’янівна Бочківська.
Також своєю успішністю відзначився учень 8-го класу – Владислав Бойчук, який посів друге місце в районному змаганні з географії, та третє з математики, а ще – друге з історії. Це неабиякі досягнення, якими учень може гордитися!
Математика – наука не з простих, і не кожен зуміє похизуватися своїми знаннями з цього предмета, проте Маша Федун – сумлінна учениця 6-го класу посіла четверте місце в районній олімпіаді. Не дарма кажуть: «У розумних батьків – розумні діти» – це про наших переможців!
Ніна Семенівна Дудар – вчитель української мови та літератури плекає в своїх учнях любов до слова, до Батьківщини, вже зі шкільних років учні шанують і розуміють красу рідної мови. Вони беруть участь у конкурсах написання віршів, творів, цікавих прозових розповідей тощо.
У школі зростають спортсмени, які, можливо, у майбутньому принесуть перемогу для всієї України на Олімпійських іграх! Юні спортсмени здобули перемогу у районній спартакіаді. Команда з тенісу, за яку грають учні 8–9 класів Сергій Зленко, Валентина Федун та Віталій Самотуга здобули перше місце у змаганнях. Команда з шахів – Сергій Федун, Інна Кутня та Ярослав Гребінь – вибороли друге місце в районі.
Крім того, навчальний заклад – є культурним центром самого ж таки села. Саме учні разом із вчителями проводять всі свята для односельчан. Це і День Перемоги, і Новий рік, і 8 Березня, вечори присвячені життю і творчості відомих письменників та культурних діячів України.
Цими заходами займається драматичний гурток, яким завідує вчитель музики Євген Павлович Попов. Учасники гуртка зі своєю новорічною виставою дарували радість дітям працівників СВАТ «Житомиррибгосп». Також діє гурток художньої самодіяльності, яким завідує Наталія Вікторівна Федун. Разом із дітьми вона неодноразово приймала участь у виставках творчих робіт: плетіння з бісеру, в’язання, вишивання та інших виробів ужиткового мистецтва.
У Прибережненській школі всією шкільною роботою займається учнівський уряд, який з відповідальністю виконує покладені на них обов’язки. На вершині шкільного уряду стоїть президент – найкраща учениця школи Марічка Форостяна, її заступник – Інна Кутня , секретар – Таня Федун. Не обходиться, звичайно, без уряду: прем’єр – міністра, міністерства освіти, внутрішніх справ, екології та волонтерства, спорту та культури. Все, як і в дорослому житті, адже саме зі шкільних стін виходять майбутні правителі держави!
Учні створили волонтерський загін, який допомагає учасникам Великої Вітчизняної війни, одиноким людям похилого віку. Принісши відро води, або ж внісши оберемок дров у хату, волонтери значно допоможуть односельцям.
Директор школи Оксана Василівна Ткачук разом із кваліфікованим колективом створюють умови для навчання та виховання школярів.
Школа дякує родині відомого письменника – Миколи Ярмолюка, яка подарувала школі ком-п’ютерну техніку. Тепер є можливість проводити уроки з інформатики. Микола Ярмолюк поповнив книгами шкільну бібліотеку понад двохстами десятками примірників художньої літератури, у тому числі і власними творами. Микола Ярмолюк – виходець з цієї невеличкої школи, саме в ній він навчився писати перші літери, а такі захоплюючі романи пише сьогодні… Він до цих пір завдячує «старенькій».
Справді, головне не кількість, а якість, та, звичайно ж, – результат! Це про неї, про Прибережненську школу. На перший погляд – звичайна маленька будівля з невеличкою кількістю учнів, а скільки знань, скільки досягнень! Нам залишається сподіватися на її успіхи у майбутньому!

Тетяна Дойничко,
студентка ЖДУ ім. І.Франка

Переглядів: 815 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100