Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Не святі горшки ліплять, не святі роблять людину щасливою
22:13
Не святі горшки ліплять, не святі роблять людину щасливою
Здається, звичайнісінькі слова, а примушують людину задуматися над своїм життям. Внутрішній світ людини – як незбагненно великий небесний простір, як море, в якому не порахувати крапель, як пахуча квітка, в неповторності якої не можна виміряти межі краси і сили аромату.
Скільки ж всього в нашій душі? Настільки багато, що навіть слова всіх мов на землі, всі жести, відомі нам, не стануть дзеркалом внутрішнього світу. Тому і потрібне нам мистецтво – мистецтво творити. Картина, вірш, виріб – зв’язаний, сплетений, зліплений, зшитий – все несе в собі частинку інформації про свого творця, його душу.
Не дарма саме такій тематиці («Не святі горшки ліплять») була присвячена виставка учнівських робіт з природного матеріалу в Зарічанській школі.
Завітавши до нас, ви були б здивовані побаченим. Малята-першокласники вразили композицією «До рідного берега», де два красені-лебеді, схиливши голови, серед густих очеретів хлюпотіли водою. Навіть важко повірити, що зі звичайного пір’я вийде таке диво! З сухих листочків, стебелець рослин раптом з’явився пейзаж: вітер з дощем зриває листя, обриває останні плоди – земля перетворюється на розмальоване художником полотно (композиція 2 класу). 
Композиція третьокласників «Все, що рідне моєму серцю» змусила глядачів зупинитись на хвильку, але замислитись на тривалий час. На зеленому подвір’ячку лежить вузенька стежина, висипана камінням, з квітами по обидва боки, яка так і просить заглянути до хати (виготовленої із жолудів і соломи), що сховалась під кроною дерев. На порозі будинку – фігурка матері і батька, що зморені не стільки важкою працею, як очікуванням рідної дитини. Кому ця тематика байдужа?
Четвертий клас створив ціле місто чоловічків із жолудів, які метушились, поспішали зробити свої справи, наче справжні.
«Гарбузова родина» — так назвали свою композицію учні п’ятого класу. І кого вже там тільки не було! Здивувала глядачів композиція семикласників «Осіння фантазія», виготовлена з насіння клену. Прості, маленькі насінини перетворилися на живі квіти, до яких так і хочеться доторкнутися. Творча робота семикласників «Осінні побачення» змусила посміхнутися – хлопець-перець і дівка-морквиця на зеленому лужку любо собі щебечуть. Восьмикласники здивували глядачів мозаїкою з кольорового скла. Безперечно, сподобалась і робота дев’ятикласників – «Зарічанські вечорниці», де на галявині, серед мушель та каміння весело теревенили бабки-жабки.
Компетентне журі, що складалось з учнів та вчителів, визначило переможців: І місце – 3 клас (вчитель С.А.Мартинюк), ІІ місце розділили 6 і 2 класи (керівники К.О.Цехмейструк і А.І.Євдун), ІІІ місце – 9 клас (керівник А.С.Кадикова).
Маленьким творцям бажаємо окриленості думок, завзятості духу і гарного настрою. Творіть і будьте щасливі!
Світлана МАРТИНЮК,
класний керівник 3 класу

Переглядів: 1436 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100