Головна » 2010 » Травень » 13 » Нехай на нашій землі завжди панує мир
14:27
Нехай на нашій землі завжди панує мир

День Перемоги – це день пам’яті про ратний подвиг ветеранів, які боронили рідну землю від фашистських загарбників, про подвиг людей, які у роки війни працювали задля перемоги в тилу, відбудовували народне господарство у важкі повоєнні роки. Щирі слова вітань, вдячності за здобутий в страшних боях мир лунали у переддень Великої Перемоги зі сцени районного будинку культури на адресу ветеранів.Вітаючи ветеранів, учасників урочистостей, голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук наголосив: «Наш район пишається внеском кожного нашого земляка в здобуття Перемоги. Серед них Герої Радянського Союзу Василь Максимович Фіщук з Чорнорудки, Владислав Владиславович Хрустицький з Малої Чернявки, Леонід Іванович Рибачківський та Андрій Микитович Кирилюк з Бистріївки, повні кавалери Ордена Слави Петро Михайлович Прилуцький, Семен Маркович Бурман з Ружина, Антон Микитович Антонюк і Леонід Іванович Жуківський з Княжиків. Неможливо згадати всіх наших учасників війни поіменно, для цього необхідно чимало часу, але пам’ять про їхній подвиг і героїзм буде жити в наших серцях вічно!». 
Голова районної ради В.Ц.Саківський наголосив на тому, як багато зробили для перемоги ветерани Ружинщини, бійці партизанських загонів.
«Дорогі ветерани! День Перемоги посідає особливе місце в історії нашого народу. Україна заплатила страшну ціну за нашу свободу. Пам’ять про звитягу воїна-переможця збережеться в наших серцях навіки. Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, добро і спокій», – сказав Ружинський районний військовий комісар О.В.Гладишко.
Голова районної ради ветеранів В.П.Шуляк побажав усього найкращого ветеранам, подякував райдержадміністрації і районній раді за допомогу і підтримку ветеранів району: «Приємно, що влада турбується і опікується ветеранами, що виплачено допомоги до свята, не обділено увагою жодного учасника війни».
«Низький уклін вам, шановні наші ветерани, від покоління, що не знало війни, за те, що вибороли для нас мир», – зазначила, вітаючи ветеранів та всіх присутніх з Днем Перемоги учениця Ружинської гімназії Оксана Вардецька.
На завершення офіційної частини свята голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради В.Ц.Саківський вручили ветеранам ювілейні медалі до 65-річчя Перемоги, а селищний голова В.І.Жарський подарував кожному з них пам’ятні календарі.
Пісенні композиції про Велику Перемогу, про подвиг народу у Великій Вітчизняній війні подарували Любов Хитра, Галина Мартенюк, Олексій Хитрий, Валерій Ревун, Любов Нагорнюк, Тетяна Поважук та вихованці Ружинської дитячої музичної школи. Щемну пісню про гірку долю матері солдата «Димить туман» під акомпанемент вчителів Ружинської дитячої музичної школи виконав Володимир Мороз.
Схвилювали глядачів чистий голос Андрія Григоренка та його щире виконання пісні «Альоша». Юнак так правдиво передав горе матері, чий син не повернувся з фронту, її радість, коли в документальному кіно вона впізнала свого зниклого безвісти сина, що хоч як старалися присутні, та не змогли втримати сліз.
Народний самодіяльний ансамбль української пісні «Щербів» виконав пісню «Повертали хлопці додому», чудові пісні подарував глядачам хоровий колектив районного будинку культури (художній керівник В.В.Ящук). Воєнними мелодіями співала-плакала скрипка у руках вчителя ДМШ Світлани Чайки. Брати Юрій і Сергій Мацюки виконали пісню «Журавли».
Відому пісню «Смуглянка» з кінофільму «В бой идут одни старики» українською мовою виконали Любов і Олексій Хитрі та Тетяна Поважук, а духовий оркестр районного будинку культури подарував композиції «Катюша» і «Прощання слов’янки».
Людмила БУДКО

Переглядів: 944 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100