Головна » 2009 » Жовтень » 14 » Новини району
21:23
Новини району
На нараді, яку проводила районна рада, обговорили питання забезпечення бюджетів сільських рад коштами для виплати зарплат, підписання селянами договорів із молокоприймальними підприємствами, а також питання безкоштовної приватизації, яке сьогодні, мабуть, всіх турбує найбільше.
Начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська зазначила, що за результатами дев’яти місяців, майже у всіх сільських радах є перевиконання плану надходжень до місцевих бюджетів (лише по Роставицькій 600 грн невиконання), однак, за її словами, у такому темпі потрібно працювати й надалі, щоб гарними показниками зустріти новий рік.
Щодо підписання договорів із молокоприймальними підприємствами, то керівники сіл домовилися подати в управління агропромислового розвитку РДА інформацію про те, які саме підприємства збирають молоко на території кожного населеного пункту.
Всіляко посприяти проведенню безкоштовної приватизації в селах району закликав заступник начальника відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко.

Після ветеринарної перевірки тварин у жителів Городка виявлено 6 корів, позитивно реагуючих на лейкоз. Після попередження п’ять господарів своєчасно збули своїх хворих корів. А от житель села О.І.Мочульський всупереч попередженню продовжував утримувати свою годувальницю і випасав її на громадських угіддях, де випасається череда здорових корів, тим самим створюючи загрозу поширення хвороби не тільки на корів, але й на селян. У вересні 2009 року рішенням Державної надзвичайної протиепізіоотичної комісії двір Мочульського оголошено неблагополучним через захворювання ВРХ на лейкоз та накладено карантин. Комісія зобов’язала начальника управління ветеринарної медицини В.С.Тимчука негайно накласти карантинні обмеження на підсобне господарство Мочульського, розробити заходи з його оздоровлення та встановити дієвий контроль за їх виконанням.

З метою забезпечення своєчасного розрахунку молокопідприємствами за закуплену сировину особистим селянським господарствам необхідно укласти відповідні договори на 2010 рік із тими підприємствами, які заготовляють молоко на території села. За зразками таких заяв потрібно звертатися у сільську або (для ружинців) у селищну ради.

У райдержадміністрації відбулося засідання робочої групи по обговоренню Проекту Конституції України, під час якого запропоновано запрошувати фахівців на обговорення у трудові колективи підприємств, установ та організацій району.

Переглядів: 862 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100