Головна » 2010 » Березень » 11 » Основне завдання – облік землі
14:45
Основне завдання – облік землі
Одним із основних завдань відділу Держкомзему, є облік землі, що постійно ведеться по кожному землекористувачу району, тобто ведення земельного кадастру (Державна статистична звітність Форми 6-зем, 2-зем, яка формується станом на 1 січня та 1 червня поточного року). 
Відділом проведена робота щодо заключенню договорів оренди земель державної власності. Протягом року діяли 926 договорів оренди землі на площу 9134,16 га, в тому числі водного фонду 98 договорів на площу 1071,24 га. Також відділ проводитья відповідну роботу щодо перезаключення та продовження терміну дії договорів оренди землі.
У районі набули права на земельну частку (пай) 18976 громадян, отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) 18451 громадян та 295-ти громадянам, згідно ст. 25 ЗКУ, було визначено земельну частку(пай) та передано у приватну власність з наступною видачею державних актів. Відділом всього замінено 17660 сертифікати на право на земельну частку (пай) на державні акти на право власності на земельну ділянку, що становить 96% до загальної кількості виданих сертифікатів (в т.ч. за 2009 рік 56 шт.). Залишається не заміненим на державні акти 91 сертифікат (які були отримані). У 496 власників сертифікатів нотаріально не переоформлено право на спадщину, 21 громадянин виїхав за межі району, 36 – не визначилися в отриманні державних актів та 238 державних актів, виготовлених на померлих громадян, зберігаються у відділі Держкомзему у Ружинському районі. Відділ і надалі проводить організаційну роботу щодо заміни сертифікатів на державні акти.
Також у районі кількість громадян, що мають право на приватизацію в межах населених пунктів своїх присадибних ділянок, становить 17214, з них 14250 набули право приватної власності на земельні ділянки для обслуговування житлових будинків та ведення особистого селянського господарства на площу 6907,49 га, що складає 83% прийнятих рішень сільських рад. Виготовлено та видано 7388 державних актів на площу 2741,1 га, що становить 52% виданих громадянам державних актів на право приватної власності. Роботи щодо оформлення правовстановлюючих документів з приватизації земельних ділянок проводилися за кошти громадян.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2009 р. № 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» працівниками відділу проведена значна робота щодо прийому заяв громадян та документів для безоплатних оформлення та видачі їм державних актів на право власності на земельну ділянку та реєстрації заяв громадян на заключення договорів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку для безоплатних оформлення та видачі державного акта на право власності на земельну ділянку. Так насьогодні час зареєстровано 6744 заяв громадян для безоплатних оформлення та видачі їм державних актів на право власності на земельну ділянку. Укладено 643 договори на виготовлення державного акта без технічної документації з Державним підприємство «Центр державного земельного кадастру». Укладено 6063 договори на виготовлення технічної документації та державного акта з державними землевпорядними організаціями з них виготовлено та видано 2617 державних актів громадянам.
За 2009 рік до відділу Держкомзему у Ружинському районі надійшло та розглянуто 4436 заяв та клопотань, з них: на переоформлення сертифікатів: від фізичних осіб – 89 заяв, від юридичних – 1 клопотання та щодо видачі дубліката сертифіката – 12 заяв; на отримання довідок про вартість земельної частки (паю) та витягу з технічної документації про вартість земельної частки (паю) – 999 заяв, від юридичних – 198 клопотань; на видачу висновків: від фізичних осіб – 1234 заяви, від юридичних – 147 клопотань; на присвоєння індексних кадастрових номерів: від фізичних осіб – 1150 заяв, від юридичних – 313 клопотань; на видачу витягу з технічної документації щодо визначення нормативної грошової оцінки земель: від фізичних осіб – 166 заяв, від юридичних – 48 клопотань; на проведення відмітки в державному акті на право власності на земельну ділянку від фізичних осіб – 275 заяв; на складання технічного завдання від юридичних – 3 клопотання.
Відділом Держкомзему у Ружинському районі підготовлено 379 пропозицій до проектів розпоряджень голови Ружинської райдержадміністрації.
Відділ Держкомзему у Ружинському районі налагодив тісну співпрацю та взаємодію з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо організації та надання відповідей на звернення громадян.
Так за 2009 рік відділ розглянув 478 звернень та пропозицій громадян, в тому числі: письмових – 102, усних – 376. Всі звернення, працівники відділу розглядали вчасно, відповідно до чинного законодавства.
За сприянням Відділу Держкомзему у Ружинському районі спільно з районною державною адміністрацією, районною та сільськими радами проведено нормативну грошову оцінку населених пунктів в 23 сільських радах району, що становить 72% загальної кількості. Робота щодо виготовлення нормативних грошових оцінок населених пунктів та інших поставленних завдань відділу триває.
З нагоди святкування Дня землевпорядника щиро вітаю всіх працівників землевпорядної служби, працівників відділу Держкомзему у Ружинському районі та землевпорядних організацій, спеціалістів-землевпорядників сільських, селищної рад, пенсіонерів, які працювали на землевпорядній ниві. Бажаю всім всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя та значних професійних здобутків!

Олександр Рачук,
начальник відділу

Переглядів: 1249 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100