Головна » 2010 » Квітень » 1 » Переобрано голову районної профспілки освітян
12:22
Переобрано голову районної профспілки освітян
Відбулася конференція освітян району, на якій було переобрано районний комітет профспілкової організації, склад ревізійної комісії та обрано голову райкому профспілки.
Про результати своєї роботи на посаді за п’ять років прозвітувався голова районного комітету профспілки М.Л.Стрільчук.
– Головним завданням профспілки є посилення захисту трудових, соціально-економічних прав та гарантій освітян, створення гідних та безпечних умов праці, а також оздоровлення та повноцінний відпочинок працівників. Районна профспілкова організація освітян – це 29 профкомітетів, 7 профгруп, 989 членів спілки. Усі питання організації праці соціального захисту членів спілки регламентуються через колективну угоду між райкомом профспілки та відділом освіти системою колективних договорів навчальних закладів. За звітний період вдалося зберегти мережу закладів освіти і, незважаючи на зменшення кількості учнів, уникнути скорочення робочих місць. Крім того, були відкриті нові дошкільні заклади – а це додаткові робочі місця. Продовжується комп’ютеризація та оновлення навчальних закладів, свою частку в яку вніс і райком профспілки. Так за кошти організації придбано багатофункціональний пристрій у Мовчанівську та Верхівнянську ЗОШ, телефонний апарат у Зарудинецьку, телевізор та DVD-програвач у Білилівську, м’ячі у Бистріївську школу, частково було профінансовано облаштування території Немиренецької, спільно з відділом освіти було придбанно акустичну систему в Чорнорудську, кошти виділялися для організації заходів при введенні в експлуатацію приміщень Городоцької та Зарічанської шкіл, копання криниці у Топорівській тощо. Приємно зазначити, що виплата заробітної плати здійснюється вчасно і в терміни, які зазначенні в колективній угоді, вперше здійснено оплату за роботу в позаурочний час (олімпіади). Проте необхідно згадати і про те, що з 2008 року оплату за завідування кабінетами отримують лічені педагоги, не зважаючи на те, що вони вкладають в оснащення та оформлення кабінетів власні кошти. Завдяки правильно складеним колективним договорам працівники обслуговуючого персоналу навчальних закладів мають максимальну додаткову відпустку, – наголосив го- лова райкому профспілки М.Л.Стрільчук.
На конференції неодноразово наголошувалося, що новообраному райкому профспілки необхідно звернути увагу на укладання та перереєстрацію нових колективних договорів, адже досить часто освітяни потрапляють в ситуації, які не обумовлені такими договорами. Так, наприклад, сталося цього року в період загальнодержавного карантину. Адже, якщо з виплатою зарплати за період вимушених канікул ситуація була врегульована, то про те, яким чином мають бути виконані навчальні плани та як вчителі мали виконати всі норми, передбаченні Міністерством освіти України, чітких роз’язнень не було.
– За останні п’ять років у санаторіях своє здоров’я по-ліпшили 87 освітян, що становить лише десяту частину від загальної кількості. Звичайно, цей показник не достатній, тому основну роботу щодо оздоровлення спілчан райком планує провести в період масових відпусток. Вже вісім років поспіль організовуються поїздки освітян на узбережжя Чорного моря. За звітний період цією можливістю скористалися 572 спілчани та члени їхніх сімей. У 2009 році районний комітет профспілки уклав угоду з пансіонатом «Пролісок», що у Трускавці, завдяки цьому там оздоровились уже 11 осіб. У позаміських таборах відпочинку відпочили 53 дітей педагогів. Проте най-більш масовою формою відпочинку для спілчан залишаються екскурсійні подорожі. Так протягом п’яти років ми побували у Каневі, Львові, Умані, Кам’янець–Подільському, Києві та Почаєві. Нині ж планується екскурсія «Гетьманськими столицями». Роботу районного комітету профспілки щодо організації оздоровлення та відпочинку членів спілки у 2007 році біло відзначено подякою федерації профспілок України «За активну участь у Всеукраїнському огляді роботи професійних спілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку працівників». Найактивнішими головами первинок були В.П.Грабчак, Г.А.Волинчук, Н.Л.Котлярчук, Л.П.Осадча, Г.О. Базилюк, О.М.Дмитренко, О.С.Левчук, Л.Д.Фаленда, О.В.Корзун та інші, – розповів голова райкому профспілки.
За словами голови ревізійної комісії І.І.Анхіма, загалом надходження за п’ять років роботи профспілкової організації склали 536345 грн, на оздоровлення працівників витрачено – 77457, на матеріальну допомогу – 63537, на новорічні подарунки – 112055, до професійного свята – 10857, на екскурсії – 21785, на навчання профактиву – 7155, на подарунки первинним організаціям – 4531, на заробітну плату з відрахуваннями – 107658 тис. грн. тощо. На оздоровлення в санаторіях 87 членів спілки витрачено 143682 грн.
Про роботу первинних профспілкових організацій розповіли їх очільники – Н.Л.Котлярчук з Білилівки, Г.О.Базилюк з Голубівки та Г.А.Волинчук, яка очолює найбільшу в районні первинну профспілкову організацію освітян Ружинської гімназії.
Освітяни проголосувавши обрали новий склад райкому профспілки, нову ревізійну комісію а головою профкому, зважаючи на позитивні пока- зники роботи, переобрали М.Л.Стрільчука.

Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 940 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100