Головна » 2010 » Травень » 21 » Півтори гривні на харчування та дві – на медикаменти
10:42
Півтори гривні на харчування та дві – на медикаменти

Районний бюджет на нинішній рік бездефіцитний, однак вкрай обмежений. Коштів бюджетним установам вистачатиме тільки на захищені статті видатків: заробітну плату працівникам та нарахування на неї, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів, забезпечення продуктами харчування. Про це повідомила начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська під час засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету та комунальної власності, яке відбулося 12 травня.
Видатки на заробітну плату зросли порівняно з минулим роком у зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати, яка до кінця року становитеме 922 гривні. На 20% зросла зарплата педагогів, медики отримуватимуть доплату за стаж роботи, яка складе 10-30% їх окладів. Однак на інші потреби, такі як, приміром, поновлення матеріально-технічної бази, грошей катма. Низці сільських рад не вистачатиме коштів на захищені статті видатків, тому їм будуть спрямовані гроші у вигляді міжбюджетних трансфертів.
Особливо гостро проблема нестачі фінансування постала у сфері охорони здоров’я, не вистачає близько 800 тисяч гривень. Не вистачатиме коштів на придбання медикаментів, матеріалів, пального та фінансування інших вкрай необхідних потреб. Як зазначив головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля, півтори гривні на харчування та дві на медикаменти у день – це мізерні кошти.
Частину проблем депутати планують вирішити за рахунок розподілу вільних лишків, отриманих від перевиконання бюджету минулого року.
Як наголосив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, районний бюджет, хоч і обмежений, та має бути розподілений таким чином, щоб він дав змогу працювати усім сферам. Створена економічна рада буде відшуковувати додаткові резерви наповнення районної скарбниці.
Ольга Молявчик

Переглядів: 656 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100