Головна » 2010 » Березень » 4 » ПОЛОЖЕННЯ Про порядок надання адреси на об’єкти нерухомого майна та земельні ділянки, їх зміни та анулювання
22:47
ПОЛОЖЕННЯ Про порядок надання адреси на об’єкти нерухомого майна та земельні ділянки, їх зміни та анулювання
нонон1. Загальні положення.
1.1. Положення про надання адрес об’єктам нерухомого майна, земельним ділянкам, вільним від забудови, розташованим на території смт Ружин та с.Заріччя, встановлює єдиний механізм надання адрес, їх зміни та анулювання.
1.2. Положення вводиться з метою впорядкування адресної бази та нумерації об’єктів нерухомого майна та нормалізації інформації щодо наданих адрес.
1.3. Порядок надання адрес діє на території Ружинської селищної ради і є обов’язковим для виконання громадянами, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності. Кожному об’єкту нерухомого майна або земельній ділянці на території ради надається адреса, яка після проведення процедур надання або зміни адреси заноситься в адресну базу даних.
1.4. Надання та зміна адрес здійснюється рішенням виконавчого комітету Ружинської селищної ради.
1.5. Адреси, надані до вступу в дію цього положення, продовжують використовуватися до зміни за заявою власника (користувача).
2. Загальні правила надання адрес.
2.1. Надання адрес об’єктам нерухомого майна здійснюється у відповідності з вимогами Порядку ведення Реєстру прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 28.01.2003 р. №67/7388.
2.2. Надання адрес чи їх зміна допускається земельним ділянкам, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна (житлові будинки, домоволодіння, адміністративні, громадські, господарські, промислові і побутові будівлі нерозривно пов’язані із землею), або незабудованим земельним ділянкам.
2.3. Якщо з об’єкту нерухомого майна можливе виділення окремо розташованих будівель та споруд у відособлений об’єкт нерухомості, то кожній земельній ділянці, на якій він розташований, надається окрема адреса, при цьому одній з них залишається існуюча адреса, а іншим відокремленим ділянкам надається така ж адреса з додаванням літери.
2.4. В населених пунктах на території селищної ради в зоні сформованої забудови нумерація об’єктів нерухомості та земельних ділянок, відведених під забудову, встановлюється у зростаючому порядку з лівої сторони вулиці – непарні номери, починаючи від №1, а з правої сторони вулиці, починаючи з №2.
2.5. Початок вулиць розпочинається в сторону віддалення від центральної частини селища, а від магістральних вулиць і доріг розпочинається нумерація другорядних вулиць.
2.6. При наданні земельних ділянок в межах існуючої забудови (ущільнення забудови) присвоюється номер попереднього будинку (будівлі, споруди) із доповненням літери у алфавітному порядку. Якщо на одній земельній ділянці розташовано декілька об’єктів нерухомості (блоків, цехів, корпусів і т.ін.), встановлюється один загальний номер комплексу будівель та споруд і присвоюється цифровий номер кожній будівлі. Наприклад, вул.Бірюкова, 69/корпус 5.
2.7. Нумерація приміщень всередині багатоквартирних житлових будинків, адміністративних і виробничих споруд проводиться з присвоєнням номера (квартирі, приміщенню) в зростаючому порядку, починаючи від №1 на першому поверсі.
2.8. При забудові нових вулиць або кварталів адреса присвоюється проектуючим об’єктам архітектури, які підлягають забудові на підставі містобудівної документації (проекту детального планування, проекту відведення земельної ділянки) у відповідності до вимог цього Положення. Присвоєна адреса використовується при оформленні документів, що посвідчують право на земельну ділянку.
2.9. Гаражним кооперативам присвоюється адреса (номер) земельній ділянці, відведеній кооперативу, товариству, а цифрова нумерація окремих гаражів, ділянок встановлюється згідно плану забудови кооперативу або товариства.
2.10. Тимчасовим спорудам, малим архітектурним формам адреса не присвоюється, встановлюється порядковий номер згідно схеми розміщення малих архітектурних форм із зазначенням вулиці та населеного пункту.
3. Зміна адреси.
3.1. Зміна адреси об’єктів нерухомого майна проводиться в разі перейменування вулиці, провулку тощо.
3.2. Зміна нумерації об’єктів нерухомого майна проводиться для впорядкування нумерації за рішенням виконавчого комітету або за заявою власника (користувача).
4. Заключні положення.
4.1. Адреси об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок, розташованих на території селищної ради, надані до вступу в силу цього Положення, зберігаються та можуть бути змінені для приведення у відповідність цього положення за зверненням власника об’єкту.
Секретар ради Т.І.Руліковська
Переглядів: 1731 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100