Головна » 2010 » Лютий » 19 » Про надбавку за вислугу років
23:06
Про надбавку за вислугу років
З 1 січня 2010 року набрали чинності ряд постанов Кабінету міністрів України, що регулюють питання виплати надбавки за вислугу років окремим категоріям працюючих.
Постановою КМУ від 29.12.2009 р. №1418 затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Дія зазначеного Порядку поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.
Надбавка за вислугу років встановлюється лікарям і фахівцям з базовою та неповною медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я залежно від стажу роботи в такому розмірі:
понад 3 роки 10%
понад 10 років 20%
понад 20 років 30%
Надбавка за вислугу років виплачується керівникам за кладів охорони здоров’я та їх заступникам з числа лікарів, заступникам головного лікаря з медсестринства, керівникам структурних підрозділів з числа лікарів, лікарям усіх лікарських спеціальностей, головним медичним сестрам, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спе-ціальностей.
Надбавка за вислугу років у державному або комунальному закладі охорони здоров’я обчислюється ґрунтуючись на посадовому окладі (з підвищенням) працівника без врахування інших надбавок і доплат.
Постановою КМУ від 26.08.2009 р. №910 визначено виплату з 1 січня 2010 року надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України за рахунок коштів державного бюджету в межах фонду оплати праці працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України, за-твердженого за відповідний рік.
Надбавка за вислугу років встановлюється залежно від стажу роботи в такому розмірі:
понад 3 роки 10%
понад 10 років 20%
понад 20 років 30%
Надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, до яких належать головні державні санітарні лікарі та їх за-ступники, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-паразитологи, лікарі-дезінфекціоналісти, лікарі-санологи, біологи, ентомологи, лаборанти з вищою освітою, помічники лікарів, фельдшери-лаборанти, медичні сестри, інструктори, крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи.
Надбавка за вислугу років в державній санітарно-епідеміологічній службі України обчислюється ґрунтуючись на посадовому окладі працівника без врахування інших надбавок і доплат.

Ігор ОХРІМЧУК
Переглядів: 1192 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100