Головна » 2010 » Квітень » 22 » Ружинський район утримує лідерство у посівній кампанії
11:54
Ружинський район утримує лідерство у посівній кампанії
У Житомирській області лідируючі позиції у посівній кампанії утримує наш район. Так уже засіяно понад 50% площ, які будуть зайняті під посівами ярих культур. Одними з перших розпочали весняно–польові роботи трудівники СВК «Ружинський», СФГ «Україна», СФГ імені Мічуріна, ДП «Ілліч Агро Умань» та інші. За рахунок нової потужної, високопродуктивної техніки у стислі строки проводять посівну ТОВ СП «НІБУЛОН» та ПСП АФ «Світанок». На сьогоднішній день у господарствах району проведено підживлення озимих зернових культур на площі 16448 гектарів. Багаторічні трави підживлені на 5310 гектарах. План посіву ярих культур складає 42712 га. Станом на 19 квітня уже засіяно 22250 гектарів площ, що становить 52 відсотки запланованого. З тим, щоб отримати запланований урожай, сільгосппідприємства району придбали 10015 тонн мінеральних добрив, що повною мірою забезпечило підживлення озимих культур та внесення добрив в рядки під час посіву. Цьогоріч сільські трудівники особливу увагу звернули на насіння. Тому невипадково всі площі засіваються високоякісним насіннєвим матеріалом. З цією метою сільгосппідприємства придбали 220 тонн елітного насіння.
Загалом в господарствах усіх форм власності прогнозувалося посіяти ранні зернові та зернобобові культури на площі 11272 га. Станом на 19 квітня посіяно 15030 гектарів, що складає 133 відсотки до прогнозованих показників. Ще одна нехарактерна деталь. В цьому році у нас значно збільшився ярий клин. Така ситуація склалася внаслідок того, що озимий ріпак не витримав кліматичних умов суворої зими і весь загинув. Всі площі довелося пересіяти.
Зараз весняно–польові роботи в розпалі. Підходить до завершення посів цукрового буряка, який у цьому році займатиме 1816 гектарів. Уже завершили сіяти цукристі в СФГ «Україна», СВК «Ружинський» та ПП «Ташір». Понад половину площ засіяли в СФГ імені Мічуріна та ПСП імені Цюрупи. Загалом у всіх господарствах району весняна кампанія 2010 року проходить організовано, є надія на те, що вона завершиться в агротехнічні строки і буде закладена міцна основа під майбутній урожай.

Віктор Базилюк,
начальник відділу управління агропромислового розвитку

Переглядів: 728 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100