Головна » 2010 » Березень » 4 » Сесія районної ради
22:38
Сесія районної ради

Депутати районної ради прийняли рішення з ряду питань бюджету, комунальної власності, земельних відносин, внесених на розгляд тридцять сьомої сесії, яка відбулася 25 лютого. Вів засідання голова ради В.Ц.Саківський.


Заслухавши інформацію начальника фінансового управління РДА З.Т.Пеньківської, сесія затвердила звіт про виконання районного бюджету за 2009 рік. Доходи районної скарбниці за звітний пе-ріод склали 61 млн 63,6 тис. грн., видатки – 60 млн. 860,7 тис. грн.
Районна рада, відповідно до ст.73 Бюджетного кодексу України та Постанови КМУ №1414 від 29.12.2009 р., вирішила надати право районній державній адміністрації в 2010 році отримувати короткотермінові безвідсоткові позички за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка. Як наголосила З.Т.Пеньківська, ці позички можуть бути необхідними для вчасного фінансування видатків за захищеними статтями – заробітні плати, енергоносії тощо. Адже державний бюджет ще не прийнятий, а тому невідомо, чи вчасно надходитиме дотація вирівнювання.
Одноголосно депутати ухвалили рішення про надання дозволу підприємцю В.І.Верещаку на здійснення невідокремлюваних поліпшень орендованого майна. А саме на підсилення конструкцій гаража, що розташований на вул. Набережна в Ружині. Вартість робіт, згідно кошторисної документації, складає більше 75 тис. грн. Нагадаємо, що під час попередньої сесії депутатам для прийняття цього рішення не вистачило голосів.
У блоці земельних питань депутати затвердили технічну документацію нормативної грошової оцінки земельних ділянок водного фонду (ставів), які надаються в оренду для рибогосподарських потреб. На території Вільнопільської сільської ради – С.С.Осадчому, Чорнорудської – А.М.Шаповалу, Мовчанівської – В.Є.Стельмащуку. Також районна рада надала погодження ТОВ «Голубівське» на отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами з метою геологічного вивчення на земельній ділянці орієнтованою площею 9 га в межах с. Голубівка (поблизу цегельного заводу).
Районна рада також цього дня затвердила дві Програми на 2010-2011 роки: оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів та зайнятості населення району.
Як поінформував начальник відділу освіти В.Г.Федорчук, Програма оптимізації буде впроваджуватися за згодою територіальних громад у кількох напрямках. Перш за все, це утворення 12 навчальних округів на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, утворення навчальних закладів нового типу (гімназій, ліцеїв, колегіумів), а також комплексів школа-сад. Програма орієнтована на модернізацію навчально-матеріальної бази мережі. Однак, щоб реалізувати заходи програми потрібно отримати дозвіл громад. Крім того, значно покращити стан доріг та автобусів, аби підвіз дітей був безпечним.
Програму зайнятості населення презентував директор РЦЗ В.Л.Бондарчук. Він наголосив, що Програма містить комплекс заходів, спрямованих на підвищення трудової активності, якості та конкуре- нтоспроможності робочої сили, збереження та ефективне використання наявних та створених нових робочих місць, підтримку розвитку малого та середнього бізнесу, само зайнятості та соціального захисту безробітних.
На сесії озвучили відповіді на депутатські запити, які були надіслані до установ та організацій. Обласні дорожні служби на депутатське звернення В.І.Чернявського повідомили, що для ремонту 5 км дорожнього покриття автошляху Біла Церква – Кременець (біля с.Мовчанівка) виготовлено проектно-кошторисну документацію. Ремонт вартістю близько 65 млн. грн. заплановано на наступний рік. Крім того, замовлено документацію на поновлення вуличного освітлення. Райдержадміністрація повідомила, що порушене питання буде внесено на розгляд колегії РДА.
Розглянуваши депзапит М.П.Зозулі, районна рада створила тимчасову спеціальну комісію для вивчення стану орендних відносин між ПП «Віва.Фарм» та районною лікарнею.
З усіх розгуляних питань сесія прийняла відповідні рішення.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 766 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100