Головна » 2010 » Травень » 7 » Щоб спонукати батьків до належного виконання своїх обов’язків
13:05
Щоб спонукати батьків до належного виконання своїх обов’язків
Питання належного догляду за дітьми у родинах, що опинилися у складних життєвих обставинах, виведення з соціального супроводу таких сімей та введення їх до єдиного банку даних розглянули суб’єкти соціальної роботи з такими сім’ями на засіданні дорадчого 
органу 28 квітня.
Заслухавши спеціаліста центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк про складну ситуацію в сім’ї з Зарудинець та взявши до уваги інформацію сільського голови А.І.Хоцянівського, члени дорадчого органу вирішили зняти сім’ю з соціального супроводу у зв’язку із закінченням договору про соціальний супровід (без досягнення позитивного результату) та рекомендували виконкому сільської ради тримати цю сім’ю на постійному контролі. Рішення прийняте з огляду на те, що батьки позбавлені батьківських прав щодо їх молодшого сина, яким нині опікується бабуся. Батьки ж ніде не працюють, зловживають алкоголем, в родині надзвичайно складне матеріальне становище, поза школою діти залишаються без догляду.
Надзвичайно важке матеріальне становище склалося ще в одній родині в Зарудинцях, в якій виховується троє дітей. Ситуація ускладнена ще й тим, що батько ніде не працює, зловживає спиртним, чинить насилля над дружиною. Спеціалісти райдержадміністрації перевірили умови проживання дітей – санітарні та побутові умови відповідають нормам, мати, як може, доглядає дітей, проте кількість житлової площі недостатня. Намагаючись вирішити цю проблему, жінка ремонтує нежитлову кімнату, щоб зробити там ще одну спальню. Зважаючи на всі обставини, члени дорадчого органу вирішили продовжити термін дії договору про соціальний супровід, контроль покладено на ЦСССДМ.
Також прийняте рішення про введення до єдиного банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, сім’ї з Ружина та вирішено вивести з єдиного банку жителя Березянки у зв’язку з досягненням повноліття, але сім’ю, в якій він виховувався, члени дорадчого органу вирішили залишити на обліку в єдиному банку даних, оскільки ситуація в цій родині залишається надзвичайно складною: в сім’ї зловживають спиртним, діти народжують своїх дітей, всі живуть в одному будинку, житлової площі недостатньо, матеріальне становище родини складне.
Як зазначила начальник відділу РДА з питань сім’ї, молоді та спорту Н.М.Пилипчук перевірки умов проживання сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, дають позитивний результат, оскільки районні служби мають вплив на більшість таких сімей, а тому вдається спонукати батьків до належного виконання батьківських обов’язків, відшукати шляхи поліпшення матеріального становища в родині, забезпечити дотримання прав дітей.
Людмила БУДКО

Переглядів: 618 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100