Головна » 2010 » Лютий » 25 » Щоб уникнути ускладнень через паводки та подбати про посівну
21:25
Щоб уникнути ускладнень через паводки та подбати про посівну
Актуальні питання допомоги безробітним, визначення меж населених пунктів та уникнення ускладнень з проходженням паводків тощо розглянули учасники наради голови райдержадміністрації з сільськими, селищним головами.
Директор районного центру зайнятості В.Л.Бондарчук поінформував про те, що закон вимагає не ставити на облік служби зайнятості осіб, які є членами особистого селянського господарства. Такими особами, за законом, є всі члени сім’ї, яка має в обробітку 0,25 га землі. Володимир Леонідович наголосив, що закон не захищає людей від безробіття: «За якими критеріями ми маємо визначати, чи є людина членом особистого селянського господарства? А якщо це вчителька, яка пропрацювала у школі, а потім залишилася без роботи? Якщо у її чоловіка є ті злощасні сотки, то ми не можемо взяти її на облік та виплачувати допомогу у зв’язку з безробіттям, а як має вижити сім’я?».
На необхідності чіткого ведення погосподарського обліку наголосила начальник відділу статистики у Ружинському районі Л.О.Литвинюк. Людмила Олексіївна повідомила сільських голів, що вибірка господарств для погосподарського обліку проводиться на рівні Держкомстату України, а тому потрібно до 5 березня зробити уточнення списків домогосподарств. У списки цієї ви-бірки мають потрапити ті домогосподарства, де постійно проживають люди і утримується худоба, – це дозволить отримати не викривлені дані.
Про результати обстеження торгових об’єктів на території Ружинського району поінформував керівник апарату РДА А.М.Марущак. Він повідомив, що останнім часом значно почастішали крадіжки з приватних торгових точок, а тому працівники Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області обстежили об’єкти торгівлі на якість укріплення, їх захищеність та наявність фізичної охорони. Власникам згаданих об’єктів було вказано на недоліки, а сільським головам необхідно розглянути це питання на засіданнях виконкомів сільських рад та вжити заходів для усунення недоліків.
Питання визначення меж населених пунктів висвітлив заступник начальника відділу Держкомзему в Ружинському ра-йоні М.В.Руденко. Він акцентував увагу учасників наради на необхідності чіткого визначення меж населених пунктів. Крім того, за словами Миколи Васильовича, дев’ять сільських рад району ще не зробили грошової оцінки земель населених пунктів. Також потрібно провести інвентаризацію земель населених пунктів та за їх межами.
Відповідаючи на питання сільських голів щодо безоплатної приватизації земельних ділянок, М.В.Руденко зазначив, що Постанови про безоплатну приватизацію землі ще ніхто не відміняв, а тому сільські голови можуть і надалі надавати допомогу громадянам у вирішенні цього питання. Стосовно включення до невитребуваних земельних паїв земельних ділянок, якими ніхто не користується, він повідомив, що до невитребуваних паїв можна включати ті частки, за якими ніхто не звертається роками.
На необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед жіноцтва району, яке претендує на звання «Мати-героїня», щодо виплати допомоги матерям-героїням наголосила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Н.М.Пилипчук. Вона повідомила, що ця допомога виплачується через півроку після того, як жінка отримала звання «Мати-героїня». Жінкам, які мають право на отримання цього звання, необхідно допомогти зібрати всі необхідні документи, – зазначила голова РДА Н.О.Туранська.
Н.М.Пилипчук назвала кілька можливих причин, коли жінка не може отримати це почесне звання: коли її діти були під опікою, не отримали повної загальної середньої освіти, виховувалися в інтернатних закладах або потрапили до місць позбавлення волі.
Начальник архівного відділу райдержадміністрації В.І.Салюк повідомив про те, що набрав чинності наказ про оплату за надання відділом послуг населенню. До платних послуг входить зокрема і видача довідок бажаючим оформити безоплатну приватизацію землі.
Заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк наголосив на необхідності чіткого виконання переліку заходів, передбачених розпорядженням голови РДА про план дій щодо пропуску паводкових вод. Олег Васильович зазначив, що опади, які випали за зиму, спричинять складну паводкову ситуацію, а тому органи місцевого самоврядування мають подбати про пропуск паводкових вод та не допустити ускладнень.
Олег Васильович також акцентував увагу учасників наради на необхідності проведення аналізів щодо якості питної води у громадських криницях населених пунктів району. Для вирішення цього питання він порадив сільським головам залучити громадськість та прийняти програму «Питна вода», – тоді можна бути виділити кошти на проведення аналізів, оскільки люди мають право знати, якої якості воду вони вживають. Крім того, О.В.Кирилюк нагадав про необхідність дотримання лімітів на викиди забруднюючих речовин, оскільки питання екології дуже важливе.
Голова РДА Н.О.Туранська проаналізувала стан виконання делегованих повноважень очільниками громад району та подякувала за організацію ходу виборчого процесу в районі, за відповідальний та виважений підхід до цього питання. «Дякуючи вашій організованості, жоден член комісії не порушив закону про вибори. Тепер ми маємо подбати про посівну, забезпечити надходження до бюджету, щоб район не втрачав своїх позицій у рейтингу області», – насамкінець зазначила голова райдержадміністрації.
Людмила БУДКО

Переглядів: 641 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100