Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Створено районну Асоціацію сільських і селищних голів
23:26
Створено районну Асоціацію сільських і селищних голів
Відбулася нарада-семінар із сільськими та селищним головами, на якій розглянули питання створення районної Асоціації сільських та селищних голів та обрання делегатів на відповідні збори обласного рівня, а також обговорили основні засади Закону України «Про боротьбу з корупцією», збереження внутрішньої цілісності господарських меліоративних систем та зміни, які плануються ввести до Постанови Кабміну «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України». На семінарі були присутні й депутати обласної ради Л.О.Антонюк,
О.К.Толстанов, О.М.Білецький.
Усі присутні очільники одноголосно проголосували за створення районної Асоціації сільських та селищних голів та обрання керівником організації Мовчанівського сільського голову Г.Є.Козіцьку. Розпочавши перше засідання асоціації Галина Євгенівна на посаду секретаря запропонувала кандидатуру Плосківського сільського голови І.М.Сиротенко, яку одноголосно підтримали всі сільські голови. Разом із головою та секретарем районну Асоціацію на обласних зборах представлятиме Зарудинецький сільський голова А.І.Хоцянівський.
Основні принципи Закону України «Про боротьбу з корупцією», який вступить в дію з 1 січня 2010 року розповів радник голови районної ради з юридичних питань В.В.Салюк. Віктор Вікторович зазначив, що порівняно з нині діючим Законом, новий буде не тільки більшим за обсягом, але й значно жорсткішим.
— У новій редакції Закону передбачено крім адміністративної та дисциплінарної, ще й кримінальну та цивільно-правову відповідальність за корупційні діяння; розширено су-б’єктивний склад правопорушників; заборонено і фізичним, і юридичним особам надавати державним службовцям допомогу, як матеріального, так і нематеріального характеру; особам, які перебувають на державній службі, заборонено приймати подарунки, сума яких перевищує одну податкову пільгу (приблизно 325 грн); заборонено призначення близьких осіб на посади та вплив на їх призначення в інші органи; встановлено, що за скоєння корупційних правопорушень відповідатимуть й юридичні особи (у разі скоєння злочину їм протягом 5 років не будуть виділятися кошти із державного бюджету у вигляді субвенцій, дотацій тощо); відтепер особа, яка претендує на посаду державного службовця проходитиме відповідну перевірку; згідно Закону держслужбовці почнуть декларувати не тільки свої прибутки, але й видатки; буде створено єдиний реєстр осіб, які скоїли правопорушення корупційного характеру. Для того, щоб Закон набрав чинності, до 1 січня потрібно внести ряд змін і в інші законодавчі акти, зокрема в Кримінальний кодекс, згідно з яким за корупційні діяння наступатиме кримінальна відповідальність, — наголосив В.В.Салюк.
Про зміни, які планують внести до Постанови Кабінету Міністрів «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України», повідомив голова районної ради В.Ц.Саківський, який зазначив, що насамперед, буде знято обмеження щодо термінів безкоштовної приватизації землі (згідно відповідної постанови виготовлення державних актів на землю державним коштом повинно було закінчитися до початку 2010 року).
Валентин Цезарович наголосив, що розпочинається перший етап конкурсів «Кращий сільський голова», «Кращий державний службовець» серед працівників сільських рад та апарату райдержадміністрації. Найкращого очільника в районні визначатимуть за рівнем знання законодавства, правил етикету, державної мови та основних принципів роботи з комп’ютером.
Аліна ЗІНЬКОВА
Переглядів: 778 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100