Головна » 2010 » Березень » 11 » Свято жiночностi й весни
14:41
Свято жiночностi й весни
Кажуть, жінка – найбільше диво світу, вона – уособлення ніжності, любові, надії. Жінка – загадка. Від самого створення світу чоловіки намагаються розгадати цю загадку, кожен розуміє її по-своєму, а тому кожен знаходить у ній щось дивовижне і водночас прекрасне. Для когось жінка – це любляча мати, для когось – кохана, кожна мить поруч з якою – це щастя. Як би там не було, але саме жінки дарують життя, саме вони вчать любити, надихають чоловіків на подвиги та нові звершення. На жіночих плечах – турботи про сім’ю, дітей, побут та здоров’я рідних, затишок та добрі взаємини у родині. А от у Міжнародний жіночий день 8 Березня ці клопоти беруть на себе чоловіки, щоб довести, що жінка – не лише берегиня домашнього вогнища, а й прекрасна половина людства. Саме тому 4 березня в обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги відбулися урочистості до свята жіночності й весни – 8 Березня.
Привітали всіх жінок області голова облдержадміністрації Ю.В.Забела та перший заступник голови обласної ради П.П.Рудницький. Видатних жінок Житомирщини, – ветеранів війни та праці, охоронниць громадського порядку та пожежної безпеки, очільниць жіночих громадських організацій та кращих представниць різних професій відзначено цього дня грамотами та подяками за відданість обраній справі.
Чудовий концерт подарували учасникам урочистостей артисти обласного музично-драматичного театру ім.І.Кочерги. Справжньою насолодою для глядачів стали пісні у виконанні соліста театру В’ячеслава Жили, Яніни та Олександра Яремчуків, весняні мелодії тріо баяністів та вокально-хореографічні композиції артистів і балетної групи театру. Житомирська міська академічна хорова капелла «Орея» зачарувала глядачів тридцятиголосим співом, а дитячі та молодіжні гурти «Струмочок», «Світлячок» та «Сонечко» потішили присутніх веселими, сонячними композиціями. Гості з Бердичева – зразкова циркова група «Диваки» – змусила гостей свята похвилюватися: дівчатка виконували такі складні і водночас дивовижні акробатичні вправи у постановці «Повітряний етюд», що викликали щире захоплення публіки та бурю аплодисментів.
Наступного дня в Ружині у
районному будинку культури жінки району приймали вітання зі святом весни. У вітальному слові заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк зокрема наголосив: «Навряд чи є у світі народ, який оспівав жінку у своїх думах та піснях так, як український. Щире захоплення чоловіків завжди викликає жіноча врода, розум, чуйність, ніжність, терплячість. Ми вдячні вам за розуміння та підтримку на усіх життєвих шляхах».
В особі голови райдержадміністрації Н.О.Туранської Олег Васильович привітав жіноцтво Ружинщини та побажав всім жінкам: «Нехай перший подих цієї весни принесе вам радісний настрій, веселі усмішки, яскраві квіти і, звичайно, кохання. Міцного здоров’я, жіночого щастя й благополуччя вам, хай збуваються всі ваші сподівання й надії та завжди прихильною буде доля». Ніна Олександрівна побажала жінкам спокою в душі, любові у серці, здоров’я батькам і дітям та всього найкращого в житті.
Голова районної ради В.Ц.Саківський зазначив: «Жінка може бути незалежною, самостійно будувати своє життя, але без чоловіка вона не може бути щасливою. Якщо між чоловіком та жінкою немає кохання, – немає тієї життєдайної енергії, яка є рушійною силою в житті. Тому я вам зичу взаємного кохання, великого щастя і благополуччя!».
Щире захоплення викликали у присутніх вітання вихованців дитячого садка №3 «Казка», ансамблю учнів дитячої музичної школи, танцювального ансамблю районного будинку культури, учасників народної самодіяльності району. А пісня «Чорні брови, карі очі» у виконанні Володимира Мороза під акомпанемент вчителів Ружинської дитячої музичної школи зачепила струну у серці кожної жінки, присутньої на святі.
Подарувати жінці свято не так складно, як здається. Навіть незважаючи на не дуже приємну погоду, урочистості до 8 Березня презентували жінкам Ружинщини безліч теплих почуттів та незабутніх емоцій, які ще довго зігріватимуть приємними спогадами.
Людмила БУДКО

Переглядів: 724 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100