Головна » 2009 » Жовтень » 29 » «ТАКі» інвестори…
23:43
«ТАКі» інвестори…
Мудрий український народ давно підмітив, що риба шукає, де глибше, а людина – де краще. Так і селянин, отримавши у власність земельний і майновий паї, прагне віддати їх у кращі руки. Один інвестор обіцяє молочні ріки та масляні береги, інший – золоті гори, а людям залишається вірити їм на слово. Чи не перетворюються обіцянки на цяцянки показує лиш час.
Не стали виключенням і вербівчани. Довіривши землю інвесторам, сподівалися, що жити в селі стане хоч трохи краще, молодшим буде робота, старшим – увага, якась копійка капне на ремонт доріг, школі буде допомога. Та не все сталось, як гадалось. Стосунки з ТОВ «Ружин-Агро» складалися по-всякому. А нещодавно з’явилися чутки, що на землях вербівчан працює «Технологічна Аграрна Компанія». Хто вони, звідки взялися, чого від них чекати? Невідомість турбує більш за все. Детальніше про компанію, методи її роботи розповів редакції виконавчий директор ЗАТ «Технологічна Аграрна Компанія» Валерій Петрович Шаранюк:
— Насправді, наша компанія заключила з ТОВ «Ружин-Агро» інвестиційний договір. Насамперед ми зайнялися тими проблемними питаннями, які потребували нагального вирішення. Це своєчасні розрахунки з пайовиками і вирішення соціальних проблем громади, налагодження партнерських стосунків з людьми. В цілому ЗАТ «Технологічна Аграрна Компанія» у сільському господарстві працює вже більше десяти років. Обробляємо близько 30 тисяч гектарів землі на Київщині і Житомирщині. Агрофірма займається виробництвом продовольчого зерна. Зараз спеціалізуємося на вирощуванні сої, кукурудзи, пшениці та інших культур. Компанія має потужну матеріально-технічну базу: є комбайни «Кейс», трактори «Катерпіллер», сучасні оприскувачі «Рогатор», нещодавно закупили сучасні сівалки точного висіву. Однак, наголошую, уся ця техніка нічого не варта без землі – основного ресурсу. Тому до землі ставимося дуже серйозно, застосовуємо методи, які дозволяють отримувати високу врожайність та зберігати структуру і родючість ґрунтів. Крім того, ЗАТ «Технологічна Аграрна Компанія» зацікавлена, як я вже казав, у налагоджені партнерських стосунків з громадою, на території якої працюємо. Тому ми вчасно розраховуємося з пайовиками на умовах закріплених чинним українським законодавством. До того ж, надаємо людям додаткові послуги на пільгових умовах. Щодо працевлаштування, ми запрошуємо як на сезонні роботи, так і на постійну. Наприклад, з Вербівки у нас вже працює два механізатори Віктор Онофрійчук та Володимир Рудюк. Виділяємо кошти і на соціальні потреби села. Так на ці цілі у 2010 році плануємо виділити сільській раді близько 15 тисяч гривень. Щодо ремонту доріг, думаю, цю проблемо вирішимо спільними зусиллями з сільською радою, районною та обласною владою.
– Ми прагнемо до відкритих стосунків з людьми на відміну від тих компаній, які використовують «рейдерські» схеми захоплення підприємств, банків, землі: спочатку обіцяють манну небесну, збурюють цiлi села, морочать людям голову, ллють бруд, опускаються до брехнi та образ , а потім не дотримуються своїх обiцянок і не несуть за це жодної відповідальності. Саме така компанія нинi заважає нам налагодити добрi стосунки з селянами, — зазначає В.П.Шаранюк.
Найкраще імідж будь-якої компанії формують, звісно, її дії. Тож із запитанням про те, що конкретно вже зробили інвестори для вербівчан, ми звернулися до Вербівського сільського голови Миколи Михайловича Уляніцького. Ось що він нам розповів:
— Наші інвестори надали нам тисячу гривень на ремонт школи, ще тисячу — на ремонт огорожі навколо кладовища. До Дня Перемоги ветерани війни отримали грошову допомогу. Агрофірма майже повністю розрахувалася з пайовиками за 2009 рік. Хто хотів – ще навесні забрав зерном, якого на пай давали по півтори тонни. Проводиться оранка присадибних ділянок за пільговими цінами. На минулий Новий рік 32 школярів отримали подарунки. На наступний рік пообіцяли знов-таки дати новорічні подарунки дітям шкільного і дошкільного віку, виділити матеріальні допомоги старшому поколінню до 9 Травня і Дня людей похилого віку, а також на святкування Дня села та Івана Купайла. Правду кажучи, новий інвестор не відмовляє, якщо ми звертаємося за допомогою. Вже більшість вербівчан продовжили договори оренди землі ще на п’ять і більше років.
Напевно, коментарі тут зайві. Час покаже, хто завоює довіру вербівчан: той хто дійсно працює на землі та несе за неї відповідальність, чи той хто вводить в оману громаду та лише годує обiцянками заради захоплення землi.
Олена СОФЛІКОВА
Переглядів: 1072 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100