Головна » 2010 » Лютий » 19 » У Дерганівці з’явилася «ВІРА І НАДІЯ»
23:08
У Дерганівці з’явилася «ВІРА І НАДІЯ»
У сучасному суспільстві проблема духовного виховання молоді з кожним роком стає все актуальнішою та активно обговорюється в державі. Досить часто наша надія, «цвіт суспільства» піддаються негативному впливу телебачення, інтернету, західних фільмів та таких собі мультфільмів, в яких сцени вбивств чередуються із кривавами боями незрозумілих істот, вигаданих хворобливою уявою модних мультиплікаторів. Тим самим все більше відхиляються від життя церковного, прирікаючи на бідність свій духовний світ. Все рідше молодь відвідує храми, а якщо й відвідує, то здебільшого на великі свята. Знайомство з основами богослужіння, вивчення основних Божих заповідей, спів у церковному хорі для молоді — заняття не настільки привабливі, як, наприклад, вживання алкоголю в компанії друзів тощо. Та чи готові сьогодні ми приректи українську духовність на занепад у майбутньому, чи готові ми залишити ТАКИЙ спадок нашим нащадкам?
У Дерганівці зі страшними та негативними суспільними явищами, занепадом духовності серед молоді вирішили боротися по-своєму, — відкривши недільну школу при церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Заняття в школі проходитимуть щонеділі після недільного богослужіння. Відтепер всі бажаючі, незалежно від віку, мають можливість навчитися правильно читати та тлумачити Святе Письмо, опанувати Закон Божий, основи богослужіння, молитви та ази церковного співу, вивчити історію православних свят, детальніше ознайомитися із діяннями апостолів тощо. Всіх цих премудростей дерганівчан навчатиме настоятель храму ієрей В’ячеслав Слободянюк.
— Ми відкриваємо школу, щоб допомогти всім бажаючим пізнати світ релігійний. Основні завдання, які ми ставимо перед собою, — це відкриття та глибше пізнання учнями Закону Божого, детальніше ознайомлення і з Святим письмом, вивчення основних релігійних постулатів тощо, — наголошує ієрей В’ячеслав.
— Сьогодні ми запалили іскорку надії в наших серцях. На відкриття цієї школи у нашій громаді ми покладаємо великі сподівання, адже вивчати основи релігії тут будуть не лише діти, але й їхні батьки. Думаю, наші діти зрозуміють, що любити Бога та людей, — краще, ніж ненавидіти; що перш ніж обманути чи вчинити зло, потрібно задуматися, який біль це може принести оточуючим. Навчайтеся, ростіть хорошими та добрими людьми, — побажала сільський голова А.Ц.Зінькова.
— Перш за все, хочу подякувати тим, хто підтримав ідею виховання сучасної молоді у недільній школі: ієрею В’ячеславу Слободянюку, сільській очільниці Антоніні Зіньковій, приватному підприємцю Людмилі Яринчиній (яка допомогла в організації свята не лише фінансово, але й подарувала запашний український коровай), місцевому фермеру Олексію Чигирю, директору Дерганівської школи Олександру Кравчуку. Найактивніших учнів новоствореної школи ми обов’язково відзначатимемо, адже плануємо організовувати екскурсії православними храмами не лише Житомирщини, але й всієї України. Хочеться, щоб традиція відвідування недільної школи обов’язково «прижилася» у нашому селі, і згодом ті, хто відвідує її нині, привели за руку сюди своїх дітей, — розповіла натхненниця створення школи Віра Якимівна Поліщук.
Надзвичайно гарний та душевний концерт для всіх присутніх підготували учні новоствореної школи Олена Войтко, Яна Карапетян, Вікторія Пасічник, Софія Давидюк, Діана Дзюба, Наталія Мазур, Валентина Криворучко, Роман Блажієвський, Сергій Савчук, Олександр Марчишин, Олександр Павлюк, Сергій Зорук, Владислав Давидюк, Міла Крючкова. Діти по-справжньому раділи, натхненно співали та розповідали вірші. У святі також взяли участь Л. Павлюк та Л. Музичук зі своїми дітками Катрусею та Вадимчиком. А насамкінець всі разом присутні вирішили, що відтепер школа називатиметься «Віра і Надія», символізуючи віру в Бога та надію на краще майбутнє.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 761 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100