Головна » 2010 » Березень » 19 » У Немиринцях вшанували Шевченка
20:59
У Немиринцях вшанували Шевченка
Десятого березня у Немиринцях біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбувся урочистий концерт, присвячений життю і творчості великого поета. Свято відкрила директор Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Л.С.Козачук. Вона привітала усіх присутніх з знаменним днем пам’яті Тараса Шевченка.
Хоча падав сніг, біля пам’ятника Великому Кобзареві зібралося багато жителів села та учнів школи. Л.С.Козачук наголосила, що учні школи активно приєднуються до святкування великих дат, пов’язаних з життям і творчістю не тільки культурних діячів, а й свят, пов’язаних із українським побутом та народними традиціями. Учні із задоволенням та захопленням декламували вірші Т.Г.Шевченка та намагалися донести до кожного серця, до кожної душі творчість поета та її значення для сучасників.
Всіх присутніх привітали сільська очільниця О.М.Жебрівська, керівник апарату райдержадміністрації А.М.Марущак, який наголосив, що в Ружинському районі пам’ятник Кобзареві (був створений завдяки коштам, наданим П.І.Жебрівським) є лише в Немиринцях.
Літературно-музичний концерт для присутніх підготували учні, вчителі Немиринецької школи та художній керівник місцевого будинку культури Р.О. Іллюк. Звучали твори Тараса Шевченка: «Садок вишневий коло хати», «Мені тринадцятий минало…», пісні «Зацвіла в долині червона калина», «Весна» (в новій інтерпретації), «Реве та стогне Дніпр широкий».
Дирекція школи вдячна всім керівникам, вчителям, учням та присутнім за розуміння і часточку своєї душі, вкладеної в організацію та проведення свята.
Нехай поезія Т.Г.Шевченка не залишить байдужим нікого, створює потужний потенціал для творчості нащадків великого Кобзаря.
Тетяна ПИЛИПОНЧИК

Переглядів: 712 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100