Головна » 2010 » Травень » 20 » У Рогачах відкрили стелу пам ’яті
01:15
У Рогачах відкрили стелу пам ’яті

З невеличкого села Рогачі далекого 1941 боронити рідну землю від загарбників пішло двісті жителів. Не повернулося з горнила війни 125 захисників Вітчизни. 15 вивезено на каторжні роботи до фашистської Німеччини. І це лише з одного невеличкого села, яких десятки тисяч по Україні. 
Захищали Батьківщину всі - чоловіки та жінки, старі та малі. Кували перемогу на фронтах і в тилу, в підпіллі та партизанських загонах. 


З кожним роком стає все менше тих, хто зі зброєю в руках боронив рідну землю. Шістдесят п’яту весну Перемоги у Рогачах зустрічають Олександр Михайлович Ліщук – інвалід Великої Вітчизняної війни, Іван Остапович Шуляк, Михайло Микитович Грицаюк, Михайло Васильович Тимощук – учасники бойових дій, Олена Петрівна Лук’янчук, Тетяна Парфенівна Грицаюк, Тетяна Мефодіївна Мельничук, Катерина Михайлівна Шуляк, Анастасія Полікарпівна Маковенко, Вікторія Полікарпівна Шевчук – солдатські вдови. Вшанувати їх та мільйони інших захисників Вітчизни зібралися жителі Рогачів у центрі села, біля стели загиблим односельчанам, яку в свято Перемоги відкрили у селі. Виготовлена та встановлена стела за ініціативи В.Ц.Туранського, який тривалий час очолював ДП «Рогачівське», а фінансову підтримку надав народний депутат України, голова політичної партії «Українська платформа» П.І.Жебрівський. На стелі викарбувані імена тих, хто не повернувся до рідних домівок з фронтів Великої Вітчизняної війни.


– Вшановуючи ветеранів війни, ми доносимо до нащадків не тільки пам’ять про ту страшну війну, зазначила, виступаючи перед жителями Рогачів на урочистому мітингу директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська, а й вчимо їх любити рідну землю, вчимо поваги до старшого покоління, яке відстояло свободу та незалежність Вітчизни.
Також ветеранам від господарства вручені конверти з матеріальною допомогою. Такі ж конверти вони отримали і від сільської ради.


Учні Топорівської загальноосвітньої школи у святковий день подарували жителям Топорів гарний концерт.

Переглядів: 697 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100