Головна » 2010 » Квітень » 27 » Українські студенти зможуть безкоштовно навчатися в Росії
21:34
Українські студенти зможуть безкоштовно навчатися в Росії
Міністри освіти Росії та України Андрій Фурсенко та Дмитро Табачник підписали угоду, згідно якої українські студенти зможуть отримувати знання на бюджетній формі навчання у ВНЗ нашого північного сусіда, а російські студенти – на таких же умовах в українських університетах.

- На мою думку, підписання такої угоди є позитивним явищем, адже вона дасть змогу розширити обмін студентами між Україною та Росією. Молодь зможе отримати знання з різних предметів від іноземних фахівців, а також побачити життя в іншій країні, - сказав голова студентської ради Хмельницького університету управління та права Олександр Матвійчук. - Разом з тим хотілося б, щоб процедура визнання в Україні іноземних дипломів була спрощеною, оскільки зараз вона є досить складною і тривалою. 

За словами Дмитра Табачника, в новому навчальному році не менше 300 наших співвітчизників отримають змогу безкоштовно навчатися в російських ВНЗ, а 120 росіян – в українських. До цього наші студенти могли навчатися в Росії на бюджетній формі тільки в рамках конкретних програм певних ВНЗ, а в Україні всі чотири тисячі російських студентів оплачували своє навчання.

Список іноземних ВНЗ, де зможуть отримувати знання українці, стане відомий ближче до початку осені. Відбиратися для навчання там будуть найкращі зі студентів, які висловлять таке бажання. Вони зможуть безкоштовно вчитися на бакалаврів, магістрів та аспірантів.

Подібний договір у нашого північного сусіда вже діє з Казахстаном, Білоруссю, Киргизстаном та Таджикистаном.

Інформаційна служба газети «Діловий тижневик «ВСІМ»

Переглядів: 632 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100