Головна » 2010 » Квітень » 1 » Вилов риби заборонено
11:54
Вилов риби заборонено
Згідно діючих Правил любительського та спортивного рибальства, у березні–червні 2010 року на території області проводиться двомісячник з охорони та відтворення водних живих ресурсів.
Головним державним управлінням охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області згідно Наказу №16 від 23 березня 2010 року встановлено весняно-літню заборону на лов риби, інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області.
На час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри заборонене всяке рибальство. З 1 квітня по 20 травня заборонена рибна ловля у річках та їх притоках. Рибалити у ставках та водосховищах заборонено з 1 квітня по 9 червня, а в новостворених водних об’єктах та у придамбовій системі річок з 1 квітня по 30 червня.
Також заборонений всякий вилов раків у водоймах, що підпорядковані управлінню, в період виношування ікри, личинок першої та другої линьок з 1 квітня по 20 червня та з 20 липня по 10 вересня.
В той же час, заборонено пересуватися водоймами будь-якими плавзасобами, проводити гідромеханізовані та інші роботи.
Дозволений любительський та спортивний лов риби у період заборони з берега, за межами місць нересту та в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донною вудочкою з одним гачком з блешнею.
Особи, які порушують Правила заборони лову риби у нерестовий період, притягуватимуться до відповідальності згідно законодавства.
Юрій Богуш
районний держінспектор рибоохорони

Переглядів: 792 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100