Головна » 2010 » Березень » 11 » Вiншували хлiбороба
14:40
Вiншували хлiбороба

Чому кажуть: «Білий хліб росте у чорній землі»? Це все праця хлібороба. Саме він перетворює чорне поле у зелене: коли сходить посіяне зерно. Зелене перетворюється у золоте — коли достигають колоски. Золоте стає білим — коли із зерна виготовляють борошно. А ось коли хліб випечений — біле перетворюється на рум’яне. Земля плодовита починається у працьовитій руці хлібороба. Хліб — це наше життя. В будні і свято ми вклоняємось їм, майстрам-хліборобам, адже хвала хлібові — це хвала життю.

Розміреними кроками обходить ниву Микола Якович Рябоконь. Кремезний, з гордою поставою, з діда-прадіда він – хлібороб. Легко крізь ранковий туман падає з колосків золоте зерно в його руки. А він уважно приглядається до нього – чи не пора збирати? Потім погляд переводить в даль і серце наповнюється радістю. Скільки оком сягнеш – стоять густі бронзові пшениці, за ними – жита, овес.

Не одне десятиліття Микола Якович ростив хліб. Мовчанівські лани завжди славились вагомими врожаями. Неодноразово колгосп імені Постишева, де головним агрономом працював М.Я.Рябоконь, визнавався переможцем не тільки районних, а й обласних змагань. Знання, досвід, любов до рідної землі та щоденна хліборобська праця давали змогу господарству бути у числі передових. А ще однією складовою успіху була спільність думок та дій  усього хліборобського колективу. Чи то до роботи в полі, чи спільного відпочинку після завершення господарського року.

Маючи за плечима сімдесят літ, Микола Якович не розгубив на життєвому шляху ні наснаги до праці, ні друзів, ні поваги від колег-хліборобів. І зараз, вже на заслуженому відпочинку, маючи багатий досвід, агроном навідується у господарство, допоможе слушною порадою. Ледве на полі загуркоче трактор, Микола Якович, полишивши домашні справи, поспішає туди, де працюють люди, де закладається основа майбутнього врожаю, де вирощують хліб. Недаремно М.Я.Рябоконя відзначено званням «Заслужений працівник сільського господарства України».

Вшанувати ювіляра, привітати із днем народження завітали голова районної ради В.Ц.Саківський, перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку РДА Б.О.Ходаківський, який передав особисті побажання наснаги та здоров’я від голови райдержадміністрації Н.О.Туранської, сільський голова Г.Є.Козіцька, друзі, родичі. Лунали щирі віншування імениннику, хвала хліборобській праці.

Та найщиріші, найтепліші слова були від дружини Олени, синів Юрія та Олександра, невісток Світлани, Юлії, внуків Катрусі та Славка.

Василь КАЩУК

 

Переглядів: 1356 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100