Головна » 2010 » Квітень » 1 » Внесено зміни до порядку приймання та видачі довідок на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами
11:58
Внесено зміни до порядку приймання та видачі довідок на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами
Відповідно до наказу Державної податкової адміністрації України від 18.12.2009 року №716 внесено зміни до порядку приймання документів та видачі довідок про внесення місць зберігання роз-дрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру місць зберігання.

Державні податкові інспекції у районах здійснюють прийом документів від суб’єктів господарювання, передачу їх до регіональних управлінь Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА України та видають оформлені бланки ліцензій і довідки.
Для отримання довідки про внесення місця зберігання до Єдиного реєстру, суб’єкт господарювання подає заяву за встановленою формою та додає наступні документи: нотаріально посвідчену копію ліцензії, копію документа, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, свідоцтво про право власності).
У разі зміни відомостей про заявника місця зберігання найменування або місцезнаходження юридичної особи, прізвища або місця проживання фізичної особи-суб’єкта господарювання), або характеристик місця зберігання, а також у разі втрати або пошкодження довідки регіональне управління Департаменту на підставі заяви протягом 7 календарних днів уносить зміни до Єдиного реєстру та видає довідку на новому бланку з врахуванням змін.
Щодо подання заяви про видачу ліцензії або довідки та доданих до них документів, то вони приймаються за описом, копія якого видається заявнику з відміткою про дату прийняття документів та підписом особи, яка їх прийняла.
Довідка про внесення місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру або відмова у її видачі оформляється протягом семи днів від дати подання заяви.
Відповідно до внесених змін до Порядку ведення Єдиного державного реєстру місць зберігання, суб’єкти господарювання, що використовують спирт етиловий, коньячний, плодовий, спирт ректифікований виноградний, спирт етиловий ректифікований плодовий, абсолютний спирт повинні збе-рігатися та обліковуватися роздільно.
У довідці зазначається: місцезнаходження місця зберігання спирту, його місткість, відповідні дозволи та довідки органів, що здійснювали обстеження такого місця на відповідність будівельним, технологічним, протипожежним, санітарним нормам і правилам, техніці безпеки; наявність засобів вимірювальної техніки, повірених органам Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики; наявність відповідних умов для проведення інвентаризації спирту шляхом пропуску через мірники або зважування, або за допомогою засобів електронного обліку; наявність висновку Департаменту або його регіонального управління про відповідність місця зберігання спирту встановленим вимогам. Про внесення місця зберігання спирту із зазначенням місткості відповідно до найменування спирту до Єдиного реєстру за одним місцезнаходженням СПД видається одна довідка.

Переглядів: 1073 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100