Головна » 2010 » Березень » 26 » Забезпечити дітям їх права
08:50
Забезпечити дітям їх права
Питання належного виконання батьківських обов’язків у багатодітній сім’ї з Плоски та вирішення проблем у родині з Бистрика, що опинилася у складних життєвих обставинах, розглянула комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дітей.
Непроста ситуація склалася у багатодітній родині з Плоски. У школі вчителі почали помічати, що діти приходять на уроки голодні. За словами директора Ягнятинської школи С. І. Колісник, вона знайшла можливість харчувати трьох дітей, які навчаються у школі. Ще трійко малят відвідують дитячий садочок, де отримують якісне харчування. Але батьки зобов’язані забезпечити дітям достатнє та повноцінне харчування. Крім того, діти мають право на належні житлово-побутові умови, які ця родина своїм дітям не забезпечує. Службам райдержадміністрації доручено проконтролювати належне виконання батьками їх обов’язків у цій сім’ї.
У родині з Бистрика мати настільки недбало ставиться до виконання батьківських обов’язків щодо своїх трьох дітей, що виникла загроза їх здоров’ю і навіть життю. Рішенням суду жінку двічі засуджено за невиконання батьківських обов’язків до позбавлення волі – умовно, оскільки молодшій дитині ще не виповнилося трьох років. Виконком сільської ради, зважаючи на за-грозу життю і здоров’ю дітей від подальшого перебування з матір’ю, вирішив вилучити дітей з цієї сім’ї. Щоб вирішити питання поміщення дітей до інтернатного закладу, начальник відділу охорони здоров’я РДА В. В. Ніколайчук запропонував подати запит до районної санітарно-епідеміологічної станції щодо знищення вогнища педикульозу в цій сім’ї. Комісія прийняла рішення готувати документи для поміщення дітей з бистрицької родини до інтернату та Житомирського будинку дитини.

Людмила БУДКО

Переглядів: 732 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100