Головна » 2010 » Лютий » 5 » Запалав голубий вогник
21:54
Запалав голубий вогник
Три роки тому за сприяння Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча, який орендує землі у Городку, Огіївці, Княжиках, Сахнах,було розпочато підвідведення газу до вказаних сіл. За цей період зроблено багато. Підведено газ до Княжиків та Сахнів. Газові мережі пролягли вулицями села і майже сто сімдесят жителів підвели його до осель. Але блакитний вогник там так і не запалав. Люди, як і раніше, заготовляли вугілля, дрова. Така ситуація склалась через відсутність коштів. Фінансово економічна криза не дала змоги комбінату оплатити виконані роботи. А без повної оплати підрядне підприємство ВАТ «Житомиргаз» відмовилось підключати газ до населених пунктів.
У такому випадку за виконані роботи борг погасити мали б самі жителі Княжиків та Сахнів. В розрахунку на кожен двір припадає близько семи тисяч гривень. Таких коштів селяни не мають.
З вересня 2009 року райдержадміністрація неодноразово зверталась до Кабінету Міністрів та НАК «Нафтогаз України» з проханням про виділення коштів для оплати за виконані роботи. Наприкінці минулого року НАК «Нафтогаз України» пообіцяв включити в перелік об’єктів будівництво газопроводу до Княжиків та Сахнів.
Але ж, газопровід уже збудований. Потрібно лише розрахуватись за виконані роботи. Кошти ж мали виділитись на його будівництво. І не користуватись населе-нню газом, якби вирішенням цієї проблеми не зайнялася Партія регіонів. Завдяки домовленостям між представниками Партії регіонів та підрядною організацією ВАТ «Житомиргаз» 27 січня 2010 року було підключено газ до Княжиків та Сахнів. А наступного дня під час урочистого мітингу, на який зібрались жителі Княжиків та Сахнів, було офіційно введено в дію газопровід. Партія регіонів взяла на себе фінансові зобов’язання щодо розрахунку з виконавцями робіт. Про це на зібранні зазначили довірена особа Віктора Федоровича Януковича, керівник Житомирського ремонтно-механічного заводу, депутат обласної ради С.Г.Бутенко, активіст Партії регіонів, який опікується Ружинським районом І.В.Якубович, голова районної організації Партії регіонів Н.П.Петрик, заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. Підтвердили ж домовленість начальник експлуатації Попільнянського УЕГГ І.М.Пилипчук, виконавець робіт І.І.Ботік. На святі у Княжиках також були присутні співзамовники – представники ВАТ «Уманьферммаш». 
Цього святкового для жителів Княжиків та Сахнів подарували чудовий концерт артисти самодіяльного народного ансамблю «Щербів» районного будинку культури.

Володимир Стрільчук,
голова кооперативу з будівництва газопроводу

Переглядів: 714 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100