Головна » 2010 » Квітень » 1 » Запобігти проникненню інфекції на територію району
11:58
Запобігти проникненню інфекції на територію району
На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії райдержадміністрації, яке відбулося 24 березня, затверджено план дій на випадок виникнення підозри захворювання на африканську чуму свиней у господарствах району.
Начальник управління ветеринарної медицини в Ружинському районі В.С.Тимчук поінформував членів комісії про посилення ветеринарно-санітарного контролю і нагляду щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області та Ружинського району зокрема, повідомив про ситуацію зі сказом тварин на території району та області.
Задля запобігання поширенню сказу та виникненню випадків африканської чуми на території району комісія прийняла рішення рекомендувати сільським, селищному головам, начальнику МКП «Господарник» провести знищення бродячих собак та бездомних котів.
Затвердженим планом дій у випадку підозри захворювання свиней на африканську чуму у господарствах всіх форм власності передбачено проведення епізоотичного розслідування, клінічний огляд всього поголів’я, лабораторні дослідження біологічного матеріалу спеціалістами ветмедицини. У випадку підтвердження діагнозу захворювання тварин на африканську чуму державна служба ветмедицини розробляє план заходів щодо недопущення поширення збудника хвороби за межі епізоотичного осередку та ліквідації захворювання. Для локалізації вогнища інфекції визначаються охоронно-карантинні межі осередку, обстежуються вогнища інфікованих об’єктів, відбирається біологічний матеріал та трупи тварин і забезпечуються дезінфікуючі заходи. Також передбачена охорона об’єктів карантинної зони, вилучення та знищення свиней, гризунів, птахів та інших тварин, посліду, дрібного інвентаря, залишків кормів, рослинності тощо, дезінфекція тваринницьких приміщень та території. Ветеринарна служба у згаданих випадках спільно з представниками органів місцевого самоврядування згідно плану дій проводитиме щоденний клінічний огляд свиней у господарствах всіх форм власності.
Людмила БУДКО

Переглядів: 706 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100