Головна » 2012 » Квітень » 13

«Щоб ти жив у часи перемін» – ці слова древній мудрець та філософ Конфуцій, як побажання ворогу, сказав дві тисячі років тому, і вони актуальні і понині. Адже в часи змін немає стабільності, усталеного укладу життя. Зміни, які призвели до нестабільності, взаємної недовіри, проходять у Ягнятині. 

Але трішки передісторії.
Був заможний колгосп-мільйонер імені Тімірязєва, який об’єднував Ягнятин, Карабчиїв та Плоску. З розвалом Радянського Союзу, поступово розпалось міцне господарство. Плоска та Карабчиїв стали господарювати окремо. Згодом колгосп перейменували у колективне сільгосппідприємство. Та господарювати з різних причин ставало важко. У ті господарства, які самостійно не могли вижити, вливались кошти інвесторів. Знайшовся такий і у Ягнятині. ПСП імені Цюрупи, яке до того ж мало у своєму активі цукровий завод, орендувало землі ягнятинських, карабчиївських, плосківських, верхівнянських, бистріївських та мусіївських селян. Обіцяли високі врожаї цукри ... Читати далі »

Просмотров: 4697 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Власники майнових та земельних паїв у Верхівні зібралися 6 квітня у місцевому клубі, аби почути, що казатимуть нові орендарі, місцева і районна влада, висловити особисту думку. Адже терміни договорів оренди з ПСП ім. Цюрупи закінчились, а «сватають» нині селян два підприємства – тож варто все обдумати, перед тим, як ввірити землю, майно, а разом з тим і якість життя громади на найближчі роки в чиїсь руки.

Як зазначив сільський голо
ва А.В.Гуменюк, на території колишнього КСП ім. Калініна розпайовано 1463 га землі між 480 пайовиками. Нормативна грошова оцінка землі з урахуванням коефіцієнта індексації становить 71 тис. 819 грн.
Землі на території Верхівнянської сільської ради орендувало ПСП ім. Цюрупи. Нещодавно підприємство змінило власника, і як наслідок – має нове керівництво. Підприємство-інвестор входить у склад агрохолдингу, який вже працює на полях Попільнянщини, Козятинського й Погребищенского районів Вінничини, Старокостянтинівського, Красилівськ ... Читати далі »

Просмотров: 4988 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Бригадир хвацько поправив кашкета й зістрибнув з причепа з міндобривом. Енергійно йде назустріч, жартує, а сам тим часом пильно спостерігає за роботою рільничої бригади, що сіє сьогодні овес на полі, орендованому селянсько-фермерським господарством ім. Мічуріна в топорівчан. Мимоволі пробігла думка: «Невже за кілька днів цей повний сили чоловік святкуватиме такий поважний ювілей?» Але так, Іван Федорович Капітанчук 16 квітня стрічатиме свою вісімдесяту весну. 



Трудовий шлях Івана почав  в’юнитись на розлогих ревуських пасовищах, де він ще зовсім юним хлопчиськом випасав череду, а потім ходив коло коней.
Вперше доля випробувала його на міцність у 47-му, коли вже вдруге кістлява рука голодної смерті збирала свій укіс на українських землях.
– Хоч, трохи спух тоді з голоду, – ... Читати далі »
Просмотров: 4298 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Проведено ІІІ-IV тур чемпіонату, результати: ІІІ-тур, гра №1)БК «Ружин» – «ДЮСШ Ружин» 46:39 на користь команди БК «Ружин», №2) «Студент» – «Бистрик» 36:27 на користь команди «Студент», №3) БК «Попільня» – «Ягнятинська ЗОШ» 88:46 на користь команди БК «Попільня», №4) центральна гра туру «Ветеран» – «Статус» в якій нелегку перемогу здобула команда «Статус» з рахунком 44:49. 
IV-тур, гра №1)БК «Попільня» – «Ветеран» сенсаційну перемогу здобув Ружинський «Ветеран» з рахунком 52:60, №2) «Бистрик» – «Статус» 66:43 на користь команди «Статус», №3) БК «Ружин» – «Ягнятинська ЗОШ» 59:32 на користь БК «Ружин», №4) «ДЮСШ Ружин» – «Студент» 31:28 на користь «Студент».
Після чотирьох турів команди розташувалися у турнірній таблиці на таких місцях:
1 місце – «Статус», 2 місце – БК «Ружин», 3 місце – БК «Попільня», 4 місце – «Ветеран», 5 місце – «Студент», 6 місце – «ДЮСШ Ружин», 7 місце «Ягнятинська ЗОШ», 8 місце – «Бистрик».
Вся боротьба попереду!
V – тур ... Читати далі »
Просмотров: 4280 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Фінальна частина районного змагання Національного Кубку  шкільного футболу «Євро – 2012» відбулася на спортмайданчику зі штучним покриттям 30 березня. 
Привітали юних футболістів заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук та начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук.
І.І.Семенчук зазначив, що одним із вагомих видів спорту є футбол. Тому дуже приємно бачити молодих футболістів на сьогоднішньому матчі. Адже спорт – це здоровий спосіб життя, дружба між собою, та побажав успіхів і чесної безкомпромісної гри.
Метою змагань є залучення, якнайбільшої кількості дітей та юнаків до активних занять футболом напередодні Європейського свята футболу.
У змаганнях взяли участь 21 ЗОШ І-ІІІ ступенів, та до фіналу дійшло лише 8 команд, які виявилися найсильнішими. Саме вони мали можливість цього дня позмагатись за перемогу. На спортмайданчику зустрілися команди з Немиринецької, Голубівської, Топорівської, Роставицької, Ягнятинської, Березянської, Мовча ... Читати далі »
Просмотров: 4170 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

«Ой, роде наш красний,
роде наш прекрасний,
Не цураймося,
признаваймося…»
Народна пісня

У Білилівській гімназії багато славних традицій. Серед них визначне місце належить родинному святу, яке щорічно проводиться учнівським колективом 11 класу. І цей рік не став виключенням.
16 березня в актовій залі гімназії зібралися учні 11 класу, члени їхніх сімей, директор та учителі, інші працівники гімназії. Все дихало урочистістю: білі скатерки на столах, коровай на вишитому рушнику, квіти, а головне – святково одягнені та помітно серйозні одинадцятикласники.
Роль господині свята взяла на себе класний керівник Ніна Леонідівна Котлярчук. Розпочали зі спогадів про перші шкільні роки, переглянули слайд-шоу з дитячих фотографій. Прозвучали слова вдячності вчителям, які давали знання з основ наук; батькам, що зростили і виховали. А ще були зізнання в любові рідній землі та батьківські ... Читати далі »
Просмотров: 2748 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (1)

Весна. Оживає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за давнє мистецтво створення писанок – символу Великодня, весни, вічності життя.
Писанки – це курячі або гусячі яйця, орнаментовані розписом. А слово «писанка» походить від «писати», тобто розписувати. Цей своєрідний мініатюрний живопис відомий із сивої давнини. Писанкарство з’явилося в час язичництва, як атрибут культових народних обрядів, пов’язаних із пробудженням землі навесні, початком сільськогосподарських робіт, появою перших дарів природи.
Українська писанка має багатовікову історію. Припускають, що київські майстри-гончарі почали виготовляти писанки близько 1000-го року, ще за часів князювання Володимира Великого. Наші прадіди-язичники з-поміж усіх сил природи найбільше звеличували Сонце, яке, за їхніми віруваннями, було джерелом життя. Ним вважали також і яйце, яке носить в собі зародок і є атрибутом Сонця.
Поступово і дере ... Читати далі »
Просмотров: 3148 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

З метою поліпшення умов життя та соціального захисту  найбільш уразливих верст населення та формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем людей похилого віку, інвалідів, дітей сиріт, онковорих, безпритульних та хворих на туберкульоз та СНІД. Президія Правління Товариства Червоного Хреста України започаткувала у 2001 році проведення щорічного Всеукраїнського місячника Червоно Хреста, під час якого обласними, міськими, районними організаціями Товариством проводиться робота по збору та наданню гуманітарної й фінансової допомоги найбільш вразливим категоріям населення.
У зв’язку з проведенням цьогорічного Всеукраїнського місячника Червоного Хреста з 2 квітня по 2 травня під гаслом «Милосердя не має віку і статі. Приєднуйтесь до Червоного Хреста».
Звертаємось до Вас, шановні жителі районну, до всіх тих, кому не байдужий людський біль і горе, із закликом до конкретного і дієвого милосердя.
Якщо Ваші серця відкриті для співчуття і ... Читати далі »
Просмотров: 2655 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Зараз проблема забезпечення населення доброякісною питною водою стоїть дуже гостро. В Україні 5,7 млн. городян та 11,7 сільського населення споживають воду із колодязів та індивідуальних свердловин, що живляться ґрунтовими водами і у переважній більшості знаходяться у незадовільному стані.

Вживання води з наднормативним вмістом нітратів небезпечне для здоров’я. З ним безпосередньо пов’язане захворювання водно – нітратної метгемоглобінемії у дітей до року, летальні випадки від якої реєструються все частіше.
Метгемоглобінемія обумовлена токсичною дією нітратів, яка полягає у кисневому голодуванні тканини (гіпоксії), що розвивається внаслідок порушення транспортування кисню кров’ю, а також у пригніченні активності ферментних систем, що беруть участь у процесах тканинного дихання. Нітратна інтоксикація пов’язана з порушенням процесів окисного фосфорилювання, утворення високого рівня метгемоглобіну в крові, розвитком ціанозу.
Симптоми хвороби у немовлят проявл ... Читати далі »

Просмотров: 2751 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Весна, яка дещо припізнилася цьогоріч, принесла чимало турбот жителям. І не дивно, оскільки всі роботи збіглися в часі. У сільгосппідприємствах розпочались весняно-польові роботи. Разом з ними стартував місячник з санітарної очистки населених пунктів району та наведення порядку на територіях підприємств установ та організацій. 

Як тільки розтанув сніг перед нами відкрилася неприглядна картина захаращеного сміттям довкілля. На узбіччях доріг, вибалках, лісосмугах, навіть на полях сільгоппідприємств лежать мішки із сміттям, яке вивезене з подвір’їв громадян, до речі, у лісосмугах є навіть тушки свиней, що загинули з невідомих причин та трупи інших тварин. І тут виникає запитання, хто його туди повивозив. Відповідь знають усі наші мешкаці, така бачте культура, такі ми є і тут нічого не вдієш. Механізатори СВК «Ружинський» скаржаться на те, що замість того аби засівати ниву, оскільки часу і так обмаль, змушені збирати з поля мішки з побутовими відходами.  ... Читати далі »

Просмотров: 3423 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Міні-чат

100