Головна » 2009 » Листопад » 25 » Аналіз пожеж що виникли на території району за 10 місяців 2009 року
20:13
Аналіз пожеж що виникли на території району за 10 місяців 2009 року
За десять місяців 2009 року сталось 35 пожеж (у минулому році 36). У вогні загинув один житель району проти п’яти у минулому році. Збиток завданий вогнем становить 159 тисяч гривень, за аналогічний період минулого року прямі збитки від пожеж склали 317 тисяч гривень. Побічні збитки становлять 481 тис грн. Під час пожеж травмовано 2 особи. Вогнем пошкоджено 22 споруди, знищено 3 одиниці автотракторної техніки та 412 тонн грубих кормів.
Завдяки роботі підрозділу МНС України (СДПЧ-21) майна врятовано на суму 303 тис грн.
В 15 випадках (43%) пожежі виникали через необережне поводження з вогнем, у 8 випадках (23%) через пустощі дітей, у 4 (12%) через порушення правил монтажу та експлуатації електромереж, у 2 випадках (5%) через порушення правил монтажу та експлуатації печей, у 2 (5%) причиною ставали підпали, з інших причин пожежі виникали у 4 випадках (12%).
Найбільша кількість пожеж сталась на території Крилівської (4 випадки), Білилівської, Вербівської, Вчорайшенської, Прибережнянської, Топорівської сільських (по 2 випадки), Ружинської селищної ради (6 випадків).
Аналіз проведення навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті органами місцевого самоврядування за місцем проживання свідчить про деякі недопрацювання саме в тих сільських радах, де сталось найбільше пожеж.
Працівниками сектору з питань наглядово-профілактичної діяльності Ружинського РВ голів цих сільських рад притягнуто до адміні-стративної відповідальності.
Шановні громадяни! Ружинський РВ ГУ МНС України в Житомирській області ще раз застерігає:
— будьте обережні у поводженні з вогнем;
— не дозволяйте дітям бавитись з сірниками, запальничками тощо, зберігайте легкозаймисті предмети в недоступних для дітей місцях;
— батькам слід приділяти більше уваги своїм дітям, навчати їх правил пожежної безпеки;
— не користуйтесь відкритим вогнем в місцях зберігання грубих кормів, підстилки та інших горючих речей;
— не куріть в ліжку, а тим паче в стані алкогольного сп’яніння;
— не користуйтесь саморобними електричними опалювальними пристроями;
— слідкуйте за справністю електромереж, газових приладів та приладів опалення в вашій оселі.
У разі виникнення пожежі, будь-якої надзвичайної ситуації чи події, телефонуйте до оперативно-рятувальної служби за номерами: 101, 3-15-59 або 101 з мобільного.
Валерій ПЕРВУШИН

Переглядів: 943 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100