Головна » 2009 » Грудень » 3 » Благодійна організація «Лікарняна каса» в питаннях і відповідях
11:30
Благодійна організація «Лікарняна каса» в питаннях і відповідях
Ми розпочинаємо серію публікацій, присвячених діяльності «Лікарняної каси» в Житомирській області, що набирає обертів і в нашому районі. Нашою метою є збільшення поінформованості пересічних ружинчан щодо цієї благодійної організації. На всі запитання відповідатиме лікар-експерт БО «Лікарняна каса» у Ружинському районі І.О Ніколайчук. Отже, розпочнем з відповідей на запитання, які найчастіше озвучують мешканці району:
— На що витрачаються кошти членів «ЛК»?
— Членські внески використовуються відповідно до положення «Про порядок використання благодійних внесків на медичне забезпечення членів «ЛК» для утворення запасу медикаментів на лікування своїх членів шляхом попередньої закупівлі їх за гуртовими цінами, також на оплату діагностичних заходів, як в сільських і районних ЛПЗ, так і в лікувальних закладах обласного центру.
— Що відбувається з внесками, якщо людина за рік жодного разу не захворіла?
— На жаль, хворітимуть або колеги такої людини, або інші члени лікарняної каси. Саме вони і використають і свої і ваші кошти на лікування. В цьому і полягає взаємодопомога і солідарність. Це означає також, що ви будете при потребі лікуватись за рахунок інших членів благодійної організації.
— Чи лікуються за рахунок «ЛК» хронічні захворювання?
— Так, якщо вони знаходяться в стадії загострення. Постійне підтримуюче лікування хронічних патологій в амбулаторних умовах за рахунок ЛК не забезпечується.
— Де можна ознайомитись з переліком ліків, котрі можуть забезпечуватись за рахунок «ЛК»?
— Перелік ліків (Лікарський формуляр) затверджується та розповсюджується Управлінням охорони здоров’я і є у кожного лікаря. Крім цього, з ним можна ознайомитись у лікаря-експерта ЛК або на сайті БО «Лікарняна каса»: www.likkasa.com.ua.
— Який розмір членських внесків?
— З листопада 2009 р. діють наступні розміри внесків:
вступний внесок складає 3,00 грн;
щомісячний членський внесок для всіх громадян – (3% від встановленого розміру мінімальної заробітної плати, що затверджена Постановою Верховної Ради України) складає 20 грн;
для студентів денних форм навчання віком від 18 до 23 років, щомісячний внесок — 9,00 грн;
за дітей батьки можуть сплачувати 7,00 грн незалежно від кількості дітей.
— Який механізм вступу до «Лікарняної каси»?
— Кожен, хто бажає вступити до Лікарняної каси, пише заяву на ім’я Голови правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» в будь-якому відділені ВАТ «Райффайзен банк Аваль», Промінвестбанку, Державного ощадного банку України, Індекс-Банку, Приватбанку, Укрпромбанку, відділень Укрпошти. В заяві вказується прізвище, ім’я, по-батькові, ідентифікаційний код, дата народження, адреса, телефон, місце роботи. Сплачує вступні та членські внески.
При колективному членстві заява пишеться на ім’я керівника організації, згідно якої членські внески відраховуються із заробітної плати. Заключається угода про колективне членство між підприємством та ЛК.
Громадяни набувають можливості користуватися правами члена ЛК через 3 календарних місяці з моменту вступу до ЛК після сплати ними вступного та трьох щомісячних членських внесків. Моментом вступу до ЛК вважається дата поступлення коштів на розрахунковий рахунок ЛК. Членами ЛК можуть бути громадяни будь-якого віку, в тому числі діти до 18-ти років, за умови членства одного з батьків.
У наступних номерах «Ружинської землі» ми й надалі будемо відповідати на ваші запитання. Якщо ви бажаєте отримати відповіді саме на свої питання звертайтеся в Ружинську філію «ЛК».

Переглядів: 1342 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100