Головна » 2009 » Грудень » 16
Протягом десятиліття у Ружинському райвідділі внутрішніх справ працює над розкриттям злочинів та розшуком зловмисників майор міліції Володимир Петрович Ліхолат. Сумлінний працівник, Володимир Ліхолат ретельно виконує покладені на нього обов’язки, організовує роботу чергової частини, планує роботу райвідділу, здійснює контроль за виконанням запланованих заходів, вносить зміни до плану роботи з урахуванням оперативних змін в районі.
Батьки Володимира виховували їх з сестрою
Олесею у повазі до старших, прищеплюючи і повагу до країни, у якій вони живуть. Батько все життя пропрацював монтажником у Бердичівському будівельному управлінні, вісім років він трудився у Ружинському районі – встановлював обладнання та устаткування на маслозаводі. Мама працювала продавцем на Бердичівській лісоторговій базі. Праця батьків викликала у хлопця повагу і любов до простих трударів, хотілося стати опорою у житті для батьків і захисником для кожного свого односельця. Але доля спрямувала життєву дорог ... Читати далі »
Просмотров: 784 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Чорнобиль. Його чорний біль і досі лишається у пам’яті тих, кому випало у лавах ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній працювати над усуненням спричиненого катастрофою лиха. Минуло двадцять три роки, а у сни свідків тих подій і досі приходять опалені радіацією «мирного атома» свічі сосен, збентежені обличчя мешканців тих сіл і міст, які стали зоною лиха, і невсипуща тривога у їхніх очах – тривога за здоров’я своїх дітей, за майбутнє, за свою землю… Стати свідком перетворення міст і сіл Чорнобильської зони на примари, відчути біль і страх перед майбутнім людей, які їх населяли, випало і нашому земляку Миколі Федоровичу Франчуку.
Водій автомобіля швидкої допомоги
М.Ф.Франчук потрапив у зону лиха третього травня 1986 року за направленням Ружинської центральної лікарні. Йому випало бути у числі перших ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції разом з лікарем Леонідом Васильовичем Кокою та фельдшером швидкої допомоги ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Історично склалося так, що Новий рік в Україні зустрічали з дідухом (прикрашеним снопом сіна). Зрізані ялинки почали прикрашати примусово за Петра І, а за Радянського Союзу цей звичай отримав нове життя.
У багатьох сучасних країнах Європи вже відмовилися від використання живих ялинок. Замість них використовують якісно виготовлені штучні або живі хвойні деревцята в діжках, які після свят висаджують у грунт.
Проблема новорічних ялинок має кілька цілком конструктивних варіантів розв’язання:
Використання ялинкових гілок замість цілої ялинки. Адже тоді не знищується саме дерево і для того щоб, розмістити їх в приміщенні, потрібно значно менше місця. Запах від гілок буде не менш яскравий, ніж від цілої ялинки. Тепер усі чомусь забули про гілки і знищують цілі дерева для того, щоб на Новорічні свята оселю прикрашала лісова красуня.
Ялинка в горщику. Це значно більше витрачених коштів, однак таку ялинку ви зможете використовувати декілька років поспіль, а пот ... Читати далі »
Просмотров: 940 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Відповідно до «Порядку проведення перевірок державних закупівель органами державної контрольно-ревізійної служби», затвердженого Наказом ГоловКРУ України №136 від 26.06.2007 року органи державної контрольно-ревізійної служби перевіряють дотримання підприємствами, установами та організаціями чинного законодавства в сфері державних закупівель.
Для визначення суми зайвих витрат було розроблено та схвалено Методологічною радою ГоловКРУ України (протокол від 15.10.2009 року №14) Тимчасові методичні рекомендації з визначення суми додаткових (зайвих) витрат у разі порушення замовником вимог законодавчих, нормативно-правових та нормативних актів під час здійснення закупівель товарів за державні кошти.
Ці рекомендації використовуються органами і підрозділами державної контрольно-ревізійної служби лише у випадках встановлення контрольними заходами хоча б одного з таких порушень:
— проведено закупівлю (або укладено договір закупівлі) товарів без застосування відпові ... Читати далі »
Просмотров: 859 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Згідно з внесеними змінами до Закону України «Про державний бюджет України на 2009 рік» встановлено такий розмір мінімальної заробітної плати:
— з 1 листопада 2009 року – 744 гривні;
— з 1 січня 2010 року — 869 гривень;
— з 1 квітня — 884 гривні;
— з 1 липня — 888 гривень;
— з 1 жовтня — 907 гривень;
— з 1 грудня — 922 гривні.
Мінімальний страховий внесок з листопада по грудень 2009 року буде становити 247,01 грн; з січня по березень 2010 року – 288,51 грн; з липня по вересень 2010 року – 294,82 грн; з жовтня по листопад 2010 року – 301,12 грн; за грудень 2010 року – 306,10 грн.
У відповідності з чинним законодавством розмір пенсії за віком залежить від величини страхового стажу та розміру заробітної плати з якої сплачувались страхові внески до Пенсійного фонду України.
Згідно зі статтею 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» для зарахування до страхового стажу в повному розмірі одного робочого місяця — ... Читати далі »
Просмотров: 774 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

У січні-листопаді 2009 року ДПІ у Ружинському районі забезпечено надходжень до Зведеного бюджету в сумі 20 млн 653,8 тис. гривень, що складає 108,8% планово-нормативної бази надходжень (перевиконання запланованого рівня – 1 млн 678,4 тис. грн).
До Державного бюджету забезпечено надходжень в сумі 4 млн 086 тис. грн, що складає 92,5% планово-нормативної бази надходжень (недовиконання запланованого рівня – 333,3 тис. грн). Недовиконано заплановані надходження з ПДВ та податку на прибуток.
Податкова віддача з податку на прибуток за три квартали поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла та перевищує податкову віддачу по ДПА у Житомирській області, що є позитивом.
Місцевий бюджет у січні-листопаді виконано на 113,8%. У структурі місцевих податків і зборів найбільшу питому вагу займає податок з доходів фізичних осіб – 71,3%, податок на землю з юридичних осіб – 13,7%, земельний податок з фізичних осіб – 3,6%, податок з власників транспор ... Читати далі »
Просмотров: 799 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира і Високопреосвященнійшого Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія в Житомирські єпархії прибувають для поклоніння віруючих святині із Десятинного монастиря (м. Київ): Десятинна ікона Божої Матері та ікона і частка мощей блаженної Матрони Московської.
Графік перебування святинь в Ружинському районі:
— із Бердичева прибувають в с. Білилівка 23 грудня 2009 року о 16 год.;
— с. Бистрик — 24 грудня о 12 год.;
— смт Ружин 24 грудня о 14 год.;
— с. Вчорайше 25 грудня о 12 год.;
Із Вчорайшого святині відбувають в смт Попільня 25 грудня о 14 годині.
Богослужіння у вищевказаний час відбуватимуться у тих самих місцевих храмах.
Блаженна Матрона (Ніконова) з раннього
дитинства стала сліпою і все життя провела у подвигах посту і молитви. Ще за земного життя Бог дарував їй дар прозорливості та зцілення. У вічність її душу Бог покликав у 1952 році. На її мог ... Читати далі »
Просмотров: 681 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Дошкільні навчальні заклади Ружина ДНЗ №1 «Золота рибка» та ДНЗ №3 «Казка» перебувають на балансі Ружинської селищної ради. З першого вересня поточного року обидва заклади розпочали поетапне впровадження роботи за новою базовою Програмою «Я у світі». Це перша в Україні програма розвитку, а не навчання, в центрі якої стоїть дитина. Це передбачає створення у дошкільному закладі розвивального життєвого простору. Працюючи за новою Програмою, педагоги мають виконати досить складне завдання і відійти від стереотипів у вихованні малечі, напрацьованих за багато років педагогічної діяльності.
У ДНЗ №1 «Золота рибка» функціонує 5 вікових груп, у яких виховується 122 дитини. У червні поточного року у приміщенні та надвірних спорудах закладу зроблено поточний ремонт, на який використано 3300 грн благодійних батьківських коштів. Завдяки матеріальній допомозі ПП Пасічник збудовано 1 павільйон для дітей, за кошти селищної ради замінено труби газопроводу.
Недостатність кошті ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська продовжує проводити «круглі столи» з жителями сіл району. Цього разу такі зустрічі відбулися в Прибережному та Голубівці. Люди зверталися із найрізноманітнішими питаннями, які не можуть вирішити в громадах самостійно. Так прибережненський сільський голова В.М.Ткачук попросив роз’яснити ситуацію щодо уведення платних послуг у банку Аваль, який обслуговує сільську раду. Адже за законодавством працівники сільської ради не мають права брати гроші з селян, які приходять чи то отримати довідку, чи посвідчити підпис тощо, а спеціально закладених на це коштів у бюджеті сільської ради просто немає. 
Як зазначила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, якщо банки, які ввели такі послуги не змінять своєї політики, то доведеться сільським радам змінювати фінансові установи, із якими вони співпрацюють. Адже сільського голову згідно Закону України «Про корупцію» можуть притягнути до відповідальності за ті копійки, які в ... Читати далі »
Просмотров: 749 | Добавил: zmya | Дата: 16.12.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100